Speciaal voor de kinderen

Spelen, leren, sporten... Opgroeien is hard werken, kinderen hebben al hun energie erbij nodig! Een kind van 8 kan zomaar in een jaar tijd tien centimeter groeien. Maar ook baby's en pubers maken enorme geestelijke en lichamelijke ontwikkelingen door. Bij elke fase horen unieke behoeftes. Daarom is het belangrijk om hun weerstand op peil te houden. Producten voor volwassenen zijn vaak niet geschikt voor kids, gelukkig zijn er speciale producten afgestemd op kinderen.

Broodnodig: weerstand

Rust, reinheid en regelmaat. Daar gaat het eigenlijk om als je je weerstand en die van je kind op peil wilt houden. Kinderen hebben minstens acht uur slaap nodig. Persoonlijke hygiëne en een schoon huis zijn belangrijk. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar. Zo is vitamine D bijvoorbeeld nodig voor het behoud van stevige botten en sterke tanden. Laat je kind veel fruit en groente eten. Ter aanvulling op de voeding, zijn er ook speciale vitaminesupplementen voor kinderen. Ook goed om regelmatig te doen: lekker met z'n allen naar buiten en bewegen!

 

Tips

Voor je het weet rennen ze zonder jas de deur uit. Als je kind zich niet warm genoeg kleedt, kan dat een aanslag op z'n energievoorraad zijn. En die energie is nou net belangrijk voor de weerstand.

Tips

Komt je kind niet helemaal toe aan de schijf van vijf? Dan kan aanvulling in de vorm van een multivitamine-supplement nuttig zijn.

Tips

Spanning in de vorm van een moeilijke toets op school kan stress veroorzaken. Maar ook over iets leuks als een schoolreisje kan een kind zich zorgen maken. Dan kan ondersteuning van de weerstand gewenst zijn.

Tips

Producten die de weerstand een boost geven, zijn er in allerlei soorten en maten, van tabletten tot vloeibare vormen. De eigenschappen zijn hetzelfde, kies wat je kind het fijnst vindt.

Tips

Laat kinderen ook op een bewolkte dag buiten spelen. De zon schijnt heus wel, ook al is het een miezerig exemplaar. Het licht is goed voor de weerstand en het humeur.Verkouden? Snel weer beter!

Virussen uitbannen is helaas onmogelijk, maar je kunt het risico wel verkleinen door de verwarming niet te hoog te zetten en (slaap)kamers regelmatig te luchten. Zorg dat de kinderen hun handjes vaak wassen. Beginnen ze te snotteren? Voor baby's en kinderen tot 6 jaar kan een neusspray met zoutoplossing verlichting bieden. Een verkoudheidsbalsem kan helpen bij verstopte neusjes, het zorgt voor verlichting van de luchtwegen. Akelige hoest? Er zijn allerlei verzachtende hoestdrankjes, uiteraard in lekkere smaakjes. Bij pijn en koorts is paracetamol in een lage dosering geschikt voor kinderen. Voor baby's vanaf 3 maanden zijn zetpillen het meest geschikt; geef iets oudere kindjes een kauwtablet met pepermuntsmaak.

 

Tips

Heeft je kind langer dan drie dagen koorts of wordt je kind benauwd, suf of zieker? Ga naar de huisarts.

Tips

Heeft je baby koorts, doe hem dan katoenen kleertjes aan. Dat voorkomt dat hij het te warm krijgt. Fris handjes en gezichtje regelmatig op met een snoetenpoetser.

Tips

Een ziek kind wil vaak niet eten, dat is helemaal niet erg. Zorg wel dat hij veel drinkt en dan het liefst natuurlijk water, thee of bouillon en geen zoete sappen.

Tips

Verwennen mag. Hij hoeft echt niet in bed, alleen in zijn kamertje te liggen. Maak een bedje op de bank, daar rust hij net zo goed uit.

Tips

Gebruik vochtige doekjes voor het schoonmaken van verstopte neuzen. Korstjes raken sneller los en de huid zal minder schraal worden.