ga terug naar Verzorging

Ultrasun Zonnebrand

Welkom terug!

Wil je opnieuw je laatst gebruikte filters toepassen?

  filters

  Sorteren

  Sorteer
  0 Resultaten
  Product overzicht en filters zijn verfijnd.

  producten

  Zonnebrandcrème kopen 

  Op zoek naar een goede zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen de zon? Dan ben je bij Etos aan het juiste adres! Hier vind je een ruim assortiment aan zonnebrand van merken zoals NIVEA, NaïfVision en P20, maar ook Biodermal, Garnier of Louis Widmer.

  Waarom zonnebrandcrème smeren? 

  Ga je lekker van de zon genieten op het strand of aan het water? Dat is het belangrijk om je onbedekte huid in te smeren met zonnebrandcrème. Dit doe je: 

  • om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Blootstelling aan de uv A-straling in zonlicht kan vroegtijdige huidveroudering in de hand werken. Wil je rimpels en vlekjes zo lang mogelijk uitstellen? Bescherm je huid dan elke dag tegen de zon. 

  • om verbranding tegen te gaan. Verbranding door de zon kan pijnlijk zijn en ziet er niet mooi uit. Na een paar dagen gaat de verbrande huid bovendien vervellen. Als je huid verbrand, is dat het gevolg van de uv B-straling in zonlicht. 

  • om het risico op huidkanker te verkleinen. Onbeschermde en overmatige blootstelling aan zonlicht vergroot het risico op huidkanker. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Huidkanker kan veroorzaakt worden door zowel uv A- als uv B-straling. 

  Wat is SPF? 

  De beschermingsfactor van je zonnebrandcrème wordt aangegeven met de letters SPF, die staan voor sun protection factor. De zonnebrandfactor geeft een indicatie van hoeveel extra tijd je in de zon kan doorbrengen voordat je verbrand. Als je zonder zonnebrand bijvoorbeeld na 10 minuten verbrand, zal je met factor 30 pas na 10 x 30 = 300 minuten verbranden. Let op! Dit geldt alleen als je je iedere twee uur insmeert. 

  De SPF op de verpakking van je zonnebrand zegt alleen iets over hoeveel je beschermd wordt tegen uv B-straling, die verbranding van de huid veroorzaakt. Merken zoals Biodermal en Drs Leenarts beschermen daarnaast expliciet ook extra tegen uv A-straling, die verantwoordelijk is voor huidveroudering. Je kan dit zien aan het cirkelvormige logo met UVA erop op de verpakking. Verhoogde bescherming tegen uv A-straling helpt om huidreacties (bijvoorbeeld als gevolg van zonneallergie) te voorkomen. 

  Welke factor zonnebrand heb je nodig? 

  Welke factor zonnebrand je nodig hebt, hangt af van je huidtype.  

  • SPF 50 is het beste voor mensen met huidtype 1. Je hebt huidtype 1 als je heel snel verbrandt, niet bruin wordt en een zeer lichte huid of sproeten hebt. 

  • SPF 30 is het beste voor mensen met huidtype 2. Als je snel verbrandt, langzaam bruin wordt en een lichte huid hebt, heb je waarschijnlijk huidtype 2. 

  • SPF 20 is het beste voor mensen met huidtype 3. Dit is een huidtype dat niet snel verbrandt, makkelijk bruin wordt en licht getint is.  

  • SPF 15 is het beste voor mensen met huidtype 4. Als je bijna nooit verbrandt, snel bruin wordt en van nature een getinte of donkere huid hebt, heb je huidtype 4.  

  Welke zonnebrand past bij jou? 

  Wil je weten welke zonnebrand het beste bij jouw behoeften past? Wij helpen je uit de brand. 

  Zonnebrandspray 

  Vind je het maar een gedoe om jezelf helemaal in te (laten) smeren? Dan is een zonnebrandspray misschien wel wat voor jou. Hiermee verdeel je de zonnebrand gemakkelijk en gelijkmatig over je gehele lichaam. Bij ons vind je zonnebrandspray van verschillende merken, zoals het geliefde Etos Merk en Australian Gold.  

  Zonnebrandolie 

  Zonnebrandolie is vaak net iets makkelijker aan te brengen dan zonnebrandcrème en zorgt voor een intensieve verzorging van de droge huid. Zonnebrandolie biedt dezelfde huidbescherming als een zonnebrandcrème. Probeer bijvoorbeeld eens de zonnebrandolie van NIVEA.  

  Zonnebrand met bronzer 

  Kan je huid wel een gezond kleurtje gebruiken? Ga dan voor een zonnebrand met bronzer, bijvoorbeeld van het merk Byron Bay. Deze zonnebrandcrème beschermt je huid en zorgt tegelijkertijd voor een diepere bruining. Zo vang je twee vliegen in één klap! 

