Bereken je Body Mass Index

Je Body Mass Index (BMI) is een methode om je gewicht in relatie tot je lengte te beoordelen. Zo zie je in één oogopslag of je een gezond gewicht of onder- of overgewicht hebt.

Ondergewicht

Zowel onder- als overgewicht brengen risico's met zich mee voor de gezondheid. De gevaren van ondergewicht zijn alleen minder bekend. Heb je een te laag gewicht? Dan voel je je waarschijnlijk regelmatig moe en lusteloos. Ook neemt bij ondergewicht de kans op botbreuken en osteoporose toe. Voorkom ondergewicht door regelmatig te eten en te drinken. Sla geen maaltijden over en eet of drink vier keer per dag een tussendoortje. Lukt het je niet om aan te komen? Neem dan contact op met je huisarts of diëtiste.

Gezond gewicht

Een gezond gewicht houd je graag gezond. Houd je gewicht dus goed op peil. Check minstens één keer per jaar opnieuw hoe je ervoor staat.

Overgewicht

Twee op de vijf Nederlanders heeft last van overgewicht. De gevaren voor overgewicht zijn algemeen bekend:

  • Last van je gewrichten
  • Grotere kans op ziektes
  • Te hoge cholesterol
  • Te hoge bloeddruk

Ook neemt bij overgewicht de kans op suikerziekte type II sterk toe. Heb je overgewicht? Probeer je eetpatroon te verbeteren en af te vallen. Lukt dit niet zelf? Neem dan contact op met je huisarts of diëtiste.

Afslankproducten van Etos

Bij Etos vind je vele producten die je kunnen helpen bij het afvallen. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijdvervanger, een driedaagse afslankkuur of voedingssupplementen die vetverbranders, cla of chroom bevatten. Ga eens naar een Etos-winkel bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.