Gezond gebit, sexy smile

"Say cheese!" Liever niet met blote tanden op de foto? Of continu last van kwaaltjes die maar niet verdwijnen? Check onze tips & tricks en sta weer lachend op de foto.

Party!

2 minuten poetsen duurt lang. Toch hoef je deze vier minuten op je dag niet als verloren tijd te beschouwen. Onze gouden tip: introduceer een tandenpoetsnummer! Heus niet alleen leuk voor families met kids. Denk bijvoorbeeld aan OutKast - So Fresh, So Clean: daar ga je automatisch van dansen!

Kickstart

Ochtendhumeur? Dan kunnen we voorstellen dat je niet zit te wachten op een ludiek nummertje. Daarbij is twee keer per dag hetzelfde nummer wat veel. Besteed je tijd 's ochtends nuttig en check het weer en nieuws van de dag óf scroll alvast door je Facebook- en Twitter-tijdlijn. Heb je gelijk wat leuke gespreksonderwerpen te pakken voor bij de koffiezetautomaat.

Gevoelig

Au! Vertrekt jouw gezicht ook bij een slok thee of een hapje ijs? Door het eten van zure dranken en etenswaren zoals de meeste frisdranken, vruchtensappen en yoghurt, krijg je sneller last van gevoelige tanden. Laat deze dingen wat vaker staan, dat zal een hoop schelen! Maar let ook op het moment van het poetsen, poets voor je ontbijt of pas een uur na het eten of drinken. Oefen dan ook niet te veel kracht uit met je tandenborstel en gebruik een tandpasta voor gevoelige tanden, zoals Sensodyne Proglasur Tandpasta.

In de hoeken en gaten

Het is misschien niet het leukste klusje, maar flossen is de enige manier om je tandvlees en ruimtes tussen je tanden schoon en gezond te houden. Of je nu gebruikmaakt van tandenstokers, flosdraad of tandenragers, ze hebben één ding gemeen: ze zijn goed voor je gebit. Opgetrokken en bloedend tandvlees is bij dagelijks gebruik verleden tijd. Is je tandvlees prachtig roze? Dan is het gezond!

Geel, beige en off white

Prima kleurtjes voor op de muur, maar je tanden heb je het liefst stralend wit. Koffie, thee en rode wijn kun je natuurlijk wat vaker laten staan, maar je kan ook gebruikmaken van tandpasta met een whitening effect. Zoals bijvoorbeeld Parodontax Whitening Tandpasta of Oral-B 3D Whitening Therapy Tandpasta. Deze producten adviseren tandartsen, zijn een stuk gezonder én goedkoper dan bleeksessies.