Image alt text

Wimperserum

Wimperserum: what is all the fuss about? Iedereen heeft het erover en gebruikt het tegenwoordig. Maar wat is het eigenlijk en hoe werkt een wimperserum? Wij nemen deze hype onder de loep. Dit is alles dat je moet weten van wimperserum:

Wat is een wimperserum?

Wimperserum is een serum dat je op de wimperrand op de buitenkant van je ooglid gebruikt. Vervolgens maakt dit serum je wimpers langer, voller en sterker. Wie wil dat nou niet?

Hoe werkt een wimperserum?

De meeste wimperserums bevatten het bestanddeel bimatoprost. Dit stofje draagt bij aan de wimpergroei. In sommige wimperserums worden daar ook nog eens vitamines B aan toegevoegd. Deze vitamines helpen bij het sterker maken van de wimpers. Door het smeren van dit serum geef je je wimpers als het ware een boost waardoor ze langer, dikker en sterker worden.

Hoe moet je wimperserum aanbrengen?

Het serum dient te worden aangebracht zoals in de bijsluiter staat beschreven. Het wimperserum breng je aan zoals je ook je eyeliner op doet: je smeert het met een kwastje langs de bovenlijn van de wimpers van het bovenste ooglid. Herhaal dit proces vervolgens iedere ochtend of avond. Het is belangrijk dat het aanbrengen zorgvuldig gebeurt. Het is namelijk niet de bedoeling dat het serum in het oog terecht komt. Je hebt niet veel serum nodig. Als je oogleden een beetje vochtig aanvoelen na het aanbrengen is het al genoeg. Laat ten slotte het serum een minuut intrekken.

Hoe snel werkt een wimperserum?

Het is per persoon verschillend hoe snel het wimperserum werkt. Dit komt omdat de werking van het serum afhankelijk is van de groeicyclus van de wimper. Die cyclus, de groei van een wimper vanaf de wortel, duurt zo’n 6 weken. Toch kun je vanaf 4 weken al verschil merken. Na 12 weken is het optimale resultaat zichtbaar. Even geduld hebben dus!

Meer weten over serums? Lees hier verder over gezichtsserums!

Ben je liever als eerste op de hoogte van alle beauty-nieuwtjes? Ga dan naar Mijn Etos en download de app.

  • 500+ winkels, altijd in de buurt
  • Al 7X de beste drogist van Nederland
  • Gratis bezorging vanaf €30,-
  • Gratis retourneren
  • Spaar voor gratis producten