Voetschimmel en kalknagels

Voetschimmel en kalknagels zorgen voor jeuk tussen je tenen en brokkelige, vergeelde nagels. Wij hebben er één woord voor: ieuw. Je bent lang niet de enige die weleens rondloopt met deze voetproblemen. Wees niet sip: wij hebben de beste middelen en tips tegen enge voetschimmels. Zo kunnen je voeten deze zomer weer tiptop in je flip flop!

Zo kun je straks weer tiptop in je flip flop!

Dat je een voetschimmel of een kalknagel hebt opgelopen, daar kun je vaak niet veel aan doen. Maar je moet er wel wat aan doen om er vanaf te komen. Uit zichzelf verdwijnen doet een schimmelinfectie niet. Sterker nog: je kunt nog meer tenen en zelfs andere lichaamsdelen ermee besmetten. En andere mensen! Ooooh no!

Is het besmettelijk?

Voetschimmel is extreem besmettelijk. De bacteriën doen zich tegoed aan de hoornlaag van je huid. Een schimmelinfectie begint vaak tussen je tenen, maar 95% kans dat deze overgaat naar je handen, nagels en… naar andere mensen.

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel is, samen met een kalknagel (eigenlijk schimmelnagel), het meest voorkomende voetprobleem. Allebei zijn het infecties die worden veroorzaakt door vaak dezelfde schimmel. Maar de een beperkt zich tot de nagel en de andere infectie nestelt zich op de voet of tussen de tenen. Een voetschimmel kan een kalknagel veroorzaken. Andersom geldt ook dat een schimmel in de nagels kan overlopen naar de voet.

 

Fact: 50 % van de Nederlanders vindt kalknagels de grootste ‘teenafknapper’.

 

Hoe weet je dat je een schimmelinfectie aan je voet hebt?

Lees en huiver:

• Een voetschimmel begint vaak tussen de tenen. Je kunt dan last van jeuk en een branderig gevoel aan je voet hebben. En je ziet roodheid, schilfers en/of een gebarsten huid tussen de tenen.

• Een schimmelnagel of kalknagel herken je aan een wit/geel verkleurde nagel of een gedeelte daarvan. En je nagel is vaak dikker of brokkelig.

Hoe krijg je voetschimmel?

We noemen het soms ‘zwemmerseczeem’, maar met eczeem heeft het niets te maken. Schimmelinfecties liggen overal op de loer. Vooral in zwembaden, kleedkamers, sauna’s en in je eigen douche.

Wie er vaker last van hebben zijn mensen met zweetvoeten, ouderen, diabetici, sporters en andere mensen die in sauna’s en kleedkamers komen. Mannen krijgen 10% vaker een schimmel aan hun voeten dan vrouwen.

Hoe kom je van een schimmelinfectie aan je voeten af?

Hou je sokken en schoenen droog met een anti-schimmelpoeder. En smeer de aangedane plekken in met een speciale crème of gel tegen voetschimmel.

En hoe behandel je een kalknagel?

Stip de brokkelige nagel aan met een speciaal middel dat de schimmel doodt. Etos heeft ze van verschillende merken.

Tip:De resultaten van een kalknagelbehandeling worden nog beter als je elke week de aangetaste delen van het nageloppervlak vijlt. Zo kan het serum beter doordringen. Gebruik wel wegwerpvijltjes. En: heb geduld! Het behandelen duurt maanden want de aangetaste nagel moet helemaal uitgroeien.

 

Stinkvoeten

Je ziet witte schilfers tussen je tenen en er hangt een sterke kaasgeur? Tadaa, tenenkaas! Grote kans dat er bij jou bacteriën aanwezig zijn die zorgen voor een schimmelinfectie aan je voet. Gelukkig hebben wij genoeg oplossingen voor je.


Voor deskundig advies op maat kun je ook altijd terecht bij één van de 1200 gediplomeerde drogisten in onze winkels.

 

OPLOSSINGEN

Mycosan Voet & Schoen Poeder Anti-Schimmel voorkomt schimmelinfectie en beschermt tegen een nieuwe besmetting. 

Mycosan Voetschimmel Behandeling geeft direct verlichting bij jeuk en branderigheid door voetschimmel. Het middel doodt 99,9% van de schimmels. 

Mycosan Kalknagel Behandelset dringt door in de nagel en stopt de ontwikkeling van schimmels.

Etos eigen merk

Ook ons eigen merk heeft uitstekende producten voor de behandeling van kalknagels.

Etos Kalknagel Pen

Etos Kalknagelvloeistof

Ademende nagellak

Het is heel verleidelijk om een gele of verdikte nagel te verstoppen onder een mooi laagje nagellak. Gewone nagellak kun je beter niet smeren op een kalknagel. Zo wordt  de schimmelinfectie alleen maar erger. Je reddende engel is dan Nailner Repair Ademende Nagellak Rosy Red. Deze lak is ideaal voor het lakken van beschadigde, droge en verkleurde nagels want hij sluit niet af.

 


TIPS

Tips voor gezonde voeten

Do’s

  • Draag schone, droge sokken en ventilerende schoenen.
  •  Draag geen knellende schoenen.
  • Peuter niet aan je teennagels.
  • Knip je nagels altijd recht af met een goede nagelknipper of nageltang. Zo verklein je de kans op een ingegroeide nagel.
  • Gebruik geen gewone nagellak. De lak beschadigt je teennagels waardoor ze gevoeliger zijn voor een schimmelinfectie.
  • Zorg dat je voldoende selenium binnenkrijgt. Dit mineraal is goed voor gezonde nagels.

Don’ts

  • Krab niet te hard aan je jeukende voet. Als je de huid stuk maakt, kun je een infectie krijgen. Zwelt je voet of teen op? Komt er pus uit? Dan loop je kans op wondroos. Dit is een ernstige infectie waarbij je koorts krijgt.  
  • Loop niet blootsvoets in kleedkamers en sauna’s.

Eerste hulp bij voetproblemen

Naast voetschimmel en kalknagels zijn er nog veel meer voetproblemen. We hebben een pagina vol deskundig advies over hoe je jou voetproblemen kan aanpakken.

Voetproblemen behandelen

Eerste hulp bij voetproblemen

Last van voetschimmel? Of een kalknagel? Daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Daarom heeft Etos een ruim assortiment aan producten waarmee je voetschimmel en kalknagels kunt bestrijden.

Medisch hulpmiddel,
€ 29,99
Geneesmiddel, poeder
€ 8,52
Medisch hulpmiddel,
€ 9,99
Promotie: Promotie voorwaarden: Mycosan, alle varianten.
Van € 14,82 voor € 11,11
Medisch hulpmiddel, lotion
€ 13,09
Medisch hulpmiddel, stick
€ 19,95
Geneesmiddel, creme
€ 8,48
Medisch hulpmiddel, gel
€ 34,95
Promotie: Promotie voorwaarden: Mycosan, alle varianten.
Van € 12,49 voor € 9,37
Medisch hulpmiddel,
€ 28,53
Geneesmiddel,
€ 14,59
Geneesmiddel, creme
€ 10,27