Stressincontinentie: urineverlies tijdens inspanning

Verlies je soms een beetje urine tijdens het sporten of als je moet niezen of lachen? Het kan dat je last hebt van stressincontinentie. Heel vervelend maar gelukkig kun je wel wat doen tegen deze vorm van ongewild urineverlies!

Wat is stressincontinentie?

Als je meer dan een paar druppels urine per keer verliest wanneer je jezelf inspant, noem je dit stressincontinentie. ‘Stress’ slaat hier op de plotselinge extra druk op de blaas en heeft niks te maken met mentale stress. Je krijgt deze vorm van incontinentie vaak door verzwakte bekkenbodemspieren.

Bij welke groep mensen komt stressincontinentie vaker voor?

Stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van urine-incontinentie. Vooral vrouwen krijgen er last van. Maar liefst 1 op de 5 vrouwen van 40 jaar en ouder hebben een zekere mate van stressincontinentie.

Waardoor krijg je stressincontinentie?

  • zwangerschap
  • bevalling
  • zwakker wordende spieren na overgang
  • overgewicht

Wat kun je doen aan stressincontinentie?

Veel mensen met stressincontinentie hebben veel baat bij oefeningen die de bekkenbodemspieren versterken. Online zijn er veel oefeningen te vinden, maar ook kun je een afspraak maken met een bekkentherapeut. Als de problemen heel hardnekkig zijn, wordt er door specialisten wel eens medicijnen of een operatie geadviseerd.

Welk incontinentiemateriaal kun je gebruiken bij stressincontinentie?

Sommige mensen verliezen maar een beetje urine, andere wat meer. Op de verpakking van incontinentiemateriaal staat aangegeven of het product voor licht urineverlies bedoeld is (enkele druppels), gemiddeld verlies (scheutjes) tot zwaar verlies (scheuten).

Always Discreet long

Always Discreet long verband is ultradun en langer dan gemiddeld verband voor geweldig comfort. Houdt vocht vast, neutraliseert geurtjes en zijn individueel verpakt.

Always Discreet small

De dunne en flexibele pasvorm van Always Discreet small biedt extra comfort. De unieke DualLock-kern helpt geurtjes en vocht opsluiten.

Always Discreet inlegkruisjes

Als je wat extra bescherming nodig hebt, zijn er de Always Discreet inlegkruisjes voor urineverlies en incontinentie. Deze inlegkruisjes zijn ultradun en zeer comfortabel. Ze zijn ontworpen om vocht vast te houden en geurtjes te neutraliseren voor een frisser gevoel.

Yoni inlegkruisjes

Yoni inlegkruisjes zijn speciaal ontworpen voor regelmatig (licht tot matig) urineverlies.

Sanature incontinentieverband mini plus

Sanature incontinentieverband is gemaakt van 100% katoen. Helpt irritaties aan de huid voorkomen, is hypoallergeen, ademt beter en is minder broeierig dan synthetisch incontinentiemateriaal.

Je blaas de baas: