Alles voor jou bij

6 tips tegen muggen

Bzzzz... Je ziet ze niet maar je hoort ze wel. Vooral 's nachts als je klaar bent om te slapen, zoemt er weer zo'n beestje langs je oor. Wij hebben samen met de Etos Facebook-volgers zes tips tegen muggen voor je verzameld.

Muggen

Blow me away

Muggen houden niet van wind, dus in je slaapkamer moet je een beetje creatief zijn. Een ventilator op jezelf richten is bijvoorbeeld een heel slim idee! Ook meteen heerlijk voor verkoeling tijdens warme nachten.

Grrr!

Een potje geopende Tijgerbalsem of Vicks Vapo Rub houdt muggen op afstand. Mocht je toevallig ook last van je spieren hebben, kun je natuurlijk ook jezelf er mee insmeren. Een bakje pepermuntolie, Toco-tholin of menthol naast je bed heeft hetzelfde effect.

Grandma knows best

Zoals oma zou zeggen: "Gebruik wat je in huis hebt!" Als je een sinaasappel opensnijdt en er kruidnageltjes insteekt, houd je de muggen bij je uit de buurt. Hetzelfde geldt voor een schaaltje azijn!

Gimme some air

Je moet ervan houden, maar muggen doen dat zeker niet: lavendel. Spray een half uurtje voor het slapen gaan met een lavendel luchtverfrisser in het rond. Voila! Je kamer is geen fijn terrein meer voor die kleine zoemers.

Het grove geschut

Om muggen echt van je huid te weren, gebruik je anti-muggen lotion of spray met Deet erin. Ga in tropische landen voor een zo hoog mogelijk percentage Deet, zodat je geen kans hebt op door muggen overdraagbare ziektes als malaria of dengue.

My tent or yours?

Een klamboe maakt van jouw bed eigen terrein, geen mug die daar doorheen komt! Mocht je hier een beetje benauwd van worden, kun je een hor gebruiken voor je raam (wel je kamerdeur dichthouden natuurlijk!)

Hebben alle bovenstaande tips niet geholpen en ben je toch gestoken? Hoe groot de verleiding ook is, ga niet krabben! Hierdoor zwelt het bultje meer op en wordt de jeuk alleen maar erger. Wat je wel kunt doen?

  • Leg een natte koude doek of een ijsklontje op de muggenbult. De verkoeling verlicht de jeuk.
  • Ook hitte helpt. Leg een hete lepel (pas wel op natuurlijk) op de bult en de jeuk verdwijnt.
  • Maak een smeerseltje van opgeloste aspirine en smeer dit op het bultje. Poef en de jeuk is weg.
  • Gebruik Azaron of de Etos stick als verlichting van de jeuk en pijn van insecten.