vrouw kijkt in de verte

Mooie wenkbrauwen maken

Wist je dat je slimmer en succesvoller wordt ingeschat als je je wenkbrauwen aanzet? Je wenkbrauwen mogen dus gezien worden! Maar het creëren van een goed stel wenkbrauwen kan nog best wat voeten in de aarde hebben. Want hoe epileer je je wenkbrauwen? En hoe teken je je wenkbrauwen bij? Gebruik je een wenkbrauwpotlood of kun je toch beter wenkbrauwpoeder gebruiken? Geen paniek. Wij helpen je bij het uitkiezen van het beste wenkbrauwproduct én vertellen je hoe je je wenkbrauwen finetunet

Shop hier je wenkbrauw make-up:

Artikel opslaan

Waar de wenkbrauwen vroeger zo dun mogelijk werden geëpileerd, lijkt de trend van nu juist hoe groter hoe beter. Maar net zoals bij andere modevormen geldt: niet elke trend past bij iedereen. Het is dus de truc om uit te zoeken welke wenkbrauwvorm mooi staat bij jouw gezicht. Hierna kun je aan de slag gaan met de beste wenkbrauwproducten om jouw wenkbrauwen extra aan te zetten. Met onderstaand stappenplan heb jij binnen no time de perfecte wenkbrauw gecreëerd:

Stap 1: bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Het creëren van mooie wenkbrauwen begint bij het bepalen van de juiste vorm. Neem hierbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen als uitgangspunt. Deze vorm past namelijk het beste bij je gezicht. Zó bepaal je de juiste vorm van je wenkbrauwen:

  1. Borstel je wenkbrauwhaartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje, bijvoorbeeld met de Etos Eyebrow Brush Duo.
  2. Leg een potlood langs je neusvleugel zoals aangegeven op de afbeelding hieronder. Zo bepaal je het beginpunt van je wenkbrauw (A). 
  3. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je pupil. Zo bepaal je het hoogste punt van je wenkbrauw (B).
  4. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je buitenste ooghoek. Zo bepaal je het eindpunt van je wenkbrauw (C).

Stap 2: epileer je wenkbrauwen

Nadat je de juiste vorm van je wenkbrauwen hebt bepaald, is het tijd om verdwaalde haartjes te epileren. Gebruik hiervoor een pincet. Wees niet te fanatiek. Je kunt beter te weinig dan te veel haartjes verwijderen. Verwijder enkel haartjes aan de onderzijde van je wenkbrauwen. Haartjes aan de bovenzijde van je wenkbrauwen laat je lekker met rust. Deze haartjes bepalen namelijk voor een groot deel de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Eventueel uitstekende haartjes kun je bijknippen met een nagelschaartje.

Producten om je wenkbrauwen vorm te geven:

Stap 3: teken je wenkbrauwen bij

Vervolgens is het tijd om je wenkbrauwen aan te zetten en mogelijke kale plekjes op te vullen. Een fijn product is het halve werk. Je wenkbrauwen bijtekenen kan met één van de volgende wenkbrauwproducten:

Maar wat is nu precies het verschil tussen wenkbrauwpotlood en een wenkbrauwpoeder? En welk product past het beste bij jou? Hieronder helpen we je bij kiezen tussen de verschillende wenkbrauw make-up producten.

Vergelijk 6 wenkbrauwproducten

Het beste wenkbrauwpotlood voor de beginner

✓ Gemakkelijk in gebruik ✓ Bevat een borsteltje ✓ Donkerbruine kleur

Lees meer
Promotie: Promotie voorwaarden: Divage oogmake-up alle varianten, combineer en profiteer! Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 5.25
stick

Wenkbrauwpoeder voor de perfecte vorm en kleur

✓ Natuurlijke en volle wenkbrauwen ✓ Gemakkelijk aan te brengen ✓ Donkerbruine kleur

Lees meer
Promotie:
promotie badge
€ 3.99
poeder

Wenkbrauwgel voor een prachtig meerdaags effect

✓ Zichtbaar vollere wenkbrauwen ✓ Geeft tot 3 dagen kleur ✓ Lichtbruine kleur

Lees meer
Bijna uitverkocht
Promotie: Promotie voorwaarden: L'Oréal Paris en Maybelline alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 16.99
gel

Waterproof wenkbrauwpotlood: zo kun jij iedere regenbui aan

✓Bevat ook een kammetje ✓ Voor een natuurlijke look ✓ Geschikt voor brunettes

Lees meer
null
wax

Wenkbrauw pomade zonder dierlijke ingrediënten

✓ Vegan en cruelty free ✓ Waterproof en zweet bestendig ✓ Brengt je wenkbrauwen in shape

Lees meer
Vegan
Promotie: Promotie voorwaarden: NYX Professional make-up alle varianten.
van € 12.95 voor € 9.71
stick

Wenkbrauwset: een echte allrounder

✓ Twee kleuren poeder ✓ Voor lichte en donkere wenkbrauwen ✓ Inclusief pincet, borsteltje en spiegeltje

Lees meer
€ 23.50
poeder

Wanneer kies je voor welk product?

Stap 4: zet de puntjes op de 'i'

Tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Gebruik transparante wenkbrauwgel om je wenkbrauwen de hele dag in model te houden, bijvoorbeeld de Etos Browgel. Heb je ‘s ochtends twee minuutjes over? Breng dan met je vingertoppen wat highlighter aan op je wenkbrauwbot en geef je wenkbrauwen een instant brow lift.

Leg je het lot van je wenkbrauwen liever in handen van een professional? Je kunt je wenkbrauwen ook door een schoonheidsspecialist laten doen als onderdeel van een gezichtsbehandeling.

Bekijk hier ons assortiment aan wenkbrauwproducten. Wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel.

Shop alles voor de perfecte wenkbrauwen!

Wegens een technische storing zijn sommige pakketten helaas vertraagd. Onze excuses voor het ongemak

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.