Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Etos Cranberry capsules en Care Cranberry capsules. Meer informatie

Overloopincontinentie: urineverlies door een niet goed geleegde blaas

Verlies je regelmatig wat druppels of zelfs scheutjes urine? Heb je het gevoel dat je blaas niet goed geleegd is als je van het toilet komt? Misschien heb je te maken met overloopincontinentie.

Wat is overloopincontinentie?

Overloopincontinentie wordt veroorzaakt door een te volle blaas die niet goed wordt geleegd. Tijdens het plassen raak je dan maar kleine porties kwijt en blijft een groot gedeelte van de urine achter in de blaas. Zo krijg je een overvolle blaas waar de druk in oploopt. Wanneer de druk groter is dan de weerstand van het afsluitmechanisme, krijg je urineverlies.

Hoe herken je overloopincontinentie?

  • Symptomen van overloopincontinentie zijn:
  • druppelsgewijs/in scheutjes urine verliezen
  • een zwakke straal wanneer je plast
  • het gevoel dat je de blaas niet volledig leegt

Je blaas de baas

Wat is de oorzaak van overloopincontinentie?

De reden dat de blaas niet goed geleegd wordt en er daardoor overloopincontinentie ontstaat kan zijn:

  • vernauwing van blaashals of plasbuis
  • een blaas die niet goed meer functioneert
  • overactieve bekkenbodem
  • blaasverzakking
  • nierstenen in de plasbuis
  • prostaatvergroting (bij mannen)

Wat kun je doen aan overloopincontinentie?

Behandeling van overloopincontinentie gebeurt vaak in het ziekenhuis en hangt af van de oorzaak van het ongewilde urineverlies. Door incontinentiemateriaal te gebruiken zorg je ervoor dat je droog en fris blijft.

Incontinentiemateriaal voor overloopincontinentie

Sommige mensen verliezen maar een beetje urine, andere wat meer. Op de verpakking van incontinentiemateriaal staat aangegeven of het product voor licht urineverlies bedoeld is (enkele druppels), gemiddeld verlies (scheutjes) tot zwaar verlies (scheuten).

Always Discreet long

Always Discreet long verband is ultradun en langer dan gemiddeld verband voor geweldig comfort. Houdt vocht vast, neutraliseert geurtjes en zijn individueel verpakt.

Always Discreet small

De dunne en flexibele pasvorm van Always Discreet small biedt extra comfort. De unieke DualLock-kern helpt geurtjes en vocht opsluiten.

Always Discreet inlegkruisjes

Als je wat extra bescherming nodig hebt, zijn er de Always Discreet inlegkruisjes voor urineverlies en incontinentie. Deze inlegkruisjes zijn ultradun en zeer comfortabel. Ze zijn ontworpen om vocht vast te houden en geurtjes te neutraliseren voor een frisser gevoel.