Women in control!

Vrouw zijn is geweldig! Helaas zijn er ook een aantal dingen die niet zo fijn zijn en waar je snel vanaf wilt. Gelukkig weet Etos raad, en hebben wij de juiste producten om je snel weer top te voelen!

That time of the month

Tijdens je menstruatie wil je je zo fijn mogelijk voelen. Daarom biedt Etos een uitgebreid assortiment met verschillende hygiëneproducten, afgestemd op jouw behoeften en voorkeuren.

Ook als je last hebt van de ongemakken die deze periode met zich meebrengt zoals rug- en buikpijn ben je bij ons aan het juiste adres! Hier wil je natuurlijk snel van af. Gelukkig is er Aleve Feminax, een pijnstiller die de aanmaak van de stof remt waardoor de baarmoeder zich sterk samentrekt. Zo haalt Aleve Feminax de pijn uit je menstruatie en kun jij weer van je dag genieten!

Uit balans?

Een vaginale schimmel kan iedereen overkomen. Je kunt het herkennen aan een branderig gevoel, jeuk en witte afscheiding. Er zijn verschillende oorzaken maar hormonale schommelingen door bijvoorbeeld de menstruatie, overgang en het gebruik van antibiotica kunnen de aanleiding zijn. Hier wil je natuurlijk snel vanaf! Met de Canesten Gyno Zelftest kom je er snel en eenvoudig achter of een schimmelinfectie het probleem is. Canesten Gyno biedt jou ook de oplossing om snel weer van je klachten af te komen. Met de 1-daagse behandeling door middel van een capsule kun je de infectie zelf behandelen. Het is gemakkelijk in te brengen, doodt de schimmel en verlicht dus zo snel de jeuk.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een vaginale schimmel te voorkomen. Belangrijk is om geen zeep of douchegel te gebuiken bij het douchen, dit irriteert namelijk. Ook kun je het beste katoenen, ademend ondergoed dragen en strakke kleding vermijden. Katoenen hygiëneproducten zijn hypoallergeen en daardoor mild voor je vagina. Zo ben jij in no time weer van je klachten af!

Fit tijdens de overgang

De overgang: uiteindelijk krijgt iedere vrouw hier mee te maken. Tijdens de overgang vermindert de productie van het oestrogeen. Dit verloopt niet gelijkmatig, maar gaat schoksgewijs. Daardoor ontstaan schommelingen in het lichaam die overgangsverschijnselen kunnen veroorzaken zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, wisselende stemmingen en een neerslachtig gevoel.

Omdat je lichaam tijdens deze periode flink verandert heeft het ook een andere behoefte aan vitamines en mineralen. Etos heeft een ruim assortiment met producten die jou een natuurlijke ondersteuning bieden. Dit helpt je om je prettig te voelen tijdens de overgang! 

Gevoelige blaas?

Blaasontsteking: erg vervelend en helaas zijn veel vrouwen hier gevoelig voor. Bij een beginnende blaasontsteking uiten de symptomen zich in een pijnlijk, drukkend gevoel in de onderbuik en heb je vaak het gevoel dat je moet plassen terwijl er niets uit komt. Bij een zware blaasontsteking kan het zelfs zo zijn dat je koorts hebt en er bloed in de urine zit. Neem in dat geval contact op met de huisarts.

Speciaal om de weerstand van de blaas te verbeteren en blaasontsteking te voorkomen zijn er cranberry capsules ontwikkeld. Cranberries bevatten een stofje dat ervoor zorgt dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan de blaaswand. Zo komen de bacteriën los van de wand en spoelen ze met de urine het lichaam uit.

Urineverlies

Wanneer je last hebt van urineverlies kun je moeilijk je blaas onder controle houden. Er zijn verschillende oorzaken die tot ongewenst urineverlies kunnen leiden. Bij vrouwen zijn de bekkenbodemspieren de veroorzakers van incontinentie. Naarmate het lichaam zich ontwikkelt en ouder wordt, verslappen deze spieren en dat kan bijvoorbeeld leiden tot ongewenst urineverlies wanneer een vrouw niest of hoest. Daarnaast zijn zwangerschap, bevalling en de overgang ook veel voorkomende oorzaken van incontinentie bij vrouwen.

We gaan er vaak vanuit dat incontinentie alleen bij ouderen voorkomt, maar de waarheid is dat het voorkomt bij vrouwen van alle leeftijden en is zeker niets om je voor te schamen.

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken als je last hebt van incontinentie. Denk hierbij aan inlegkruisjes, verband en absorberend ondergoed. Deze beschermen tegen doorlekken, geurtjes en een vochtig gevoel.

  • Wist je dat …Je anderhalf tot twee liter water per dag moet drinken om blaasontsteking te voorkomen?
  • Wist je dat …Je bij aandrang gelijk naar het toilet moet gaan
  • Wist je dat …Het beste nauwsluitend ondergoed kan vermijden? Dit helpt irritatie van de urinebuis te voorkomen.
  • Wist je dat …Reiniging voor én na de geslachtsgemeenschap belangrijk is? Plas direct na de seks.