Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Vrouw loopt in weiland

Afvallen zonder sporten

Daar ga je dan, voor de vierde keer deze week naar de sportschool. Als je zeer gedreven bent en gaat voor snel afvallen, dan is veel sporten een effectieve keuze. Maar veel mensen zitten er helemaal niet op te wachten om zichzelf af te beulen in de sportschool. Heb je wat minder haast met afvallen? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om af te vallen zónder zo veel te sporten. Wij vertellen je er alles over!

Hoe val je af zonder te sporten?

Wanneer je wilt afvallen, hangt dat voor 70% van voeding af en slechts voor 30% van sport. Goed nieuws dus voor de mensen die niet graag in de sportschool staan. Je kunt afvallen door gezond te eten en niet te sporten, maar het is onmogelijk om af te vallen door ongezond te eten en daarnaast te sporten. Afvallen zonder dieet wordt dus moeilijk, terwijl afvallen zonder sporten best haalbaar is.

Afvallen met een voedingsschema

Afvallen zonder sporten is mogelijk, maar dan alleen als je je aan een gezond voedingsschema houdt. 

Afvallen door minder koolhydraten te eten

Energie kunnen we op drie manieren binnen krijgen: via eiwitten, vetten en koolhydraten. Die laatste is in veel gevallen de boosdoener van gewichtstoename. Koolhydraten, eiwitten en vetten worden namelijk allemaal op een andere manier verteerd door je lichaam. Koolhydraten zorgen voor een moeizame vetverbranding, waardoor je aankomt. Vetten en eiwitten daarentegen, stimuleren juist vetverbranding. Weg met die koolhydraten dus!

Hoe zorg je ervoor dat je een half uurtje per dag beweegt?

Oké, met een gezond dieet komen we dus al een heel eind. Maar dat neemt niet weg dat je dan de hele dag niet hoeft te bewegen. Bewegen is namelijk gezond en de gouden regel is dan ook om een half uurtje per dag te bewegen. Dat hoeft dan niet meteen te betekenen dat je een half uurtje intensief moet sporten, ook een half uurtje fietsen of lopen doet al wonderen.

Er zijn manieren om heel makkelijk meer beweging in je dagelijkse routine aan te brengen:

  • Wees creatief. Doe in plaats van krachttraining vrijwilligerswerk, waarbij je veel moet sjouwen. Doe in ieder geval lekker actief! Dat kan ook al betekenen dat je een middagje met je kinderen gaat spelen in plaats van hardlopen. Wees creatief en bedenk voor jezelf hoe jij graag actief bezig bent. Beweging is namelijk meer dan alleen hardlopen of de sportschool induiken.
  • Stap een halte eerder uit. Als je vaak met de bus reist, stap dan één of twee haltes eerder uit. Zo heb je bijvoorbeeld voor de werkdag al een stevige wandeling achter de rug, wat ervoor zorgt dat je lekker fris en fruitig je dag in gaat. Doe hetzelfde aan het eind van de werkdag. Zo loop je gelijk eventuele werkstress van je af en geniet je van frisse lucht.

Al met al is afvallen zonder te sporten zeker mogelijk, zolang je een koolhydraatarm (en gezond) dieet aanhoudt en een half uurtje per dag beweegt, ga je zeker resultaat boeken.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.