Alles voor jou bij

Eerste hulp bij likdoorns en andere voetproblemen

Arme voeten. Ze zitten altijd maar opgesloten en werken zich suf. Naast voetschimmel en kalknagels zijn er nog meer voetproblemen die je het leven zuur kunnen maken. Wij helpen je om veel voorkomende ongemakken zoals een likdoorn, ingegroeide nagel en eelt aan te pakken.

Scholl Behandeling van ingroeiende teennagels

Ingegroeide nagel

Loopt je teennagel een klap of een stoot op, dan heb je kans dat je nagel in de nagelwal groeit. Je hebt dan een ingegroeide teennagel. Rondom je nagel wordt het rood en pijnlijk. Soms gaat het gepaard met pus. Ook dit gaat niet vanzelf over. Hop, direct ermee naar een pedicure of de huisarts!

 Hoe behandel je een ingegroeide nagel?

Scholl Behandeling van ingroeiende teennagels is een complete set voor thuisbehandeling van dit pijnlijke voetprobleem. De set bevat een verkoelende spray (22 ml), een nagellijm (8 gram) en 10 clips voor het rechtzetten van de teennagel.

Eelt

Eelt ontstaat vaak op en aan de zijkanten van de tenen, op de voetzool en achter de hiel door constante druk en overbelasting. Groeit er eelt naar binnen, dan krijg je een likdoorn. Au!

 Hoe behandel je eelt?

Eelt verwijder je door het weg te schaven met een voetvijl. Klinkt scary maar dat valt reuze mee als je de Scholl Velvet Smooth Elektrische Voetvijl gebruikt. Deze elektrische voetvijl zorgt voor zachte, verzorgde voeten. Alsof je naar de pedicure bent geweest.
Verkrijgbaar in twee varianten.

Scholl Velvet Smooth Elektrische Voetvijl

Knobbelteen

Hallux Valgus is een standafwijking van je grote teen. Het zorgt voor de gekke knobbel aan je grote teen die je vaak zelfs door je schoen door ziet komen. Hallux Valgus komt bij 33% van de volwassenen voor en is een chronisch probleem aan je voet.

 Wat doe je tegen een knobbelteen?

Hallux Valgus Corrigerende orthese van Epitact corrigeert je grote teen en verlicht pijn. Het past in elke schoen en je kunt het wassen in de wasmachine.

Hallux Valgus Corrigerende orthese van Epitact

Likdoorn

Ook wel bekend als eksteroog. Dit is een naar binnen groeiende eeltplek die erg pijn kan doen. Deze ziet er uit als een geel, glasachtig puntje. Een likdoorn ontstaat op plaatsen op je voet waar veel druk of wrijving is. 

 Wat doe je tegen een likdoorn?

Kijk allereerst goed naar de schoenen waar je veel op loopt. Misschien zijn ze te smal waardoor je drukpunten op je voeten krijgt? 
Je vermindert de druk van de likdoorn met Etos Likdoornverwijderpleisters en ze verlichten direct de pijn. De pleisters bevatten 40% salicylzuur dat de eeltpit verzacht zodat je deze later gemakkelijk kunt verwijderen.

Etos Likdoornverwijderpleisters

Pijn onder de voorvoet 

Vooral wanneer je op hoge hakken loopt kun je na een tijdje een enorm branderig gevoel onder je voorvoet krijgen. Niet gek want je hele gewicht rust op dat punt.

 Wat doe je tegen pijn onder je voorvoet?

Voetzoolkussentjes van Epitact zorgen voor een zachte schokabsorptie onder je voorvoet. Ineens loop je op wolkjes. Ze passen in elke schoen.

Voetzoolkussentjes van Epitact

Hielspoor

Hielspoor is een geniepige en hardnekkige blessure waarbij je een gemene pijn in de hak van je voet voelt. De oorzaak is vaak overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen op een harde ondergrond en schoenen met slechte of versleten zolen.

 Wat doe je tegen hielspoor?

Inleghakken van Epitact zorgen voor een zachtere landing en voorkomt en verlicht zo pijn in de hak. 

Inleghakken van Epitact

Spataders

Bij gezonde voeten horen mooie benen. Je benen kunnen ontsierd worden door spataders. Dit zijn verwijde aderen waarvan de ‘klepjes’ niet goed meer werken. Bloed hoopt zich dan op en de aderen zetten steeds meer uit. Je ziet dan blauwpaarse bloedvaten. 
Ze kunnen klein en oppervlakkig zijn maar ook grote opgezwollen kronkels en knobbels vormen. Balen als je een korte broek of jurkje draagt… Vaak is het erfelijk maar als je veel staat of zwanger bent, heb je ook meer kans om spataders te krijgen. 

 Wat doe je tegen spataders?

Remescar Oppervlakkige Spataders helpt om oppervlakkige spataders te voorkomen en genezen. Het helpt om zwak aderweefsel te herstellen en vermindert de aderverkleuring.

50 ml 

Remescar Oppervlakkige Spataders


Voor deskundig advies op maat kun je ook altijd terecht bij één van de 1200 gediplomeerde drogisten in onze winkels.