Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Wenkbrauwen epileren en bijtekenen

door Etos 5 min 11 september 2023

3 kleuren wenkbrauwmascara
3 kleuren wenkbrauwmascara

Wist je dat je slimmer en succesvoller wordt ingeschat als je je wenkbrauwen aanzet? Je wenkbrauwen mogen dus gezien worden! Maar het creëren van een goed stel wenkbrauwen kan nog best wat voeten in de aarde hebben. Want hoe epileer je je wenkbrauwen? Hoe teken je je wenkbrauwen bij? Gebruik je een wenkbrauwpotlood of kun je toch beter wenkbrauwpoeder gebruiken? Geen paniek. Wij helpen je bij het uitkiezen van het beste wenkbrauwproduct én vertellen je hoe je je wenkbrauwen opmaakt.

Shop hier onze wenkbrauw make-up

Waar de wenkbrauwen vroeger zo dun mogelijk werden geëpileerd, lijkt de trend van nu juist: hoe groter hoe beter. Maar net zoals bij andere modevormen geldt: niet elke trend past bij iedereen. Het is dus de truc om uit te zoeken welke wenkbrauwvorm mooi staat bij jouw gezicht. Hierna kan je aan de slag gaan met de beste wenkbrauwproducten om jouw wenkbrauwen extra aan te zetten. Met onderstaand stappenplan heb jij binnen no time de perfecte wenkbrauw gecreëerd.

Stap 1: bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Het creëren van mooie wenkbrauwen begint bij het bepalen van de juiste vorm. Neem hierbij de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen als uitgangspunt. Deze vorm past namelijk het beste bij je gezicht. Zó bepaal je de juiste vorm van je wenkbrauwen:

 1. Borstel je wenkbrauwhaartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje, deze vind je in ons assortiment kwasten.
 2. Leg een potlood langs je neusvleugel, zoals aangegeven op de afbeelding hieronder. Zo bepaal je het beginpunt van je wenkbrauw (A). 
 3. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je pupil. Zo bepaal je het hoogste punt van je wenkbrauw (B).
 4. Leg het potlood langs je neusvleugel en langs je buitenste ooghoek. Zo bepaal je het eindpunt van je wenkbrauw (C).

Stap 2: epileer je wenkbrauwen

Nadat je de juiste vorm van je wenkbrauwen hebt bepaald, is het tijd om verdwaalde haartjes te epileren. Zorg dat je een spiegel en een goede pincet hebt, en dat je epileert bij natuurlijk daglicht. Zo spot je direct ieder verdwaald haartje. Was je gezicht met warm water voordat je begint met epileren. Masseer je wenkbrauwen met de toppen van je pinken en smeer ze in met een verzorgende olie. Hierdoor ontspannen de haarzakjes, waardoor het verwijderen van de haartjes makkelijker gaat.

Nu is het tijd om te epileren. Zorg ervoor dat je alleen de wenkbrauwhaartjes weghaalt die buiten de gewenste vorm vallen (zie stap 1). Wees niet te fanatiek met het epileren van je wenkbrauwen. Je kan beter te weinig dan te veel haartjes verwijderen. Verwijder enkel haartjes aan de onderzijde van je wenkbrauwen. Haartjes aan de bovenzijde van je wenkbrauwen laat je lekker met rust. Deze haartjes bepalen namelijk voor een groot deel de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen.

Epileer de verdwaalde haartjes altijd in de richting van de haargroei. Zo krijg je het mooiste resultaat. Alle haartjes die tussen je wenkbrauwen inzitten kan je ook verwijderen. Voor een clean effect kan je eventueel uitstekende haartjes bijknippen met nagelschaartje. Denk je dat je klaar bent met epileren? Doe dan even een stap naar achteren en kijk in de spiegel. Zo zie je in 1 oogopslag of je tevreden bent.

Zijn je wenkbrauwen een beetje gevoelig na het epileren? Een ijsblokje kan wat verlichting geven.

Stap 3: welke kleur wenkbrauwmake-up past bij jou?

Voordat je aan de slag gaat met het kiezen van het juiste wenkbrauwproduct, heb je nog 1 horde te gaan: het kiezen van de kleur die past bij jouw wenkbrauwen. Neem hierbij als uitgangspunt de kleur van je haar.

 • Heb je (licht)blond haar? Kies dan een kleur met een koele ondertoon die 1 tot 2 tinten donkerder is dan je haarkleur. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen oranje lijken.
 • Heb je rood haar? Ook dan kies je een kleur die 1 tot 2 tinten donkerder is dan je haarkleur, maar dan wél met een warme ondertoon.
 • Heb je (donker)bruin of zwart haar? Kies dan een kleur die 1 tot 2 tinten lichter is dan je haarkleur. Zo voorkom je een harde uitstraling.

