Alles voor jou bij

Maak je benen zomerklaar!

In de zomer hebben je benen altijd wat extra aandacht nodig. Pas daarvoor onze SOS-methode toe: scrubben, ontharen en smeren. Hieronder vind je alle producten voor perfect verzorgde en gladde benen.

 


HOW TO: JOUW PERFECTE ZOMERBENEN

Botanical Boost
Lime & Mint shower srcub

Botanical Boost
Jasmin & Vanilla jelly scrub

Botanical Boost
Salt & Sugar Scrub

Stap 1: Scrubben

Het is tijd om je benen te showen in dat leuke, nieuwe rokje. Helaas heeft de verwarming die maandenlang heeft staan loeien je benen behoorlijk uitgedroogd. Gevolg: een kriebelende huid met schilfers of een witte waas.

Scrub boost
Scrub twee keer per week om oude huidcellen te verwijderen. Dat kan met een heerlijke scrubcrème van Botanical Boost. Bijvoorbeeld een stevig exfoliërende Jasmine & Vanilla Salt & sugar scrub. Of een milde Lime &Mint Shower scrub.

Regelmatig scrubben helpt ook ingroeiende haartjes tegen te gaan.

Tip: gebruik ook eens een touwhandschoen of een loofah (een soort natuurlijke scrubspons).


Etos Scheermesjes dames
4 blads


Etos Scheergel
Sensitive

Stap 2: Ontharen

Wil je van ontsierende haartjes af, dan zijn er grofweg drie manieren om dat te doen:

  1. Scheren
  2. Ontharingscrème smeren
  3. Waxen

Alle drie de manieren hebben hun eigen voor- en nadelen.

1) Scheren: gaat lekker snel maar de stoppeltjes groeien ook snel terug. Gebruik een schoon mesje dat speciaal voor het vrouwenlichaam is gemaakt. Een speciale scheergel voor vrouwen verzacht je huid tijdens het scheren.

Handig
Sommige scheermesjes hebben handig geïntegreerde scheergelkussentjes. Vervang het mesje regelmatig.

Tip: gebruik na het scheren geen bodylotion met fruitzuren (AHA's). Ze kunnen dan irritatie veroorzaken.


Etos ontharingscreme body


Etos Wax roll on

2) Ontharingscrème: zacht en pijnloos maar je benen worden vaak niet zo glad als na het scheren. Het mooie van de crème is dat haartjes er door worden opgelost en niet afgesneden. Ze komen hierdoor minder snel terug.

Goed voorbereiden
Zorg dat je huid schoon en droog is. Lees vooraf goed de instructie door. Je wil de crème namelijk niet te lang laten inwerken. Dit kan je huid beschadigen.

Tip: test de crème minstens een dag voor gebruik uit op een klein stukje huid. Zo controleer je of je niet overgevoelig bent voor de crème.

3) Waxen/epileren: je benen blijven lang glad. Wel kost de behandeling meer tijd en is hij iets gevoeliger.

Harsen kan op verschillende manieren: met koude strips die je kort tussen je handen verwarmt. Met een elektrische roller of met warme wax die je in een elektrische waxverwarmer op temperatuur brengt.

Afblijven
Raak je pas gewaxte huid zo min mogelijk aan, en alleen met schone handen. Anders kun je snel kleine ontstekingen krijgen.

Tip: ga 24 uur voor en 24 uur na het ontharen liever niet in de zon liggen. Zo kunnen je benen zich goed voorbereiden op de behandeling. En je verkleint de kans op huidirritatie.


Etos
Verzorgende olie
na het scheren


L'Oréal
BB Summer Legs

Stap 3: Smeren

Verzorg je benen na het ontharen met een bodylotion. Is je huid erg droog? Kies dan een vette bodycrème of een olie. Bijvoorbeeld de verzorgende olie na scheren. Deze is speciaal ontwikkeld om de huid na het ontharen te verzorgen.

Voorbruinen
Gebruinde benen lijken slanker. Met een zelfbruinende crème kun je ze wat optunen voor de eerste keer. Zorg dat je jouw benen eerst goed scrubt voordat je deze opsmeert. Anders kun je een vlekkerig resultaat krijgen. Wrijf de substantie ook altijd goed uit. Met een zelfbruinende bodylotion pak je het voorzichtiger aan.

Tip: breng als kers op de taart een kleurtje op je teennagels aan. Een gelnagellak geeft een professioneel resultaat.

Sally Hansen Miracle Gel