Alles voor jou bij

Etos steunt Return to Sender

Het door Katja Schuurman opgerichte Return to Sender stimuleert met eerlijke duurzame handel het ondernemerschap in de armste gebieden ter wereld. Dit najaar is er weer een samenwerking tussen Etos, Return to Sender en Unilever. Van 10 t/m 23 september kun je weer armbandjes van de organisatie cadeau krijgen bij Etos. Wedstrijdwinnaars Nina en Mathilde mochten in Kenia verslag uitbrengen van de manier waarop en door wie deze gemaakt worden.

WinnaarsWedstrijdwinnaars naar Kenia

Deze zomer plaatste Etos een oproep op Facebook, opgenomen door Katja Schuurman. Etos, Unilever en Return to Sender zochten twee vloggende vrienden of vriendinnen die mee naar Kenia wilden. Hier zorgt Return to Sender voor werkgelegenheid. Vrouwen daar maken producten en mensen in Nederland kunnen die kopen. Nina van Steijn en Mathilde Simon wonnen de vlogwedstrijd en vlogen onlangs naar Kenia. Doel van de reis: Nederland laten zien hoe en door wie de armbandjes van Return to Sender gemaakt worden. Het leverde wat emoties op bij de meiden om te zien hoe een goede baan met een eerlijk loon het leven van een heleboel arme gezinnen positief verandert!

Vloggers Nina en Mathilde in Kenia

Reality check: Nina en Mathilde komen aan in Kenia en ontdekken het verhaal achter de armbandjes van Return to Sender. De mensen die deze organisatie aan werk en een eerlijk loon helpt, hebben dit echt dringend nodig. Ze bezoeken de sloppenwijk en schrikken van de armoede.

Nina en Mathilde bezoeken in Kenia scholen waar dankzij Return to Sender kinderen naartoe mogen waarvan de ouders er zelf geen geld voor hebben. Indrukwekkend om te zien!

Kraaltje voor kraaltje van werkeloosheid en armoede naar een inkomen en een beter leven. Nina en Mathilde zien in de werkplaats van Return to Sender hoe de armbandjes worden gemaakt. Conclusie van de meiden? Als je iets koopt van Return to Sender, heb je écht impact op het leven van deze vrouwen en hun gezinnen!

Armbandjes

Wordt mede mogelijk gemaakt door:

Merken