Dermatologische huidverzorging uit Zwitserland

Louis Widmer, het Zwitserse, farmaceutisch familiebedrijf dat naast geneesmiddelen ook dermatologische huidverzorging produceert, is nu verkrijgbaar bij Etos! Dit top merk heeft verschillende productlijnen, afgestemd op de verschillende huidtypes. Ook voor jouw huid dus!

Wat houdt dermatologische huidverzorging in?

Dermatologische huidverzorging houdt met name in dat er alleen bestanddelen worden gebruikt die in de dermatologie ook bekend staan als werkzaam. Daarnaast is het belangrijk om deze bestanddelen - met een bewezen werking - in een concentratie te gebruiken die ook daadwerkelijk iets doet voor je huid. Tot slot is het juiste emulsietype belangrijk; de actieve bestanddelen moeten dáár in je huid komen, waar ze hun werking het beste kunnen doen. Je kunt er dus op vertrouwen dat als je een product op de juiste manier gebruikt, je huid er echt beter van wordt. Of het nu gaat om een extreem droge en gevoelige huid, puistjes, anti-ageing of zonproducten.

Louis Widmer heeft producten voor je complete gezichts- en lichaamsverzorging. Allemaal van dezelfde hoge kwaliteit en ook heel betaalbaar. Het beste is natuurlijk om zelf, op je eigen huid, Louis Widmer te ervaren. Zo kun je zelf ontdekken hoe het aanvoelt, hoe snel de producten intrekken en natuurlijk wat het met en voor je huid doet. Kom daarom snel naar jouw Etos-winkel voor een proefje, afgestemd op jouw huidtype. Onze medewerkers kunnen je er alles over vertellen en helpen je graag!

Belangrijke kenmerken

  • Alle producten zijn met en zonder parfum verkrijgbaar
  • Geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest droge en gevoelige huid
  • Voor elke behoefte is er een product
  • Alle producten zijn hypo-allergeen, niet-comedogeen en parabenen vrij
  • Louis Widmer doet geen dierproeven (zie ook www.proefdiervrij.nl)
  • Louis Widmer werkt samen met huidtherapeuten en dermatologen

Verkrijgbaarheid

De producten van Louis Widmer zijn bij een beperkt aantal Etos-winkels verkrijgbaar. In deze lijst kun je zien welke winkels.

Winkellijst

 

Etos specialist vragenmiddag

Tijdens een speciaal vragenmiddag heeft huidtherapeut in opleiding Lynn van Louis Widmer allerlei vragen omtrent huidverzorging en -problemen beantwoord.

Hieronder lees je de meest gestelde vragen en de adviezen van Lynn.

Lees het antwoord

Bij Rosacea is het belangrijk om bepaalde producten, zoals reinigingsdoekjes en producten met alcohol en parfum, te vermijden. Bij Rosacea is het belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-straling en weersinvloeden, zoals kou. Heb je last van een droge huid? Dan is de Sun Protection Face 30 van Louis Widmer een goed product, welke tevens huidveroudering tegen gaat. Let er wel op dat je de versie zonder parfum kiest. Heb je een wat vettere huid? Kies dan de Hydro Emulsion Active 30, ook zonder parfum. Om Rosacea te camoufleren kun je kiezen voor een getinte dagcrème, bij voorkeur met een hoge SPF en weer zonder parfum.

Tot slot is Rosacea een huidaandoening die veel voorkomt. Mocht je ook last hebben van papels en pustels, breng dan eens een bezoekje aan de huidtherapeut. Kijk voor meer informatie op www.huidtherapie.nl.

Lees het antwoord

Onder de douche kun je de Remederm Douche Olie van Louis Widmer gebruiken. Deze is speciaal voor een zeer droge en jeukende huid, en bevat zes zuiver plantaardige oliën die je huid zullen kalmeren. Daarnaast kun je je insmeren met bijvoorbeeld de Remederm Crème Fluide van Louis Widmer. Dit is een semi vloeibare crème die de huid herstelt en jeuk vermindert door o.a. Panthenol en Ureum. Daarnaast droogt koud/lauw douchen je huid ook minder uit. Voor je gezicht kun je kiezen voor de Remederm Gezichtscrème. Deze crème herstelt de huid, voedt de huid en heeft een anti-aging werking.

Lees het antwoord

Om iets extra's te doen kun je een serum gebruiken. Deze breng je aan voor je dag- en nachtverzorging. Het Extrait Lipsomal van Louis Widmer verhoogt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Ook kun je nog kiezen voor een oogcrème of gel. De huid onder onze ogen is dunner en vraagt daarom om andere verzorging. De Oogomtrekgel van Louis Widmer bevat o.a. glycyrrhetinezuur, dat een ontzwellende werking heeft. Dit werkt goed tegen de wallen onder je ogen. De gel verfrist, is niet vet en trekt meteen in de huid.

Lees het antwoord

Je kunt een fluide of emulsie gebruiken. Deze voelen minder vet aan op je huid, maar hydrateren wel je huid. Probeer anders eens de Emulsion Hydro-Active UV 30 of de Fluide Hydratant UV van Louis Widmer.

Lees het antwoord

Heet douchen kan inderdaad tijdelijk het gevoel van jeuk verdoven. Helaas droogt heet douchen je huid alleen maar meer uit, waardoor de jeuk na het douchen erger kan worden. Het is belangrijk om niet te heet te douchen en een goed product te gebruiken voor onder de douche. Een doucheolie kan uitkomst bieden. De Remederm Douche Olie van Louis Widmer is speciaal voor de zeer droge jeukende huid en bevat zes zuiver plantaardige oliën die je huid zullen kalmeren. Ook kun je je huid insmeren met de Remederm Crème Fluid. Een semi vloeibare vloeibare crème die de huid herstelt en jeuk vermindert door o.a. Panthenol en Ureum.

