Alles voor jou bij

Bereken je Body Mass Index (BMI)

Je Body Mass Index (BMI) is een methode om je gewicht in relatie tot je lengte te beoordelen. Zo zie je in één oogopslag of je een gezond gewicht of onder- of overgewicht hebt. Benieuwd naar jouw BMI? Vul je lengte en gewicht in en de calculator rekent je BMI voor je uit.

BMI calculator

Wil je weten wat jouw ideale gewicht is?

Verplaats dan de schuif van je gewicht naar links of rechts totdat de indicator rechts in het juiste kleurvlak terechtkomt.

<18
ondergewicht Eet regelmatig en sla geen maaltijd over. Eet of drink vier keer per dag een tussendoortje.
18-25
gezond gewicht Houd je gewicht op peil. Check minstens 1x per jaar hoe je ervoor staat.
25-30
iets te zwaar Probeer je eetpatroon te verbeteren en meer te bewegen.
>30
veel te zwaar Dit levert een risico op voor je gezondheid. Probeer af te vallen.

Ondergewicht

Zowel onder- als overgewicht brengen risico's met zich mee voor de gezondheid. De gevaren van ondergewicht zijn alleen minder bekend. Heb je een te laag gewicht? Dan voel je je waarschijnlijk regelmatig moe en lusteloos. Ook neemt bij ondergewicht de kans op botbreuken en osteoporose toe. Voorkom ondergewicht door regelmatig te eten en te drinken. Sla geen maaltijden over en eet of drink vier keer per dag een tussendoortje. Lukt het je niet om aan te komen? Neem dan contact op met je huisarts of diëtiste.

Gezond gewicht

Een gezond gewicht houd je graag gezond. Houd je gewicht dus goed op peil. Check minstens één keer per jaar opnieuw hoe je ervoor staat.

Overgewicht

Twee op de vijf Nederlanders heeft last van overgewicht. De gevaren voor overgewicht zijn algemeen bekend:

  • Last van je gewrichten
  • Grotere kans op ziektes
  • Te hoge cholesterol
  • Te hoge bloeddruk

Ook neemt bij overgewicht de kans op suikerziekte type II sterk toe. Heb je overgewicht? Probeer je eetpatroon te verbeteren en af te vallen. Lukt dit niet zelf? Neem dan contact op met je huisarts of diëtiste of ga naar een Etos winkel bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Naar de winkelvinder

Etos stappenteller

Naast het aanpassen van je eetpatroon is beweging ook belangrijk bij het verhelpen van overgewicht. Bewegen is goed voor je en wordt nu extra beloond. Heb je de Etos app, dan helpt Etos je fit te blijven. In de app zit een stappenteller, bij elke mijlpaal die je bereikt, ontvang je van ons een kado of korting op producten. Leuke motivatie om er een stapje bovenop te doen!

Naar Mijn Etos

Stop met voornemen, start met doen

Van uitstel komt afstel, de uitspraak is bijna cliche te noemen. Maar daarom niet minder waar. Wil je graag iets veranderen in je levenspatroon? Etos helpt je graag je goede voornemen te realiseren én vol te houden.

Lees meer

Afslankproducten van Etos

Bij Etos vind je vele producten die je kunnen helpen bij het afvallen. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdvervanger, een driedaagse afslankkuur of voedingssupplementen die vetverbranders, cla of chroom bevatten. 

Etos afslankproducten