close up van oog van een lachende vrouw met donkere wimpers

Wimperserum

Moeder natuur een handje helpen met een wimperserum? Een wimperserum is niet zo onschuldig als je denkt. Het gebruik van een verkeerd serum kan namelijk blijvende bijwerkingen met zich meebrengen. Daarom vertellen wij je alles wat je moet weten over de beste wimperserums en welk serum je wél veilig kunt gebruiken.

Bekijk al onze oogmake-up

Artikel opslaan

Wat is wimperserum?

Een wimperserum, ook wel eyelash serum, is een serum waarvan je wimpers sterker, voller en langer kunnen worden én dat ervoor zorgt dat je minder wimperhaartjes verliest. Het geheim van wimperserum is dat er een bepaald groeimiddel in zit, wat stimulerend werkt op de haargroei. Klinkt ideaal? Wimperserum is helaas niet zo onschuldig als je denkt. Hieronder vertellen we je wat je moet weten over wimperserums en waar je op moet letten, wanneer je op zoek bent naar een veilig wimperserum. 

Is wimperserum gevaarlijk?

Wimperserums met het bestanddeel bimatoprost kunnen gevaarlijk zijn. Bimatoprost is een geneesmiddel bedoeld voor mensen met een oogaandoening. Gebruik van bimatoprost kan ernstige en blijvende bijwerkingen met zich meebrengen, zoals pigmentatie op de oogleden en blijvende verkleuring van de iris. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit trok daarom aan de bel toen bleek dat meerdere wimperserums het bestanddeel bimatoprost bevatten. Na waarschuwingen van de Europese Commissie hebben de meeste fabrikanten het bestanddeel bimatoprost uit de wimperserums gehaald.

Wimperserums met het bestanddeel bimatoprost kunnen gevaarlijk zijn.

Dit betekent helaas niet dat het gebruik van wimperserum volkomen veilig is. In bepaalde serums worden namelijk nog steeds bestanddelen gebruikt die verwant zijn aan bimatoprost en die waarschijnlijk dezelfde bijwerkingen hebben. Dit zijn prostaglandine-analogen, waar ook bimatoprost onder valt, zoals isopropyl cloprostenaat en ethylprostenolamide. Wimperserums met deze bestanddelen kunnen schadelijk zijn, omdat deze stoffen waarschijnlijk dezelfde bijwerkingen hebben als bimatoprost. Naar deze stoffen is geen uitgebreid onderzoek gedaan, dus het precieze effect is niet goed in te schatten. Wees dus gewaarschuwd en controleer altijd de ingrediëntenlijst. Zo weet je zeker of je een veilig wimperserum te pakken hebt.

Welk wimperserum is veilig?

Dat niet alle wimperserums veilig zijn, dat weten we. Maar hoe kies je dan vervolgens het beste wimperserum? Wimperserum zonder bimatoprost of bestanddelen die daaraan verwant zijn kun je veilig gebruiken. Deze wimperserums zijn dus niet gevaarlijk. In ons assortiment vind je onder meer het L'Oréal Paris Clinically Proven Lash Serum. Dit serum bevat hyaluronzuur, keratine en voedende castorolie. Gebruik je het 2 keer per dag, dan zie je binnen 8 weken resultaat.

Bij Etos vind je alleen wimperserums zonder bimatoporst.

Wat is het beste wimperserum?

Op de vraag wat het beste wimperserum is, is lastig antwoord te geven. Waar het ene product jouw wimpers direct voller laat lijken, kan het bij de ander wat langer duren. Zie je na een aantal weken nog geen resultaat? Probeer dan eens af te wisselen met verschillende veilige wimperserums, zo ontdek je welk eyelash serum het beste werkt voor jouw wimpers!

Tip: droom jij naast volle wimpers ook van volle wenkbrauwen? Probeer het beste wimperserum voor jouw wimpers dan ook eens uit op je wenkbrauwen.

Vegan
Promotie:
promotie badge
€ 5.99
serum
Spaar 5 punten
Bijna uitverkocht
Promotie: Promotie voorwaarden: Rimmel en Max Factor, combineer en profiteer! Deze actie wordt verrekend als 25% kassakorting.
€ 19.99
serum
Spaar 19 punten

Bekijk hier ons assortiment aan mascara's en wimperserums >

Hoe breng je veilig wimperserum aan?

Heb je een veilig wimperserum te pakken? Een eyelash serum aanbrengen doe je zó:

  1. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing van het eyelash serum. 
  2. Zorg ervoor dat je oogleden en wimpers droog en schoon zijn.
  3. Breng een kleine hoeveelheid serum aan langs je wimperaanzet. Doe dit zorgvuldig om te voorkomen dat het serum in je ogen terechtkomt.
  4. Laat het eyelash serum even intrekken. Breng daarna (eventueel) mascara aan.

Wil jij je wimpers sterker, voller en langer laten lijken? In plaats van een wimperserum kun je ook kiezen voor een mascara die dit effect bij jouw wimpers creëert. In ons artikel over mascara lees je welke mascara het beste bij jouw wimpers past. Zo weet je precies welke mascara jij moet hebben!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs bij de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Volle en lange wimpers

Prachtig lange wimpers creëren met mascara? Het is de basis van elke look. Of je nu liever een zwarte, bruine of blauwe mascara wil: Etos heeft het in huis. Wil je ook met je mooie wimpers een duik in het zwembad kunnen nemen of wil je gewoon vlekkeloos door de regen kunnen lopen? Ga dan voor een waterproof mascara. Daarnaast hebben we speciaal voor gevoelige ogen ook hypoallergene mascara’s. Voor elk wat wils!

Promotie: Promotie voorwaarden: L'Oréal Paris, combineer en profiteer! M.u.v. Bond Repair, cadeausets en mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 17.99
serum
Spaar 17 punten
Promotie:
promotie badge
€ 6.99
wax
Spaar 6 punten
Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.