Reisapotheek: wondjes op vakantie

Je kindje dat met blote voetjes over het strand rent. Jij die op je slippertjes door stoffige dorpjes slentert, je man die rondscheurt op een gehuurd scootertje… Het hele gezin geniet op vakantie van een vrij gevoel. Maar minder vrolijk worden jullie op reis van wondjes en sneetjes doordat er iemand valt of ergens intrapt. Met de juiste wondverzorging in je EHBO-koffer ben je voorbereid op kleine ongelukjes op vakantie.

 

Blaren door je stijlvolle maar helaas tussen je tenen schurende flipflops, een schaafwond na een valpartij met een scooter of een snijwond in het voetje van je kind door een stuk glas in het zand… Klein vakantieleed ligt altijd op de loer. En omdat je in de zee en het zwembad zwemt, de hygiëne in het buitenland anders kan zijn en in warm weer wondjes sneller ontsteken, kun je op zo’n moment maar beter direct de juiste wondverzorging erbij pakken.

Heb je alles?

Reisapotheek

Buikklachten

Insectenbeten

Ziek op reis

Tip

Bloedt de wond, druk er dan zachtjes tegenaan met een steriel verbandje

Ontsmet wondjes direct

Een goed ontsmettingsmiddel voor wondjes zoals een ontsmettende spray is onmisbaar in iedere verbanddoos en eigenlijk ook handtas. Want ieder wondje op vakantie, zoals kapotte muggenbulten of schaafwonden, moet je goed schoonmaken.

Zo verzorg je schaafwonden en sneetjes

Omdat het lopen op blote voeten of open schoenen een van de grootste vreugdes op vakantie is, komen snijwondjes en splinters in de huid op reis vaak voor. Een splinter kun je het beste er direct uithalen met een pincet. Ontsmet deze eerst door ‘m vijf minuten in water te koken of met een in alcohol gedrenkt watje schoon te maken.

Behandel je kleine schaafwonden, sneetjes en andere wondjes op vakantie in drie stappen:

  1. Reinig de wond en de huid eromheen met schoon stromend water. Is dat niet voorhanden of twijfel je aan de kwaliteit van het water, dan kun je ook een flesje bronwater gebruiken.
  2. Desinfecteer de wond. Bijvoorbeeld met Betadine Zalf of Hansaplast Wondspray.
  3. Bescherm de wond. Dek de snee of schaafwond af met een verband of pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën in komen en de wond infecteert.

Fabel

Wondjes genezen het best in de openlucht

Het gebruik van een pleister versnelt juist de genezing. Het houdt de wond vochtig en nieuwe huidcellen groeien sneller in een vochtig milieu.

 

Fabel

Een blaar moet je nooit bedekken

Een goede blarenpleister vermindert de pijn en de druk op en helpt de huid herstellen. Deze laat uiteindelijk vanzelf los.

Wondverzorging

Au, valt je kindje of haal je jezelf open? Kleine wondjes zijn zo schoongemaakt en afgedekt met de juiste wondverzorging. Deze zachte maar goede heelmeesters mogen niet ontbreken in je EHBO-koffer als je op vakantie gaat!

Hansaplast Wondhelende Zalf ondersteunt de genezing van wonden en beschadigde huid. De zalf zorgt dat je wond twee keer zo snel geneest en helpt littekens te verminderen. 

Hansaplast Wondspray is een ontsmettende, alcoholvrije spray voor wondreiniging. Hij werkt ook nog als je hem ondersteboven houdt. 

Hansaplast Sensitive Pleisters XL zijn huidvriendelijke pleisters met zilver die het risico op infecties verminderen. De wond kan goed genezen waardoor je minder kans op littekens hebt.

Etos Pleisterset Bewaarblikje. Altijd genoeg pleisters in verschillende formaten bij je.

Etos Eerste Hulp Set bevat de belangrijkste producten die je nodig hebt wanneer je een wondje hebt.

Etos Blaarpleisters Medium helpt de pijn van blaren te verlichten en kan blaren voorkomen.