Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Wenkbrauwen verven

door Etos 5 min 13 september 2023

Wenkbrauw met bruine verf
Wenkbrauw met bruine verf

Tegenwoordig besteden steeds meer vrouwen aandacht aan het epileren, vormen en kleuren van hun wenkbrauwen. Best logisch, want je wenkbrauwen vormen de basis van je gezichtsuitdrukking. Wil je je wenkbrauwen wat meer laten spreken? Probeer dan eens wenkbrauwverf! Wij vertellen je precies wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt.

Shop hier wenkbrauwproducten

Hoe kun je je wenkbrauwen thuis verven?

Ben jij in de ochtend ook zoveel tijd kwijt aan het invullen van je wenkbrauwen? Hoog tijd om je te verdiepen in het verven van je wenkbrauwen! Een slimme manier om je wenkbrauwen toch een kleur te geven zodat je er amper omkijken naar hebt en meer tijd overhoudt in de ochtend. Wil je weten wat het verven van je wenkbrauwen precies inhoudt en welke middelen je nodig hebt om het verven van je wenkbrauwen thuis uit te kunnen voeren? We leggen je hieronder haarfijn uit hoe je het verven van je wenkbrauwen zelf uit kunt voeren voor een stralende en open blik

Wat heb je nodig om je wenkbrauwen te verven?

Wanneer je zelf je wenkbrauwen gaat verven is het slim om je wenkbrauwen eerst bij te werken. Hierdoor komen je wenkbrauwen nog beter uit na het verven. Ready? Als je zelf je wenkbrauwen gaat verven, dan heb je het volgende nodig:

 • Wenkbrauwverf
 • Oxidant
 • Een bakje om de verf en oxidant in te mengen
 • Een penseeltje of make-up kwastje
 • Vaseline
 • Wattenschijfjes
 • Wattenstaafjes
 • Gezichtsreiniger

Stappenplan om zelf je wenkbrauwen te verven

Wil je zelf aan de slag met wenkbrauwverf? Dan hebben we het volgende stappenplan voor je opgesteld om je wenkbrauwen perfect te verven:

 1. Check van tevoren of je allergisch bent voor de verf: voordat je zelf je wenkbrauwen gaat verven, is het verstandig om te checken of je allergisch bent voor de verf. Dit kun je doen door een beetje wenkbrauwverf op de binnenkant van je elleboog te smeren. Plak er een pleister overheen en controleer na 24 uur of je last hebt van het middel. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kun je maar beter blij zijn dat het ‘slechts’ je elleboog was en niet je gezicht.  

  Aangezien je toch 24 uur aan het wachten bent, kun je deze tijd mooi gebruiken om je wenkbrauwen te vormen en te epileren. Zo zijn ze precies in de vorm die jij hebben wilt!

 2. Reinig je wenkbrauwen en de omliggende huid: het is hierbij belangrijk dat je voor het wenkbrauwen verven een gezichtsreiniger zonder olie gebruikt, omdat olie ervoor zorgt dat de verf niet goed pakt. Zorg ervoor dat je je huid en wenkbrauwen hierna droog maakt met een wattenschijfje. Nadat je huid en je haartjes zijn gereinigd, kun je ervoor kiezen om een beschermingscrème, zoals vaseline rond je wenkbrauwen aan te brengen. De vette crème zorgt ervoor dat de wenkbrauwverf op die plekken niet pakt. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is wel aan te raden als je voor het eerst je wenkbrauwen verft.
 3. Bereid de wenkbrauwverf voor: deze stap spreekt eigenlijk voor zich. Volg de instructies in de gebruiksaanwijzing en meng de wenkbrauwverf met de oxidant. Een oxidant zorgt ervoor dat de wenkbrauwverf klaar voor gebruik is.
 4. Breng de wenkbrauwverf aan: je kunt dit bijvoorbeeld doen met een penseeltje, maar een make-up kwastje kan ook. Het is belangrijk om zowel met de haargroeirichting mee als tegen de groeirichting in te verven. Probeer hierbij alle haartjes zo goed mogelijk te bedekken met een laagje verf. Verder is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je altijd aan één wenkbrauw eerder begint. Zet daarom bijvoorbeeld een timer, zodat je wenkbrauwen even lang in de verf zitten.
 5. Verwijder de verf: laat de verf niet langer inwerken dan in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Je kunt beter twee keer verven en laten inwerken, dan één keer te lang. Zodra de inwerktijd voorbij is, leg je een vochtig wattenschijfje aan het begin van je wenkbrauw en veeg je deze langzaam naar het uiteinde. Herhaal dit net zo lang totdat de verf helemaal weg is.

Houd er rekening mee dat de kleur in eerste instantie wat donkerder kan zijn. Meestal trekt dit na twee dagen weg. Verder kan de huid rond je wenkbrauwen een beetje rood zijn door het verven. Geen zorgen, dit trekt meestal dezelfde dag nog weg.

Wenkbrauwverf van Eylure

 • Blijft tot wel 6 weken zitten
 • Vlekt niet
 • Goed voor 12 keer verven
20%korting Promotie: Promotie voorwaarden: Eylure alle varianten.
van € 12.59 voor € 10.07
crème
Spaar 4 Air Miles

Wenkbrauwverf van Swiss O-Par

 • Geschikt voor het verven van je wenkbrauwen én wimpers
 • Met vitamine C
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
30%korting Promotie: Promotie voorwaarden: Swiss O-Par en Duo alle varianten.
van € 14.69 voor € 10.28
crème
Spaar 4 Air Miles

Veelgestelde vragen over wenkbrauwverf

Welke verf kun je gebruiken om je wenkbrauwen te verven?

Voor het verven van je wenkbrauwen kun je de volgende verf gebruiken:

 • Wenkbrauwverf: wenkbrauwverf is gemakkelijk in gebruik. Wenkbrauwverf is geschikt om de haartjes en je huid mee te verven, maar de verf vervaagt snel op je huid. Het effect blijft ongeveer één tot drie weken zichtbaar.
 • Hennaverf: hennaverf kleurt niet alleen de haartjes, maar ook je huid. Dit geeft een intenser resultaat dan gewone wenkbrauwverf. Houd er rekening mee dat de verf zo’n twee weken op je huid en maar liefst zes weken in je haartjes blijft zitten. Hennaverf is lastiger aan te brengen dan gewone wenkbrauwverf, dus bij twijfel: laat het aan een expert over.

Let op: gebruik geen haarverf om zelf je wenkbrauwen te verven! Gebruik altijd wenkbrauwverf. De huid rond je wenkbrauwen is namelijk veel gevoeliger dan je hoofdhuid. Daarom is haarverf absoluut niet geschikt om je wenkbrauwen mee te verven.

Hoe kies je de juiste kleur wenkbrauwverf?

Wat eigenlijk nog veel belangrijker is dan bijvoorbeeld het merk van de wenkbrauwverf, is de kleur. Als je bijvoorbeeld voor een te donkere kleur gaat, kun je snel een strenge blik krijgen. Bij een te lichte kleur, kan de kleur juist wegvallen tegen de tint van je huid. Toch adviseren we je om voor een lichtere kleur te gaan als je twijfelt welke kleur bij je past. Je kunt altijd nog je wenkbrauwen donkerder verven.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.