#gaathetschat

De mannengriep heerst! En die griep verschilt op één cruciaal punt met die voor vrouwen: hij is erger. Véél erger. Mannen die zichzelf hebben gediagnostiseerd met de mannengriep hebben last van mannenkoorts. Met mannensnottebellen. En mannengejammer. Vooral veel van dat laatste. “Oh, moet je m’n voorhoofd eens voelen. Nee echt, voel eens. Voel nou-hou. Ik ben zo ziek. Hier, voel.”

‘Mannen-influenza’

synoniem voor ‘aanstelleritis’?

Al die mannen konden opgelucht nog dieper onder wol kruipen toen het artsenblad The British Medical Journal een onderzoek publiceerde waarin bleek dat mannen zich echt zieker voelen bij de griep dan vrouwen. Omdat, zo stelde de Canadese geneeskundige Kyle Sue, zij een zwakkere afweerreactie hebben dan vrouwen. Nog geen week later werd dit onderzoek alweer onderuitgehaald door publicist Hans van Maanen, die korte metten maakt met de beweringen van Sue. In het onderzoek dat Sue als bron opgeeft, waren er namelijk helemaal geen verschillen tussen mannen en vrouwen op griepgebied. De Volkskrant doet hier nog een schepje bovenop. Volgens Lucas van Eijk viel het juist op dat mannen en vrouwen dezelfde mate van klachten kregen, na injectie met een bacterie-bestanddeel.

Wat nu precies waar is (dat laatste, natuurlijk) maakt eigenlijk niet uit. Wat natuurlijk wel uitmaakt is hoe we die mannen zo snel mogelijk weer op de been krijgen. Met een beetje liefde, natuurlijk. Maar gelukkig ook gewoon met deze middelen, die overigens ook door vrouwen met griep gebruikt mogen worden. Speciaal voor vrouwen met een man die mannengriep heeft, hebben we ook nog oordopjes in ons assortiment.

Eén keer per jaar een zieke man, ach, dat overleven we wel. Het jammere is dat we nu moeten toegeven dat die mannen wel degelijk ergens beter in zijn dan wij: griep hebben.

Terwijl vrouwen met 39 graden koorts gewoon met UGGs en joggingpak op het schoolplein staan om de kinderen op te halen (probeer maar eens glamourous griep te hebben), hebben mannen het zo zwaar, dat er niks anders opzit dan het alleen maar heel zwaar te hebben.

#gaathetschat?

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe fijn zou het zijn als er een anti-griepmiddel voor mannen zou bestaan? We hebben het (nog) niet, maar in de tussentijd is voorkomen beter dan genezen! Zorg er dan ook voor dat je voldoende slaap krijgt, voldoende beweegt en de nodige vitamines binnen krijgt.

Lees meer over het gebruik van vitamines