Lees het antwoord

Talgbultjes en mee-eters kun je het best laten verwijderen bij een huidtherapeut. Mocht je het toch zelf willen doen, zorg er dan voor dat je je huid goed verweekt, bijvoorbeeld door middel van een stoombad of door een warme natte handdoek een paar minuten op je gezicht te leggen. Zorg er ook voor dat je je huid van te voren scrubt. Dit kun je doen met de Skin Appeal Peeling van Louis Widmer. Deze scrub verwijdert op twee manieren dode huidcellen, waardoor talgbultjes en mee-eters zich makkelijker laten verwijderen. Pas wel goed op, want verkeerd knijpen kan littekens veroorzaken.

Lees het antwoord

Het hebben van een vette huid kan erg vervelend zijn. Je huid kan erg glimmen of je hebt last van veel onzuiverheden. Let er goed op dat je huid niet teveel uitdroogt. Hierdoor kan je de talgproductie stimuleren, terwijl deze al te hoog is. Het is belangrijk dat je je huid goed reinigt en verzorgt. Als eerst moet je je huid goed reinigen, hierbij verwijder je het overtollige talg en verwijder en voorkom je onzuiverheden. Je kunt hiervoor de Skin Appeal Lip Sol Mousse van Louis Widmer gebruiken. Deze bevat geen alcohol, wat belangrijk is om ervoor te zorgen dat je huid niet weer teveel uitdroogt. Daarna herstel je de PH waarde van je huid, waardoor deze kalmeert en de vochtbalans op peil blijft. Hiervoor gebruik je een tonic, bijvoorbeeld de Lipo Sol Tonic van Louis Widmer met een PH waarde van 5. Als laatst gebruik je een gel of fluid, om je huid te verzorgen. Bij vette huid is een gel of fluid beter dan een crème. Gebruik bijvoorbeeld de Skin Appeal Sebo Fluid van Louis Widmer. Deze heeft een matterende werking en versterkt de werking van de mousse en tonic.

Als laatst zou je wekelijks een peeling kunnen gebruiken, waarvoor je de Skin Appeal Peeling van Louis Widmer voor kunt gebruiken. Deze peeling verwijdert je dode huidcellen en je dode huidcellen worden opgelost. Hierdoor verbeter je je huidstructuur en heb je minder kans op verstoppingen.

Lees het antwoord

Pigmacara van Louis Widmer werkt tegen pigmentvlekken. Je kunt het serum acht weken als kuur gebruiken. Het serum bevat o.a. een werkzame dosis B3 en vitamine C, dat pigmentvlekken vereffent en de teint van de pigmentvlek lichter maakt. Je kunt het serum onder je dag- en nachtverzorging aan brengen.

Daarnaast kun je ook naar een huidtherapeut gaan. Een huidtherapeut mag met een hoger percentage fruitzuren werken, die ervoor zorgen dat de huid zich vernieuwt. Kijk voor meer informatie op www.huidtherapie.nl.

Lees het antwoord

De vlekjes en onzuiverheden op je kin kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat je een verzorging kiest die past bij jouw huid. Een te vette crème kan namelijk bultjes veroorzaken op je huid. Je kunt een gel of emulsie proberen. Deze zijn minder vet, maar hydrateren wel je huid. Ook zou je je huid een keer per week kunnen scrubben, zodat talg zich minder ophoopt in je huid.

Lees het antwoord

In de meeste gevallen zijn donkere kringen onder je ogen bloedvaatjes die doorschemeren door de huid. De huid rondom onze ogen, genoemd periorbitale huid is het dunste stukje huid van ons lichaam (0,5 mm dik). Het zuurstofarme vat dat door deze vaatjes loopt, kan wat zichtbaar zijn en zorgt voor de blauwige kleur. De reden dat die donkere kringen erger worden na een nacht met weinig slaap, is omdat de huid dan bleker is en de vaatjes onder de huid zichtbaarder worden. Helaas zijn deze donkere kringen deels aangeboren. Ook kan het zo zijn dat bij mensen met diep liggende ogen schaduweffecten kunnen zorgen voor een donkere gloed, in dit geval heeft het te maken met de botstructuur.

Een crème dringt niet door in de huid tot de diepte van deze vaatjes. Wel kun je een oogcrème of gel gebruiken. De huid rondom onze ogen is dunner en vraagt om andere verzorging. Het is van belang om de vochtbalans van deze huid goed op peil te houden en te hydrateren om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. De Oogomtrekcrème van Louis Widmer regenereert het huidweefsel en bevat actieve bestanddelen in een verhoogde dosis. Deze crème is in staat door te dringen tot de dieper gelegen huidlagen. Daarnaast camoufleert een getinte dagverzorging de donkere kringen en zorgt het ervoor dat je huid er fris uitziet. De Getinte Dagverzorging van Louis Widmer bevat tevens een SPF 20 die de huid gelijk beschermt tegen UVA/UVB straling.

Lees het antwoord

De huid rondom de ogen, genoemd de periorbitale huid, is het dunste stukje huid van ons lichaam (0,5 mm dik). Deze huid is bij de een gevoeliger dan bij de ander. Voor het verwijderen van oog make-up kun je een mild product, zoals de Oog Make-up Reiniging van Louis Widmer, gebruiken. Deze reiniging is speciaal ontwikkeld voor gevoelige ogen zonder kleurstoffen of parfum. Het ingrediënt Panthenol kalmeert en beschermt de gevoelige huid van de oogomtrek.