OrganiCup

OrganiCup

Organicup, de menstruatiecup, is het duurzame, gezondere en slimmere alternatief voor maandverband en tampons.

shop nu

De visie van Organicup

De #NewPeriod voor menstruatie

De helft van de bevolking op aarde is een groot deel van haar leven ongesteld. Toch zijn er al meer dan 85 jaar geen grote innovaties op het gebied van menstruatie geweest. Denk eens aan de hoeveelheid afval die maandelijks wordt veroorzaakt door wegwerpproducten voor ongesteldheid. Denk aan de chemicaliën die ze vaak bevatten én die we in ons lichaam stoppen. Denk aan de jonge meisjes die van school wegblijven omdat ze zich schamen voor hun menstruatie.

Vrouwen zijn goed op weg om de manier waarop menstruatie hun level, hun lichaam en hun omgeving beïnvloedt te veranderen. OrganiCup vindt dat niemand door haar lichaam mag worden tegengehouden. Menstruatieproducten mogen geen schadelijke chemicaliën bevatten of de natuurlijke afscheiding van het lichaam absorberen. Menstruatie mag niet de oorzaak zijn van grote milieuvervuiling. En ze zouden nooit en te nimmer iets moeten zijn waarvoor je je schaamt.

Het creëren van deze wereld is waar het om draait. En jullie, OrganiCup gebruikers, zijn de drijvende kracht achter deze verandering. Samen doorbreken we alle obstakels en start een #NewPeriod voor menstruatie.

Het product

Menstruatiecups worden wereldwijd een steeds populairdere keuze. Een menstruatiecup is een gemakkelijke, handige, gezonde en duurzamere menstruatieoplossing. Elk begin kan moeilijk zijn, dat geldt dus ook voor de eerste keer een menstruatiecup proberen. OrganiCup verzekert je echter dat er niets is om bang voor te zijn. Het kan een paar dagen of een paar menstruaties duren voordat je je comfortabel voelt met de cup. Maar Organicup verzekert je, het is het allemaal waard. Bekijk de instructievideo onderaan deze pagina, voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van OrganiCup.

­

Artikel opslaan

Het merk

Milieuvriendelijk zijn en het gebruik van natuurlijke en veilige ingrediënten die je op milde wijze beschermen tijdens je menstruatie staan voorop voor OrganiCup. Dit is waar zij zich het meest door onderscheiden.

Bovendien is de verpakking gemaakt van gerecycleerd karton, zijn de instructies aan de binnenkant gedrukt om extra afval te voorkomen en is het bewaarzakje gemaakt van ongebleekt, biologisch katoen. De OrganiCup is gemaakt van zuivere, medische siliconen en is door de FDA goedgekeurd, geregistreerd bij The Vegan Society, en gecertificeerd bij de organisatie AllergyCertified zodat je zeker weet dat er geen allergenen in de menstruatiecup zitten.

Voor OrganiCup draait het altijd om meer dan alleen cups. OrganiCup gelooft dat toegang tot veilige en hygiënische menstruatieproducten een fundamenteel mensenrecht zou moeten zijn. Daarom is het hun missie om een duurzame en schaalbare oplossing te bieden om een einde te maken aan ongesteldheidsarmoede.

Samen met hun NGO-partners in zowel ontwikkelingslanden als ontwikkelde landen willen ze ervoor zorgen dat mensen in nood de juiste voorlichting krijgen over menstruele gezondheid en toegang krijgen tot menstruatieproducten. Samen wordt er een positieve impact op het milieu en op cultureel en sociaal vlak gemaakt.

Grote gemeenschap

OrganiCup is ontzettend trots op de grote gemeenschap van betrokken OrganiCup-gebruikers die elkaar helpen en ondersteunen. Iedereen die meer wil weten over menstruatie en menstruatiecups is van harte welkom in de besloten Facebook-groep met OrganiCup menstruatiecup-gebruikers, waar elke vraag in alle openheid, vriendelijk wordt beantwoord door geweldige gebruikers.


Ontdek OrganiCup

Duurzaamheid is een kernwaarde voor OrganiCup. Daarom is de verpakking plasticvrij en gemaakt van kringloopkarton met de instructies aan de binnenkant gedrukt om extra afval te voorkomen.

Duurzaam
€ 23.79
Mini,
Spaar 23 punten
Duurzaam
€ 23.39
A,
Spaar 23 punten
Duurzaam
€ 22.69
B,
Spaar 22 punten
Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.