magnesium etos eigen merk

Magnesium

Magnesium draagt bij aan gezonde spieren en botten. Dit mineraal maak je niet zelf aan, dus het is belangrijk om er genoeg van binnen te krijgen via je dagelijkse voeding. Weten waar het nog meer goed voor is? En waar magnesium allemaal in zit? We zetten het hier voor je op een rij!

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal, net als ijzer, calcium en zink. Mineralen zijn belangrijk voor je gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vitamines hun werk kunnen doen. Magnesium helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Daarnaast maakt dit mineraal energie vrij uit voeding. Omdat ons lichaam magnesium niet zelf aan kan maken, is het belangrijk om er genoeg van binnen te krijgen via de voeding.

Waar is magnesium goed voor?

Waar draagt magnesium nu precies aan bij? En wat doet het met je lichaam? Magnesium draagt bij aan:

  • Sterke botten en tanden: in samenwerking met calcium zorgt magnesium voor een stevig skelet. Het wordt dan ook de bouwstof voor sterke botten genoemd.
  • Gezonde spieren en zenuwstelsel: magnesium draagt bij aan de vorming, het functioneren én het ontspannen van onze spieren. Daarnaast zorgt het voor de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen.
  • Concentratie en geheugen: magnesium zorgt voor de versterking van het geheugen en het concentratievermogen.
  • Het verminderen van vermoeidheid: omdat magnesium energie vrijmaakt uit voeding, ben je minder snel moe.

Hoeveel magnesium per dag?

De Referentie Inname (RI*) voor magnesium voor volwassen mannen (14 tot 70 jaar), is 350 mg per dag en voor vrouwen (9 tot 70 jaar), is dit 280 mg per dag. Voor kinderen is de RI leeftijdsafhankelijk. In onderstaand overzicht vind je de RI per leeftijd: 

Leeftijd RI vitamine C in mg
Kinderen  
6-11 maanden 80
1-2 jaar 85
2-5 jaar 120
6-9 jaar 200
Mannen  
9-13 jaar  280
14-70 jaar  350
>70 jaar 350
Vrouwen  
9-70 jaar 280
>70 jaar 280
Zwangere vrouwen 280
Vrouwen die borstvoeding geven 280

*Voor de wettelijke Referentie Inname voor magnesium verwijzen we je graag naar www.supplementinfo.nl.

Magnesium en sporters

Wanneer je vaak sport heb je extra baat bij het binnenkrijgen van voldoende magnesium. Omdat je lichaam bij het sporten doorgaans om meer energie vraagt, is er voldoende magnesium nodig om deze energie vrij te maken.

Bekijk hier ons assortiment aan magnesiumsupplementen >

Magnesium en senioren

Je hoort vaak dat senioren een verhoogde behoefte aan vitamine D hebben. Wat je minder vaak hoort, is dat zij er tegelijkertijd op moeten letten dat ze voldoende magnesium binnenkrijgen. Zonder magnesium wordt vitamine D namelijk niet goed opgenomen in het lichaam.

Bekijk hier ons assortiment aan vitamine D supplementen >

Vermoed je een magnesiumtekort?

Vermoed je dat je een magnesium tekort hebt, omdat je bijvoorbeeld veel stress hebt? Neem dan contact op met je huisarts.

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit in verschillende veelvoorkomende voedingsmiddelen. Voorbeelden van bronnen zijn volkorenbrood en andere volkoren graanproducten, groenten, noten, melk en melkproducten en vlees. Zelfs water kan bijdragen aan de inname van magnesium. Als je gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, kun je er voldoende van binnenkrijgen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van voedingsmiddelen die magnesium bevatten met daarbij de hoeveelheden:

Voedingsmiddel per 100 gram Hoeveelheid magnesium C in mg %RI
Volkoren macaroni (200 gram) 240 76%
Spinazie (200 gram) 154 49%
Banaan (1 stuk) 36 11%
Pure chocolade (25 gram) 22 7%
Cracker 15 5%

Bron: www.voedingscentrum.nl

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

Behoefte aan extra magnesium?

Heb jij behoefte aan extra magnesium? Eet gevarieerd en gebruik aanvullende magnesium tabletten of supplementen. Kom voor advies langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel of raadpleeg je huisarts!

tablet
€ 4,89
Promotie: Promotie voorwaarden: Lucovitaal alle varianten, combineren mogelijk.
tablet
€ 26,68
Promotie: Promotie voorwaarden: Lucovitaal alle varianten, combineren mogelijk.
tablet
€ 12,99
Promotie: Promotie voorwaarden: Multivitamines alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. Etos, Ortica en Vitalize. Gezondheidsproduct; lees vóór het kopen de informatie op de verpakking.
tablet
€ 10,49
tablet
€ 14,99
tablet
€ 11,99
tablet
€ 4,62
€ 5,13
tablet
€ 6,16
spray
€ 15,95
€ 13,99
capsule
€ 18,95
tablet
€ 4,99
tablet
€ 17,65
Totaalbedrag: € 0,00
Bekijk winkelmandje