Alles voor jou bij

Speciaal voor de kinderen

Spelen, leren, sporten... Opgroeien is hard werken, kinderen hebben al hun energie erbij nodig! Een kind van 8 kan zomaar in een jaar tijd tien centimeter groeien. Maar ook baby's en pubers maken enorme geestelijke en lichamelijke ontwikkelingen door. Bij elke fase horen unieke behoeftes. Daarom is het belangrijk om hun weerstand op peil te houden. Producten voor volwassenen zijn vaak niet geschikt voor kids, gelukkig zijn er speciale producten afgestemd op kinderen.

Broodnodig: weerstand

Rust, reinheid en regelmaat. Daar gaat het eigenlijk om als je je weerstand en die van je kind op peil wilt houden. Kinderen hebben minstens acht uur slaap nodig. Persoonlijke hygiëne en een schoon huis zijn belangrijk. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar. Zo is vitamine D bijvoorbeeld nodig voor het behoud van stevige botten en sterke tanden. Laat je kind veel fruit en groente eten. Ter aanvulling op de voeding, zijn er ook speciale vitaminesupplementen voor kinderen. Ook goed om regelmatig te doen: lekker met z'n allen naar buiten en bewegen!

Verkouden? Snel weer beter!

Virussen uitbannen is helaas onmogelijk, maar je kunt het risico wel verkleinen door de verwarming niet te hoog te zetten en (slaap)kamers regelmatig te luchten. Zorg dat de kinderen hun handjes vaak wassen. Beginnen ze te snotteren? Voor baby's en kinderen tot 6 jaar kan een neusspray met zoutoplossing verlichting bieden. Een verkoudheidsbalsem kan helpen bij verstopte neusjes, het zorgt voor verlichting van de luchtwegen. Akelige hoest? Er zijn allerlei verzachtende hoestdrankjes, uiteraard in lekkere smaakjes. Bij pijn en koorts is paracetamol in een lage dosering geschikt voor kinderen. Voor baby's vanaf 3 maanden zijn zetpillen het meest geschikt; geef iets oudere kindjes een kauwtablet met pepermuntsmaak.

  • Wist je dat … Aanvulling in de vorm van een multivitamine-supplement nuttig kan zijn als je kind niet helemaal toekomt aan de schijf van vijf?
  • Wist je dat … Producten die de weerstand een boost geven, er in allerlei soorten en maten zijn, van tabletten tot vloeibare vormen? De eigenschappen zijn hetzelfde, kies wat je kind het fijnst vindt.
  • Wist je dat … Je naar de huisarts moet gaan als je kind langer dan drie dagen koorts heeft of benauwd, suf of zieker wordt?
  • Wist je dat … Het beste katoenen kleertjes aan kan doen bij een baby met koorts? Dat voorkomt dat hij het te warm krijgt. Fris handjes en gezichtje regelmatig op met een snoetenpoetser.
  • Wist je dat … Het helemaal niet erg is als een ziek kind niet wil eten? Zorg wel dat hij veel drinkt en dan het liefst natuurlijk water, thee of bouillon en geen zoete sappen.
  • Wist je dat … Je het beste vochtige doekjes voor het schoonmaken van verstopte neuzen kan gebruiken? Korstjes raken sneller los en de huid zal minder schraal worden.