Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Etos Cranberry capsules en Care Cranberry capsules. Meer informatie

Aandrangincontinentie: plotseling en vaak moeten plassen

Ken je alle toiletten in de stad op je duimpje? Word je zenuwachtig wanneer je op reis gaat omdat je om de haverklap een sanitaire stop moet maken? Bij aandrangincontinentie moet je vaak ineens nodig plassen. Soms verlies je dan al urine voordat je bij de wc bent. Zorg dat je schoon en fris blijft met het juiste incontinentiemateriaal.

Wat kun je doen tegen aandrangincontinentie?

Eerst wordt natuurlijk gecheckt of er een oorzaak is die snel weggenomen kan worden, zoals een urineweginfectie of blaassteen. Is die er niet, dan zoekt de arts naar andere manieren om de incontinentie aan te pakken. Om weer een beetje de baas over je eigen blaas te worden, kun je bijvoorbeeld blaastraining doen. De huisarts kan je begeleiden of een bekkenfysiotherapeut. Met de training kun je jezelf aanleren om het plassen steeds iets langer uit te stellen. Heel geleidelijk went je blaas er dan weer aan wat voller te kunnen worden.

Symptomen van aandrangincontinentie

  • vaak moeten plassen overdag
  • meer dan twee keer per nacht plassen
  • bedplassen

Wat kan de oorzaak zijn van aandrangincontinentie?

  • een hyperactieve blaas
  • urineweginfectie
  • geneesmiddelen (zoals plaspillen)
  • blaassteen of tumor

Incontinentiemateriaal voor aandrangsincontinentie

Sommige mensen verliezen maar een beetje urine, andere wat meer. Op de verpakking van incontinentiemateriaal staat aangegeven of het product voor licht urineverlies bedoeld is (enkele druppels), gemiddeld verlies (scheutjes) tot zwaar verlies (scheuten). 

Always Discreet long

Always Discreet long verband is ultradun en langer dan gemiddeld verband voor geweldig comfort. Houdt vocht vast, neutraliseert geurtjes en zijn individueel verpakt.

Always Discreet small

De dunne en flexibele pasvorm van Always Discreet small biedt extra comfort. De unieke DualLock-kern helpt geurtjes en vocht opsluiten.

Always Discreet inlegkruisjes

Als je wat extra bescherming nodig hebt, zijn er de Always Discreet inlegkruisjes voor urineverlies en incontinentie. Deze inlegkruisjes zijn ultradun en zeer comfortabel. Ze zijn ontworpen om vocht vast te houden en geurtjes te neutraliseren voor een frisser gevoel.

Yoni inlegkruisjes

Yoni inlegkruisjes zijn speciaal ontworpen voor regelmatig (licht tot matig) urineverlies.

Sanature incontinentieverband mini plus

Sanature incontinentieverband is gemaakt van 100% katoen. Helpt irritaties aan de huid voorkomen, is hypoallergeen, ademt beter en is minder broeierig dan synthetisch incontinentiemateriaal.

Je blaas de baas