Stap 4: teken je wenkbrauwen bij

Vervolgens is het tijd om je wenkbrauwen aan te zetten en mogelijke kale plekjes op te vullen. Een fijn product is het halve werk. Je wenkbrauwen bijtekenen kan met één van de volgende wenkbrauwproducten:

Maar wat is nu precies het verschil tussen wenkbrauwpotlood en een wenkbrauwpoeder? En welk product past het beste bij jou? Hieronder helpen we je bij kiezen tussen de verschillende wenkbrauw make-up producten.

Wenkbrauwpotlood

 • Gemakkelijk fijne lijntjes zetten
 • Voor een natuurlijk effect
 • Werkt het beste op een droge basis (dus niet op foundation)
1+1gratis Promotie: Promotie voorwaarden: L'Oréal Paris alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. cadeausets en mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 12.99
wax
Spaar 5 Air Miles

Wenkbrauwpoeder

 • Makkelijk je wenkbrauwen inkleuren
 • Werkt goed op een vette huid
 • Zachter effect dan een potlood
Bijna uitverkocht
€ 23.50
poeder
Spaar 9 Air Miles

Wenkbrauwgel

 • Makkelijk en snel met een borsteltje
 • Met of zonder kleur
 • Je wenkbrauwen blijven de hele dag in model
Mijn Etos 10%korting Promotie: Promotie voorwaarden: 10% korting op eigen merk producten i.c.m. Mijn Etos kaart. M.u.v. geneesmiddelen, cadeaukaarten, flesvoeding t/m 6 maanden en niet geldig i.c.m. andere acties (behalve Mijn Miles korting) en sale.
van € 3.99 voor € 3.59
gel
Spaar 1 Air Mile

Wenkbrauw pommade

 • Geschikt om strakke lijnen te zetten
 • Hecht aan de huid én wenkbrauwhaartjes
 • Geschikt om kale plekjes op te vullen
€ 12.95
stick
Spaar 5 Air Miles

Wenkbrauwpen

 • Voor het tekenen van fijne haartjes
 • Pen heeft een dunne tip van 1,5 mm
 • Met borsteltje om wenkbrauwen te blenden
2e artikel 1.00 Promotie: Promotie voorwaarden: Rimmel, Max Factor en Sally Hansen alle varianten, combineer en profiteer!
€ 12.99
stick
Spaar 5 Air Miles

Wenkbrauwmascara

 • Voor lichte of rommelige wenkbrauwen
 • Geeft kleur en intensiteit aan je wenkbrauwen
 • Je brows blijven de hele dag in model zitten
1+1gratis Promotie: Promotie voorwaarden: L'Oréal Paris alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. cadeausets en mini's. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 12.99
wax
Spaar 5 Air Miles

Wenkbrauwverf

 • Voor het donkerder maken van lichte wenkbrauwen
 • Teint blijft tot wel 6 weken zitten
 • De kit is tot wel 12 keer te hergebruiken
20%korting Promotie: Promotie voorwaarden: Eylure alle varianten.
van € 12.59 voor € 10.07
crème
Spaar 4 Air Miles

Wanneer kies je voor welk product?

Stap 5: zet de puntjes op de 'i'

Tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Gebruik transparante wenkbrauwgel om je wenkbrauwen de hele dag in model te houden. Heb je ‘s ochtends 2 minuutjes over? Breng dan met je vingertoppen highlighter op je wenkbrauwbot en geef je wenkbrauwen een instant brow lift.

Wil je jouw wenkbrauwen voller laten groeien? Je kan hiervoor een serum voor vollere wenkbrauwen gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens het Etos Pure Growth Serum Lash + Brow. Deze is te vinden in ons assortiment wenkbrauwserums. Breng het serum ’s avonds na het reinigen van je gezicht langs de wimperlijn aan vanuit de binnenste naar de buitenste ooghoek. Na 30 dagen lijken je brows al voller.

Leg je het lot van je wenkbrauwen liever in handen van een professional? Je kan je wenkbrauwen ook door een schoonheidsspecialist laten doen als onderdeel van een gezichtsbehandeling. Er bestaan ook speciale wenkbrauwsalons waar je jouw wenkbrauwen kan laten doen. Van microblading tot threading en van het verven van je wenkbrauwen tot een ombre/powder behandeling.

Bekijk hier ons assortiment aan wenkbrauwproducten. Wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.