  Zonnebrand zonder parfum 

  Heb jij een gevoelige huid? Kies dan voor een milde zonnebrandcrème, bijvoorbeeld van Drs Leenarts. Veel zonnebrandcrèmes voor de gevoelige huid bevatten ook geen parabenen en geurstoffen. Wil je een zo natuurlijk mogelijke zonnebrandcrème? Ga dan voor een crème met minerale filters, deze trekken niet in de huid maar blijven op de huid liggen, ideaal dus voor je gevoelige huid! Meer lezen? Dat kan in ons artikel over natuurlijke zonnebrand.

  Zonnebrand voor je baby 

  De huid van je kindje is extra kwetsbaar voor de schadelijke straling van de zon. Daarom vind je bij Etos een ruim assortiment aan zonnebrand voor je baby, van bekende merken zoals Zwitsal en Naïf. Wil je weten hoe je je kindje goed beschermt tegen de zon? Lees dan ons artikel over zonbescherming bij baby's en kinderen

  Zonnebrandcrème voor je gezicht 

  Je gezicht krijgt meer zonnestraling te verduren dan bedekte delen van je lichaam. Daarom raden we aan om een speciale zonnebrand voor je gezicht of dagcrème met SPF te gebruiken. Bij Etos kan je kiezen uit gezichtszonnebrand van merken als Ladival, Biodermal en Vision. Waarom het beter is om speciale zonbescherming te gebruiken voor je gezicht, lees je in ons artikel over gezichtszonnebrand

  Zonnebrand 100 ml 

  Ben jij iemand die graag voorbereid op reis gaat? En ga je naar een zonnige vakantiebestemming? Neem dan een zonnebrandcrème van 100 ml mee in je handbagage. Zo kun je op je vakantiebestemming meteen door naar het strand. Een zonnebrand van 100 ml is ook handig om standaard in je handtas te hebben, voor als de zon ineens doorbreekt. 

  Aftersun 

  Ben je vergeten om bij te smeren en dus al een beetje verbrand door de zon? Gebruik dan een aftersun, zodat je huid kan verkoelen en herstellen na een dagje in de zon. 

  Tip: Bekijk ook eens ons assortiment aan aftersun, lipverzorging voor in de zon, zelfbruiner en zonnebankproducten

  Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar? 

  De meeste zonnebrandcrème is 1 jaar houdbaar nadat je hem opent. De houdbaarheid na openen wordt aangegeven door het getal achter de letter M, die je op de verpakking kan vinden naast de tekening van een open potje. M12 betekent dat je de zonnebrand tot 12 maanden na openen kan gebruiken. Als je zonnebrand op kamertemperatuur en uit de zon bewaart, kan je hem in principe twee jaar gebruiken. Ga er hierbij wel vanuit dat de beschermingsfactor (SPF) na de houdbaarheidsdatum ongeveer halveert. 

  Hoe lang werkt zonnebrandcrème? 

  Zonnebrandcrème biedt alleen maar de beloofde bescherming tijdens de eerste twee uur. Na twee uur vermindert die bescherming drastisch. Het is daarom belangrijk dat je je op z’n minst iedere twee uur insmeert. 

  Wanneer moet je je insmeren? 

  Moet je je ook insmeren als je alleen een stuk gaat wandelen of fietsen? Zelfs als de zon niet schijnt? Het antwoord op deze vragen is ja. Ook in de schaduw en ook op een bewolkte dag kun je verbranden. Bescherm jezelf daarom bij dagelijkse activiteiten buiten de deur in ieder geval met SPF 15. 

  Blokkeert zonnebrandcrème vitamine D? 

  Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine D draagt onder meer bij aan het functioneren van je immuunsysteem en de instandhouding van sterke botten. Zodra je wordt blootgesteld aan uv B-straling, maakt je lichaam vitamine D aan. Nu denk je wellicht: blokkeert zonnebrand de aanmaak van vitamine D? Nee, dat is niet zo. Ook als je ingesmeerd bent maakt je lichaam vitamine D aan. 

  Let op: de zon kan gevaarlijk zijn. Neem daarom de juiste maatregelen als je van de zon gaat genieten om een zonnesteek te voorkomen.  

  Meer weten over zonbescherming? Lees dan onze artikelen over zon en antibiotica en aftersun.

  Zonnebrand in de aanbieding

  Betaal je liever niet te veel voor jouw zonnebrandproducten? Houd dan onze online aanbiedingen en de Etos-folder goed in de gaten. Zo loop je nooit meer een aanbieding mis.

  Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

  Top

  Wegens een technische storing zijn sommige pakketten helaas vertraagd. Onze excuses voor het ongemak

  Bekijk

  Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.