Alles voor jou bij

Zonnebrand guide

Heerlijk, dat zonnetje! Voordat je naar het strand gaat of het terras op rent: vergeet je zonbescherming niet. Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt om je te helpen je huid mooi en gezond te houden.

Zonnebrand

SPF Wat?

Zonbescherming is er in vele soorten en maten en dat kan behoorlijk verwarrend zijn. Stap 1: kies de juiste Sun Protection Factor (SPF). Het grote getal op de verpakking geeft aan hoeveel keer je langer in de zon kan zitten zonder te verbranden. Met deze ingewikkelde rekenformule gaan we je niet vermoeien, maar onthoud: hoe hoger de SPF, hoe langer je dus veilig in de zon kan zitten. Let wel op, per huidtype verschilt dit natuurlijk.

Heb je bijvoorbeeld een lichte huid die snel verbrandt? Dan heeft jouw huid een hogere SPF nodig. Nadeel is wel dat je minder lang van de zon kunt genieten dan je vriendin met een donkerdere huid.

Ready to go!

Stap 3: tijd om te smeren maar is de blotebillen-look niets voor jou? Breng eerst de zonbescherming aan en daarna pas je make-up. Hoe mooi je make-up ook is, de zon brandt er genadeloos doorheen. Tegen de tijd dat je naar buiten gaat, zijn de werkzame stoffen ook ingewerkt (dit duurt namelijk minstens 15 minuten) en is je gezicht beschermd. Dit geldt natuurlijk ook voor de rest van je lichaam. Wacht je tot je al buiten bent, dan verbrand je huid ondanks je goede poging alsnog. Zonde! Een dagcrème met SPF is natuurlijk ook altijd nog een optie!

Vaak smeren

Stap 4, 5, 6 etc: smeren doe je liever te vaak dan te weinig. Elke twee uur is zeker wel nodig. Heb je lekker gezwommen? Smeer je dan direct daarna weer in! Het klopt, op de verpakking staat inderdaad 'waterproof', maar dit bekent dat je ook in het water beschermt bent. Niet dat de bescherming ook na het zwemmen nog is blijven zitten.

Laat je huid chillen

Mmmm... Jij hebt van de zon genoten en je huid gloeit thuis nog wat na. Tijd voor de laatste stap van vandaag. Want terwijl jij bijkomt van een leuke dag, moet ook je huid herstellen. De zon droogt je huid uit wat weer kan leiden tot verlies van elasticiteit en kleine rimpeltjes. Dat wil je niet! Smeer je daarom eind van de dag goed in met aftersun voor het kalmeren, hydrateren en verkoelen van de huid. Kleine tip: bewaar je aftersun in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

Onze extra tip: de Lancaster Suntimer app. Een extra steuntje in de rug om niet te verbranden.

Enjoy!