Alles voor jou bij

Zwitsal: mild en vertrouwd voor je baby

Het is een geluksmomentje van elke ouder: een naar Zwitsal ruikende baby op je schoot. Denk je aan baby's, dan ruik je automatisch deze zachte, vertrouwde geur van Nederlands bekendste babyverzorgingsmerk. Al meer dan 80 jaar heeft Zwitsal een uitgebreide lijn met producten speciaal voor baby's en kinderen. Zwitsal producten zijn mild, vrij van parabenen en hypoallergeen.


ONZE ZWITSAL PRODUCTEN

Om te wassen

Om te wassen

Waterfun
Deskundigen zijn het er over eens: je baby hoeft niet elke dag in bad. Om de twee à drie dagen is prima. Veel kinderen krijgen namelijk een overgevoelige huid door een overdaad aan hygiëne.

Met de bad- en doucheproducten van Zwitsal verzorg je het huidje van je baby op een milde, veilige manier.
Zwitsal Zeepvrije Wasgel is ideaal voor in bad, maar ook voor onder de douche. De wasgel bevat een anti-prik formule en is vrij van parabenen.

Beschermend laagje
Zwitsal Badolie brengt een beschermend laagje aan op de kinderhuid. De olie beschermt zelfs de huid van de allerkleinsten tegen uitdrogen.

Zwitsal zeepvrije wasgel 400 ml 4.49
Zwitsal badolie 200 ml 7.99

Om te verzorgen

Om te verzorgen

Perfect babyhuidje
De huid van je kindje is kwetsbaar. Verzorg deze dus met milde producten. De producten van Zwitsal zijn vriendelijk voor de tere kinderhuid. Ze zijn mild, vrij van parabenen en hypoallergeen.

Zachte huid
Smeer na het badderen en bij droog weer het babyhuidje in met Zwitsal Zachte Crème. Deze houdt het huidje van je baby zacht en soepel. Of gebruik Zwitsal Bodylotion om het vochtgehalte van het huidje op peil te houden.

Zwitsal zachte crème tube 100 ml 2.49
Zwitsal bodylotion 200 ml 2.99
Zwitsal zachte crème pot 200 ml 2.69

Voor de haartjes

Voor de haartjes

Geen prik, geen schrik
Haren wassen is voor de meeste kinderen niet bepaald een favoriete bezigheid. Maar met de Zwitsal anti-prikformule en de vrolijke Woezel & Pip-figuurtjes is haartjes wassen een stuk leuker!

Moedig je kindje aan goed naar boven te kijken, terwijl jij het haar uitspoelt, zodat het water en de shampoo zo min mogelijk in de oogjes komt. Dat is soms lastig, maar met de Zwitsal Shampoo met anti-prik formule wordt haartjes wassen een stuk minder vervelend.

Geen gepiep
Zijn de haren van je kindje moeilijk kambaar? In de Zwitsal Anti-klit Shampoo zit een milde conditioner die ervoor zorgt dat je makkelijker door de haartjes heen kamt! Tussendoor kun je de haartjes van je baby opfrissen met Zwitsal Goedemorgen Haarlotion.

Zwitsal Goedemorgen haarlotion 200 ml 2.69
Zwitsal Woezel & Pip anti-klit shampoo 200 ml 2.95
Zwitsal shampoo met anti-prikformule 200 ml 2.49

Om te verschonen

Om te verschonen

Zachte babybilletjes
Luieruitslag en rode billetjes zijn de meest voorkomende kwaaltjes bij baby's. Ontlasting in de luier kan behoorlijk bijten. Verschoon je baby daarom regelmatig.

Gebruik bij het verschonen doekjes voor gevoelige billetjes. Deze bevatten beschermende zinkzalfbestanddelen om luieruitslag helpen te voorkomen. Smeer na een luierwissel altijd een dun laagje parfumvrije Zwitsal Zinkzalf op de billen. Dit verlicht onmiddellijk rode billetjes en beschermt tegen luieruitslag.

Zwitsal lotion billendoekjes 63 stuks 3.89
Zwitsal zinkzalf tube 100 ml 5.05

Babymassage

3 tips babymassage

Het is heel goed om je baby regelmatig te masseren. Dat kun je al simpel doen door je kleintje te strelen met je warme handen en een beetje massage oliegel.

  1. Pas de druk van je handen aan op het postuur van je baby. Een stevige baby heeft vaak baat bij iets stevigere aanrakingen.
  2. Volg de vorm van het lijfje. Heeft hij krampjes? Wrijf dan een beetje olie in cirkels over het buikje. Met de klok mee.
  3. Let goed op de signalen die je van je baby terugkrijgt. Wat vindt hij fijn en wat niet? Merk je dat hij iets niet lekker vindt, stop dan meteen met die beweging en probeer iets anders.

Zwitsal Slaap Zacht bad- & wasgel lavendel 400 ml 6.89
Zwitsal Adem Vrij vochtige zakdoekjes 20 stuks 2.19
Zwitsal Slaap Zacht massage oliegel lavendel 200 ml 4.05

Zwitsal logoWie is dat baby'tje?

Kenmerkend voor het logo van Zwitsal is de baby met het kuifje. Het is Mieke, het dochtertje van de apothekersleerling meneer Jansen. Hij liep in 1920 stage bij een apotheek in Zwitserland. Jansen kreeg van een collega een recept van een zalf tegen onder andere zonnebrand. Terug in Nederland startte hij met de verkoop van deze 'Zwitserse balsem'. Al snel verkocht hij een hele reeks verzorgende producten voor baby's. Hij noemde zijn merk Zwitsal.
In 1929 zette hij zijn dochtertje Mieke op de verpakking.