Alles voor jou bij

Natuurlijke zonbescherming

Wie van puur natuur houdt, kiest ook graag een zonnebrandcrème met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Je eet gezond, sport een paar keer per week en kiest heel bewust je verzorgingsproducten uit. Fijn om te weten voor jou is dat je ook je zonbescherming heel natuurlijk kan houden. Ook mensen met een gevoelige huid reageren beter op zonnebrandcrèmes met zo weinig mogelijk overbodige ingrediënten. Bij Etos bieden we een aantal mooie merken aan met zo veel mogelijk natuurlijke stoffen.

Weleda: natuurlijke zonbescherming met keurmerk

Het natuurlijke merk Weleda vermijdt alle synthetische stoffen die een negatieve  invloed kunnen hebben op het lichaam (hormoonverstoring, allergieën). Het merk gebruikt een non-nano minerale filter op basis van titanium dioxide in de zonbescherming. Deze beschermt direct tegen UVA- en UVB-straling dus je hoeft je niet al een half uur voordat je in de zon komt in te smeren. De zonnelotion en de zonnecrème van Weleda is veilig voor mens en natuur en veroorzaakt geen allergische reacties. Het hele gezin kan dezelfde tube gebruiken, zelfs de mensen met een gevoelige huid.

Omdat de gebruikte UV-filter een minerale is, trekt hij niet in de huid maar legt er een laagje op die de straling reflecteert. Daarom zie je deze 100% natuurlijke zonbescherming op de huid liggen met een witachtige glans. Handig, want zo zie je het precies als je een stukje huid vergeten bent! Weleda mag het keurmerk Natrue dragen.

Weleda Edelweiss Zonnelotion SPF30 op basis van biologische zonnebloemolie en extract van biologische edelweiss beschermt je huid tegen UV-straling (zowel UVA als UVB) van de zon en houdt haar zacht en soepel. Met frisse geur en ultra water resistent.

150 ml

Weleda Edelweiss Zonnelotion SPF30

Weleda Edelweiss Zonnecrème Gevoelige Huid SPF50 is parfumvrij en speciaal geschikt voor de gevoelige huid.  

50 ml

Australian Gold Botanical: volledig botanische ingrediënten

Het bekende zonbeschermingsmerk Australian Gold heeft nu een speciale Botanicallijn. Deze nieuwe botanische sunlotions beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Ze bevatten de vertrouwde Australian Gold huidverzorging met onder andere Kakadu Plum (de rijkste bron van vitamine C) en. Australische eucalyptus (kalmeert de huid). Rode algenextracten en vitamine E voeden en verzorgen. Deze lotions zijn hypoallergeen en parabenenvrij. En natuurlijk helemaal gemaakt van botanische ingrediënten.

147 ml

Australian Gold Botanical

Derma zonbescherming

Derma Sun is de nummer 1 in zonbescherming in het land van herkomst, Denemarken. Niet alleen omdat het merk goed beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de zon, maar ook omdat het merk zonnebrandcrèmes maakt zonder ingrediënten die voor huidallergie kunnen zorgen of je hormoonbalans in de war brengen. Derma Sun biedt een zuivere no-nonsense bescherming tegen de zonnestralen en is 100% vrij van parfum, parabenen en kleurstoffen. De zonproducten beperken het risico op allergieën en overgevoelige reacties.

De producten van het Derma Sun-gamma dragen zowel het label van de toonaangevende Asthma-Allergy Denmark, AllergyCertified als het Nordic Ecolabel. Deze officiële erkenningen garanderen dat de producten zacht en allergievriendelijk zijn en geen ingrediënten bevatten waarvan men weet dat ze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid of voor het milieu.

Derma zonbescherming

Biologische zonbescherming

Etos heeft ook een biologische zonbeschermingscrème: Derma Eco baby Sun Lotion SPF30. Deze zonbescherming is door het keurmerk Ecocert als biologisch erkend. De sunlotion bevat geen parfum, geen parabenen, geen kleurstoffen en is makkelijk aan te brengen. Je ziet aan de lichte, witte waas heel handig waar je gesmeerd hebt.

Derma Sun gebruikt een mineraal UV-filter met titanium dioxide in hun Dermo Eco Baby Sun Lotion. Dat is het enige minerale zonnefilter dat in Denemarken is toegestaan.

200 ml