Alles voor jou bij

Pijnoplossingen

Er zijn verschillende middelen om pijn te bestrijden. Van paracetamol tot alternatieve oplossingen. Alle pijnstillers doen wat ze moeten doen: pijn bestrijden. Maar weet je niet welke pijnstiller je moet nemen? Weet je niet hoe (lang) je de pijnstiller mag innemen? Aarzel dan niet en vraag een van onze gediplomeerde drogisten om advies, hij of zij helpt je graag. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Paracetamol

Heb je last van pijn of koorts? Dan kun je paracetamol nemen. Dat is de veiligste manier om pijn te bestrijden en koorts te verlagen. Is de pijn heftig? Neem dan twee tabletten. 

Advies: Gebruik je dit geneesmiddel langer dan een maand? Neem dan maximaal 5 tabletten per dag. Bij korter gebruik maximaal 8 tabletten per dag. Langdurig gebruik van pijnstillers kan lijden tot pijnstillerafhankelijke hoofdpijn. In de bijsluiter lees je er meer over. 

Roter paracetamol smelttablet volwassenen **
500 mg 20 stuks

Sinaspril**
16 stuks

Roter paracetamol liquid caps**
500 mg 20 stuks

Panadol**
24 stuks

NSAID’s

Soms helpt paracetamol niet (voldoende). Als je pijn hebt vanwege een ontsteking of bij menstruatiepijn kan je een NSAID nemen, wat een afkorting is van Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (niet-steroïdale anti-ontstekingsmedicijnen). Deze hebben een ontstekingsremmende werking.

Advies: Zware pijnstillers gaan niet altijd samen met andere geneesmiddelen en kunnen hoofdpijn, maagpijn en darmklachten veroorzaken. Het risico van klachten hangt af van je leeftijd, overige medicatie en gevoeligheid voor pijnstillers. In de bijsluiter lees je er meer over.

Advil liquid capsules 400**
Bevat Ibuprofen, 20 stuks

Excedrin tabletten**
Bij hoofdpijn en migraine, 10 stuks

Voltaren K tabletten**
Bevat Diclofenac-kalium, 12,5 mg, 10 stuks

Aleve classic tabletten**
Bij pijn en koorts, bevat Naproxennatrium, 12 stuks

Alternatieve pijnoplossingen

Je kunt pijn ook bestrijden zonder daarvoor een pijnstiller te nemen. Naast pijnstillers heeft Etos voor pijnen ook verantwoorde én bewezen alternatieve pijnoplossingen.

Therapearl*
Vanaf

Paingone* Original
Per stuk

* medisch hulpmiddel; lees vóór gebruik de gebruiksaanwijzing
** geneesmiddel; lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking