Alles voor jou bij

Zonbescherming voor je gezicht: de beste anti-rimpelcrème

Je gezicht stel je elke dag bloot aan zonstraling. Vooral UVA-stralen zorgen ervoor dat je huid sneller veroudert. Niet alleen kun je er rimpels van krijgen, ook pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker liggen op de loer. Bescherm je toet daarom altijd extra goed tegen de zon met een goede zonnebrandcrème voor je gezicht.

Iedere dag UV-straling

Zonlicht is door haar straling de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Het hele jaar door bereiken UV-stralen onze huid. In de zomer, maar ook in de winter. Wanneer het zonnig is, maar ook wanneer het bewolkt is. Je gezicht is vaak onbeschermd. Daarom is het belangrijk om je gezicht altijd te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcrème. 

Wanneer gebruik je zonnebrandcrème voor je gezicht?

Of je wel of niet veel zonnestralen ziet, zegt niet alles. Het gaat om de zonkracht. Die geeft aan in hoeverre de UV-stralen onze huid bereiken. De kracht van de zon is iedere dag anders dus check deze online of via een app. Is de zonkracht niet meer dan 2? Dan is een dagcrème met UV-filter (minstens SPF 15) genoeg. In de zomer wanneer de zonkracht 3 of hoger is, kun je een zonnebrandcrème over je dagverzorging aanbrengen. Afhankelijk van wat voor huidtype je hebt en of je huid al gewend is aan de zon, kies je een hogere of lagere factor. Een lichte huid die nog weinig zon heeft gezien, smeer je bij voorkeur in met een factor 30 of zelf 50. Geen betere bescherming tegen rimpels en andere vormen van vroegtijdige huidveroudering dan een zonnebrandcrème!

Denk naast zonnebrandcrème voor je gezicht ook aan een goede zonnebril en een hoed.

Zonnebrandcrèmes tegen vroegtijdige veroudering

Voor iedereen die rimpels zo lang mogelijk wil uitstellen en geen bruine vlekjes in het gezicht wil, zijn er deze speciale zonnebrandcrèmes voor het gezicht.

Biodermal Anti Age Zonnecrème Gezicht SPF 30 en SPF 50+

Biodermal Anti Age Zonnecrème Gezicht SPF 30 en SPF 50+ gaan huidveroudering tegen met een hoge UVA-concentratie en vitamine C, E en Q10. Deze zonbescherming werkt preventief tegen rimpels en pigmentvlekken, hydrateert je huid en is waterresistent.

SPF 30 en SPF 50
40 ml

Roc Soleil Protect Anti-wrinkle Face Fluid SPF 50

RoC Soleil Protect Anti-wrinkle Face Fluid SPF 50 is een anti-rimpelcrème en zonbescherming in één. De zonnebrandcrème heeft een lichte textuur en verzorgt en beschermt je gezicht.

50 ml

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door plaatselijke ophopingen van pigment (melanine) in de huid. Vooral op plekken die veel zon hebben gehad, zoals gezicht, hals en handen. Pigment beschermt je huid tegen UV-straling. Maar wanneer de pigmentcellen door zon in de war raken, kunnen ze te veel kleur gaan aanmaken. Deze donkere vlekjes worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ze kunnen ook ontstaan door een hormonale verstoring. Ontsierende donkere vlekjes komen veel voor in het gezicht van zwangere vrouwen. Dat heet een zwangerschapsmasker.
Het is lastig om van je pigmentvlekken af te komen. Ben je in verwachting of heb je snel last van bruine vlekken in je gezicht? Ga dan niet te lang in de zon. Breng altijd een dagcrème met een UV-filter aan. En smeer bij een hogere zonkracht een zonnebrandcrème met een hoge factor op je gezicht.

RoC Soleil Protect Anti-Brown Spot Face Fluid SPF 50+ is ook een anti-aging product en zonnebrandcrème in één. De lichte crème beschermt tegen vroegtijdige veroudering en tegen het ontstaan van pigmentvlekken door de zon.

50 ml

Roc Soleil Protect Anti-Brown Spot Face Fluid SPF 50+

 Matterende zonnebrandcrème voor een vette huid

Een vette huid kan verstopt raken van een normale zonnebrandcrème en extra gaan glimmen. Gelukkig zijn er matterende zonnebrandcrèmes die een matterend effect op de huid hebben. Dat betekent dat ze glimmen tegen gaan.

Nivea Sun Face Shine Control Matterende Crème SPF 30 en 50

Nivea Sun Face Shine Control Matterende Crème SPF 30 en 50 beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de zon met een hydraterende en matterende zonnebrandcrème.

50 ml

Vision Face Fluid zonnebrandcrème All-in-1 SPF30 en 50+

Vision Face Fluid zonnebrandcrème All-in-1 SPF30 en 50+ helpt huidveroudering te voorkomen voorkomt met een hoog UV-filter. De zonnebrand voorkomt dat je gezicht gaat glimmen maar voorziet de huid wel van vocht. Deze zonbescherming is perfect te combineren met je make-up.

50 ml

Zonnebrandcrème voor de extra gevoelige gezichtshuid

Ambre Solaire Sensitive Expert+ Beschermende gezichtsspray SPF 50+ is er speciaal voor de lichte, gevoelige en zon-intolerante gezichtshuid. Je kunt deze zonbescherming zo over je make-up heen sprayen. Zorgt voor hydratatie van je gezichtshuid en heeft ook nog een anti-vervuilingwerking.

75 ml

Ambre Solaire Sensitive Expert+ Beschermende gezichtsspray SPF 50+

Wees extra voorzichtig met een litteken in de zon. Het gevoelige weefsel kan snel verbranden of donkerder kleuren. Smeer regelmatig een SPF50+ op het litteken en probeer het zoveel mogelijk te bedekken.

Beschermende lipbalsem met UV-filter voor je lippen

Bijna iedereen vergeet regelmatig zijn of haar lippen in te smeren met een goede lipbalsem met UV-filter. Wel belangrijk want ook je mond kan verbranden in de zon! De huid van je lippen is dun en bevat weinig pigmentcellen. Omdat zonnebrandcrème niet zo lekker aanvoelt op je mond, kun je beter een speciale lipbalm gebruik met een hoge factor. Smeer elke 1 à 2 uur en nadat je iets gegeten of gedronken hebt.

Drs Leenarts Lipcare Sun SPF25

Drs Leenarts Lipcare Sun SPF25 beschermt je lippen tegen UVA- en UVB-stralen. Met verzorgende vitamine E en zonder smaak- of geurstoffen.

Per stuk