Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
twee boten die aan het raften zijn in een rivier

Welke sport past bij mij?

Welke sport past bij mij? Het kan een lastige vraag zijn. Het lijkt wel alsof er tegenwoordig alleen maar sporten bij komen. Hierdoor is het soms moeilijk om de perfecte sport voor jezelf uit te kiezen. Door te kijken naar je karaktereigenschappen kom je vaak al een heel stuk verder. Dat geldt niet alleen voor je positieve eigenschappen; ook je negatieve eigenschappen kunnen je vertellen welke sport nu precies het beste bij jou past. Wij zetten daarom op een rijtje welke sporten bij welke karaktereigenschappen passen.

Ik ben sociaal, enthousiast, sta open voor nieuwe ideeën en ben gezondheidsbewust

Doe jij graag wat aan je gezondheid en ben je tegelijkertijd druk bezig om je sociale leven te onderhouden? Dat kunnen de karaktereigenschappen voor lifestyle sporten zijn! Lifestyle sporten zijn makkelijk aan je dagelijkse routine toe te voegen. Verder is het supergezond en kun je het ook nog eens gezellig met vrienden of vriendinnen doen. Als je niet van heel intensief sporten houdt, zijn dit de ideale sporten voor je! Lifestyle sporten zijn namelijk vaak niet zo intensief.

Bij lifestyle sporten kun je denken aan: wandelen, fietsen, hardlopen, pilates of kracht- en conditietraining die je gemakkelijk thuis kunt doen.

Ik ben enthousiast, onafhankelijk en een beetje een control-freak

Heb jij liever niet dat je succes afhankelijk is van andere mensen? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat individuele sporten iets voor jou zijn. Mensen die goed op hun eigen benen kunnen staan en graag controle hebben over hun eigen prestaties, ervaren vaak meer plezier aan een individuele sport dan een teamsport.

Voorbeelden van individuele sporten zijn: zwemmen, hardlopen, fitnessen, yoga of turnen.

Ik ben gefocust, goed in keuzes maken, competitief en een teamspeler

Met deze karaktereigenschappen kan het zo zijn dat jij perfect bent voor een teamsport. Bij een teamsport kan het een fijn gevoel geven dat je samenwerkt naar een gezamenlijk doel, met gezamenlijke tegenstanders. Als je van sociaal contact houdt, is dit misschien wel de ideale sport voor jou.

Bij teamsporten kun je denken aan: voetbal, hockey, basketbal, volleybal of waterpolo.

Ik ben precies, goed in keuzes maken en gefocust

Als je deze eigenschappen hebt, kan het zomaar zo zijn dat je een type bent voor vechtsport. Vechtsport is een competitieve contactsport, waarbij je een tegenstander hebt waartegen je vecht – uiteraard met regels. Vechtsporten helpen je discipline en respect op te bouwen en passen goed bij mensen met een goede focus en snelle reflexen. Bij een vechtsport leer je je (eventuele) agressie omzetten in iets positiefs. Agressie klinkt misschien als een negatieve eigenschap, maar bij deze sport heb je het juist nodig om optimaal te presteren.

Bij vechtsporten kun je onder andere denken aan: kickboksen, MMA, judo of Tai-Chi.

Ik ben avontuurlijk, dapper, neem graag risico’s en sta open voor nieuwe ideeën

Wie weet zijn extreme sporten iets voor jou! Word je al enthousiast? Dan is het zeker iets voor jou. Extreme sporten zijn perfect voor mensen die graag het avontuur opzoeken. Jij houdt waarschijnlijk van een natuurlijke omgeving en bent vaak op zoek naar een kick. Als jij bereid bent om iets nieuws te proberen en nieuwe ervaringen op te doen, val je zeker binnen dit karaktertype.

Extreme sporten omvatten – zoals de naam al zegt – alles wat extreem is: extreme snelheid, extreme hoogtes, extreme intensiteit en ga zo maar door. Er zit ook een keerzijde aan, want de meeste extreme sporten zijn ook gevaarlijk. Maar als je aan bovengenoemde karaktereigenschappen voldoet, ben je daar vaak juist naar op zoek.

Bij extreme sporten kun je aan de volgende dingen denken: raften, klimmen, surfen of abseilen.

Uiteraard zijn de bovengenoemde karaktereigenschappen en de bijbehorende sporten een advies. Als je bijvoorbeeld niet zo avontuurlijk bent, maar wel graag een keertje wilt raften, moet je dat natuurlijk gewoon lekker doen!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.