Alles voor jou bij

Reisapotheek: welke medicijnen neem je mee op vakantie?

Zon, zee, strand: het hele jaar kijk je uit naar je vakantie! Laat deze niet om zeep helpen door reisongemakken als insectenbeten, reisziekte of op hol geslagen darmen. Met een uitgebreide reisapotheek van Etos blijft je reis een feest.

Wacht je zwemkleding in je koffer en nip je in gedachten al op het strand aan een drankje? In je dromen is je vakantie zorgeloos. Helaas kunnen ongemakken zoals diarree, insectenbeten en infecterende wondjes je droomvakantie verstoren. Wij helpen je voor de diverse problemen aan de juiste medicijnen en handige middeltjes die je op vakantie maar beter kunt meenemen.

Wat is een reisapotheek?

Een reisapotheek is eigenlijk gewoon een verzameling met medicijnen, zelfzorgmiddelen en handige middeltjes die je kunt gebruiken als je tijdens je vakantie ziek wordt, pijn hebt of een ander gezondheidsprobleem hebt.

Erkend specialist in zelfzorg

Fact

58% ervaart rugpijn/spierpijn tijdens lange auto- of busritten op weg naar vakantie *

Wat neem ik mee in mijn reisapotheek?

Dit varieert natuurlijk per persoon en hangt samen met je persoonlijke gezondheid en je vakantiebestemming. Een lange vakantie naar de tropen vergt wat meer specifieke producten dan een weekje Spanje. Dit mag in ieder geval nooit ontbreken in je basis reisapotheek:

Wat neem ik mee in mijn reisapotheek?

Reisapotheek

Reisapotheek voor je kind

In medicijnen en zelfzorggeneesmiddelen speciaal voor kinderen zit vaak een werkzame stof in een lagere concentratie. Om te voorkomen dat je kleintje een te hoge dosering binnenkrijgt is het dus heel belangrijk dat je bijvoorbeeld paracetamol meeneemt die speciaal afgestemd is op kinderen.

Reisapotheek

Reisapotheek vliegreis

Reisapotheek vliegreis

De reis zelf, en vooral een vliegreis, vraagt om hele specifieke producten in je reisapotheek. Neem alleen al de airco in het vliegtuig. Fijn dat je niet wegsmelt tijdens de vlucht, maar de koude lucht bezorgt je droge ogen. Als er al een virus aanwezig is in je lichaam kan dit zo sneller toeslaan. Met een beetje pech kom je verkouden of met griep  op je vakantiebestemming aan.

Deze handige reisartikelen helpen je om fit uit het vliegtuig te stappen:

Alpine Flyfit oordoppen

Alpine Flyfit oordoppen voor vliegen zorgen dat je het gebrabbel van kindjes en het gesnurk van je buurman onderweg niet hoort.

Alpine Sleepsoft oordoppen voor slapen helpen je in te dutten zonder gestoord te worden door de herrie van de reizigers om je heen.

A. Vogel oogdruppels en oorspray

A. Vogel oogdruppels extra intensief geeft snel verlichting als je erg droge ogen hebt, bijvoorbeeld door de airconditioning.

A. Vogel oorspray jeuk helpt pijnlijke oren door de aanmaak van overtollig oorsmeer voorkomen. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld zwemmen, dus handig voor de terugreis.

Etos Oogdruppels, lenzenvloeistof en brilpoetsdoekjes

Etos Oogdruppels met hyaluron voorkomen dat je ogen uitdrogen door koude lucht.

Etos lenzenvloeistof hard en zacht is een handzaam kleine verpakking van 50 ml, speciaal voor in het vliegtuig.

Etos brilpoetsdoekjes zijn onmisbaar op vakantie om vingerafdrukken of de zonnebrandcrème van je zonnebril te poetsen.


Meer informatie

Etos is een Erkend Specialist in Zelfzorg

Etos is een Erkend Specialist in Zelfzorg. Wij mogen dit drogisterijkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen dragen omdat we in staat zijn om je de juiste uitleg te geven voor het gebruik ervan. Bij Etos kun je deze medicijnen en middeltjes voor je EHBO-koffer voor op reis zonder doktersrecept kopen. Wel is het belangrijk dat je hierbij goed advies krijgt. In al onze winkels staan vakkundige drogisten en assistent-drogisten die je kunnen helpen en adviseren. We zien je graag!

Zelfzorgspecialist Astrid Brauers: ‘Voorkom ellende op reis met persoonlijk advies over wat voor medicijnen je op vakantie het beste kunt meenemen’


“Goed voorbereid op vakantie gaan voorkomt veel ellende zoals maagpijn, reisziekte, hoofdpijn of uitdroging. Etos geeft als Erkend Specialist in Zelfzorg persoonlijk advies aan jou hoe je jouw reisapotheek in orde brengt. Want in een vreemd land op zoek moeten naar de juiste medicijnen en EHBO-artikelen terwijl je pijn hebt of ziek bent is een domper op de vakantievreugde. We adviseren je persoonlijk over de juiste zelfzorggeneesmiddelen en andere producten die je kunt meenemen om te voorkomen dat je vakantie in het water valt. Samen met ons kun je een reisapotheek checklist maken met de voor jouw vakantie meest handige spullen voor je EHBO-koffer. Want zelfzorgmiddelen en medicijnen zijn veilig, maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn. We vinden het fijn om je op weg te helpen naar een onbezorgde vakantie!”

* Bron: Onderzoek Gezond op vakantie door Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in opdracht van het CBD