Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vrouw met bruine ogen kijkt omhoog

Wimpers verven

Heb je lichtblonde wimpers of stiekem gewoon geen zin om ‘s ochtends mascara op te doen, maar wil je toch volle en donkere wimpers? Je kunt je wimpers laten verven bij een schoonheidsspecialist, maar tegenwoordig kan dit ook gemakkelijk thuis. Dit klinkt eng, maar is het niet! We vertellen je wat je precies nodig hebt en hoe je stap voor stap zelf wimperverf aanbrengt.

Shop hier handige make-up accessoires

Artikel opslaan

Wat heb je nodig?

Ga je zelf je wimpers verven? Dit heb je nodig:

Let op: gebruik altijd verf die speciaal is ontwikkeld om wimpers mee te verven. Haarverf is absoluut niet geschikt om je wimpers mee te verven.

Stap 1: reinig je wimpers

Maak je wimpers schoon met de oogmake-up reiniger en zorg dat je wimpers vetvrij zijn. Het is belangrijk dat je deze stap ook volgt wanneer je geen make-up op hebt!

Stap 2: breng vaseline aan rondom je ogen

Breng wat vaseline aan rondom je ogen. Zo voorkom je dat de wimperverf in je huid trekt als je morst.

Stap 3: breng de wimperverf aan

We raden aan om te beginnen met één oog, zodat je je beter kunt focussen en je de inwerktijd goed in de gaten kunt houden. Het aanbrengen van de wimperverf doe je met het wattenstaafje. Probeer alle wimpers goed te raken, zonder dat je de huid raakt. In de bijsluiter staat duidelijk aangegeven hoe lang je de verf moet laten intrekken. Houd deze tijd aan. Het aanbrengen van de wimperverf kan zowel op je bovenste als onderste wimperhaartjes.

Stap 4: verwijder de verf

Verwijder hierna de wimperverf met een vochtig watje. Herhaal de vorige en deze stap voor je andere oog. Wil je je wimpers na het verven optimaal verzorgen? Kies dan voor een extra verzorgend wimperserum. Lees hier alles over het veilig gebruiken van een wimperserum.

Producten die je goed kunt gebruiken bij het verven van je wimpers

Hoe lang blijft wimperverf zitten?

Wimpers groeien en vallen eens in de zoveel tijd uit. De wimperverf is daarom de eerste vier tot zes weken op zijn mooist. Hierna raden we aan je wimpers opnieuw te verven voor een ‘blijvend’ resultaat. 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.