Alles voor jou bij

Ik krijg er een kleur van!

Om optimaal van een zonnige dag te genieten is het belangrijk je huid regelmatig in te smeren. Zo bescherm je je huid tegen schadelijke invloeden van de zon, ga je huidveroudering tegen en voorkom je verbranding. Lees onze tips voor veilig zonnen: voor, tijdens én na.

Voor: code rood!

Hoge factor, minder bruin? Onzin! Dankzij een beschermende SPF verbrand je niet en daardoor krijg je juist een mooier kleurtje dat langer blijft zitten. Dus: smeren maar!

Tijdens: onbezorgd zonaanbidden

Uurtje op een terras, 's avonds een hoofd als een kreeft? Verbranden kan supersnel gaan. Dat heeft te maken met de hoeveelheid UV-straling. Blijf daarom tussen twaalf en drie 's middags uit de zon. De straling is dan te sterk. Ga in het begin maar kort de zon in en bouw de tijd langzaam op. Heb je een dagje strand ingepland? Neem dan een parasol en zet een hip (stro)hoedje op. Zo bescherm jij jezelf tegen de brandende zon.

Na: afterparty met aftersun

Houd je kleur vast! Het zou jammer zijn als die zorgvuldig opgebouwde tint na een weekje weer is verdwenen. Het recept: hydrateren. De huid droogt door de zonnestralen uit en verliest haar elasticiteit. Een aftersunproduct brengt het vochtgehalte van de huid weer op peil. Ook zal de lotion je huid tot rust brengen met kalmerende ingrediënten.

Dreumes in de schaduw

Naast jezelf goed beschermen tegen de zon, wil je ook dat je kinderen veilig en onbezorgd in de zon kunnen spelen. Kinderen kunnen urenlang spelen langs het water. Al scheppend met zand, vergeten ze alles en iedereen. Aan jou de taak om ze goed te beschermen tegen de zon.

  1. Smeer een halfuur voor je kind de zon ingaat met factor 50 en breng regelmatig een nieuwe, niet te dunne laag aan.
  2. Blijf tussen 12 en 15 uur zo veel mogelijk uit de zon, en omdat het lastig is een drukke peuter onder een parasol te houden, kun je echt beter binnen een siesta inlassen.
  3. Laat ze niet te lang in hun blootje lopen: trek een t-shirtje aan. Onder dat shirtje wel blijven smeren, want de stof houdt maar een deel van de UV-stralen tegen.

Tips voor veilig zonnen

 

  • Zonnebrandproducten een heel gedoe om mee te slepen? Welnee! Etos heeft een groot assortiment mini's. Stop elke stranddag een nieuwe in je tas!
  • Omdat de SPF van een zonnebrandproduct na verloop van tijd minder wordt, moet je goed op de houdbaarheid letten. De periode na opening staat aangegeven met een getal en de letter M. 12M betekent dat het product tot 12 maanden na opening te gebruiken is. Het is belangrijk dat je de zonnebrandcrème na opening op de juiste manier bewaart. Zo wordt de werking behouden.
  • Gebruik een goede zonnebril met UV-filter om je ogen te beschermen.