Alles voor jou bij

Stoppen met roken? Je kan het echt!

Wil je stoppen met roken? Stoppen met roken is niet eenvoudig, maar wij helpen je hier graag bij! Ondanks alle nadelen van roken, is het moeilijk om een sigaret weg te leggen. Dit komt doordat je lichaam gewend is aan nicotine en als je stopt, dan gaan de nicotinereceptoren ‘zeuren’ om nicotine. Hierdoor ontstaat er een sterk verlangen naar een sigaret en dat is precies wat stoppen zo moeilijk maakt.  

Nicotinevervangers

Een nicotinevervanger kan ook een verstandig hulpmiddel zijn. Die zorgen ervoor dat de ergste drang wordt verminderd. De ontwenningsverschijnselen zullen minder zijn, doordat het tekort aan nicotine wordt aangevuld. Zo leer je eerst de gewoonte van het roken af en daarna bouw je de hoeveelheid nicotine af.


Producten

Nicotinezuigtabletten 
Met nicotinezuigtabletten heb je zelf de controle over het stoppen met roken. Krijg je trek in een sigaret? Neem dan een zuigtablet. Door op het tablet te zuigen komt er nicotine vrij. Maak de kuur af voor het beste resultaat.

Nicotinell zuigtablet* Mint 2mg
36 stuks 

Nicotinell zuigtablet* Mint 1 mg
36 stuks

Nicotine kauwgom 
Nicotine kauwgom werkt ongeveer hetzelfde als nicotinezuigtabletten. Je gebruikt het wanneer je trek krijgt in een sigaret. Door te kauwen verdeelt de nicotine zich over je lichaam. Na dertig minuten heeft de kauwgom zijn werking verloren.

Nicorette kauwgom* Mint 2 mg
30 stuks 

Nicotinepleister
Ook nicotinepleisters kunnen je helpen bij het stoppen met roken. Een nicotinepleister geeft de hele dag een regelmatige dosis nicotine aan je lichaam af. Hierdoor verdwijnt de trek in een sigaret. Plak de pleister elke dag op  een andere plek voor het beste resultaat. 

Niquitin pleisters* Clear 21 MG/24 uur en Niquitin pleisters* Clear 14 MG/24 uur
7 pleisters
 

Niquitin pleisters* Clear 7 MG/24 uur
7 pleisters

*Geneesmiddel; lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking

  • Wist je dat … Je altijd voor een nicotinevervanger moet zorgen (zoals kauwgom of een zuigtablet) om een plotselinge trek in een sigaret te weerstaan?
  • Wist je dat … Voldoende water moet drinken?. Vooral wanneer je zin hebt in een sigaret. Dit leidt af en het is goed voor de afvoer van afvalstoffen.
  • Wist je dat … De behoefte in een sigaret na een paar minuten verdwijnt. Blijf vooral rustig, adem diep in en blijf kalm.
  • Wist je dat … Roken een hand-mond gewoonte is? Leer deze gewoonte af door iets anders in je hand te nemen, zoals een stressballetje.
  • Wist je dat … Je het beste kan gaan sporten of dagelijks een stuk wandelen als je bang bent om aan te komen? Met een hulpmiddel bij het stoppen kun je gewichtstoename ook voorkomen.
  • Wist je dat … De kans op succesvol stoppen met roken maar liefst met 70% wordt verhoogd als je nicotinevervangende producten gebruikt?
  • Wist je dat … Er suikervrije nicotinekauwgom bestaat die bovendien een mogelijke verhoging van de eetlust tegengaat?
  • Wist je dat … Na twee dagen je smaak- en reukvermogen aanzienlijk is verbeterd?
  • Wist je dat … Niet-roken wonderen kan doen voor je seksleven?