Alles voor jou bij

Meer zen, nog mooier

Hoe je de stress in je huid te lijf gaat en... mooier wordt. Cosmetisch arts Dr. Taïeb legt uit.

Je huid zit boordevol ultrafijne zenuwuiteinden; ze reageert direct op je emoties. Dus al die stormen in je hoofd (werk, agenda, rekeningen, vakanties, vrienden, kinderen, etc.) woeden ook in je huid. Of zoals RoC® stressexpert Dr. Taïeb zegt:

"Stress versnelt de huidveroudering. Het beënvloedt de huid op verschillende manieren. Hij vermindert de bloeddoorstroming en -toevoer naar de huid, doet de oxidatieve stress en de productie van vrije radicalen toenemen, vermindert de kwantiteit en de kwaliteit van het collageen... en stimuleert bovendien ook de productie van cortisol. Dit stresshormoon genereert een ontsteking in alle organen, met inbegrip van de huid. Dit leidt tot het verschijnen van puistjes en rimpels en maakt de huid kwetsbaar."

Gelukkig heeft Dr. Taïeb, RoC® stressexpert, ook goed nieuws: hoe meer je jezelf ontspant, hoe mooier je kunt worden.
Dus wees zen: oefen, adem en beweeg.

Adem jezelf en je huid mooi
Heb je een gevoel van stress, adem dan drie keer lang en diep in, terwijl je langzaam weer uitademt. Zo ontspan je en geef jezelf en je huid weer zuurstof. Een lekker beautyritueel voor de hele dag!

Ontspan je wenkbrauwen en je huid
Onder invloed van stress knijp je je lippen vaak samen, frons je je wenkbrauwen en kijken we vaak niet al te vriendelijk. Zo plooit je huid zich steeds langs dezelfde groef. Zo'n groef wordt een rimpel. En nee, die is niet charmant.

Probeer je gezicht dus te ontspannen: lach en masseer je gezicht voor de spiegel en maak zo alle gezichtsspieren los. En niet vergeten: relativeer!

Beweeg jezelf en je huid!
Het maakt niet uit of je nu fan bent van kogelstoten of helemaal opgaat in yoga: het gaat om regelmatig bewegen. Sport is een uitlaatklep en maakt het hoofd leeg. Dat is een chemische reactie: door te sporten scheiden we endorfines uit, die een plezierig en euforisch gevoel creëren. Dag stress! Maar is er is nog meer: door te zweten drijven we gifstoffen af en geven we de microcirculatie in onze huid een boost. Onze huid ademt beter en wordt van binnenuit gereinigd.

Helemaal Zen
Een fijne ontspanningstechniek naar voorbeeld van de zenmeesters: ga op je rug liggen, span de armen, de benen en het gezicht aan en laat ze weer los. Herhaal dat gedurende een paar minuten, voel het contact van elk lichaamsdeel met de vloer en laat het ontspannen gevoel dat door elk lichaamsdeel stroomt heerlijk over je heenkomen.

Voor elke huid wat wils.

Elke lijn komt met 2 of 3 verschillende texturen. Er is een lichte textuur (fluïde) voor de normale en gecombineerde huid. De rijkere crème is voor een droge huid of voor de nacht. En voor de extra oppepper van je huid, is er een hogere concentratie aan ingrediënten.

Het gebruik van retinol (vitamine A) in crèmes en hypoallergene huidverzorging zonder parfum is vernieuwend en terug te vinden in de huidverzorgingslijnen van RoC®. RoC® ontwikkelt samen met dermatologen steeds nieuwe technologieën om de signalen van huidveroudering tegen te gaan. Kom snel naar de winkel voor advies op maat door onze Etos medewerkers!