Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Alternative text missing

Manicure

Wist je dat je vingernagels vier keer sneller groeien dan je teennagels? Des te belangrijker dat je je vingernagels af en toe in de watten legt door middel van een manicure. Een manicure kun je laten doen óf zelf doen. Maar hoe doe je dat precies? Wij vertellen je alles!

Shop hier alles voor nagels:

Artikel opslaan

Wat is een manicure?

Een manicure is een behandeling van je handen en nagels uitgevoerd door een manicure, een specialist in hand- en nagelverzorging. Een standaard manicure bestaat meestal uit een handbadje, het vijlen en polijsten van je nagels, het terugduwen van je nagelriemen, het lakken van je nagels en het aanbrengen van een verzorgende handcrème. Je kunt een manicure uitbreiden met een handscrub, een handmassage of een handpakking. Ook kun je ervoor kiezen om kunstnagels te laten aanbrengen.

Wat kost een manicure?

De prijs van een manicure wisselt per salon en hangt af van hoe uitgebreid de manicure is. Als je alleen je nagels wilt laten lakken, ben je tussen de €10 en €15 kwijt. Kies je voor gellak? Dan ben je iets duurder uit. Dat kost ongeveer €25. Voor een uitgebreide manicure ben je tussen de €30 en €50 kwijt. Het aanbrengen van nepnagels kost al snel zo’n €55.

Hoe doe je zelf een manicure?

Een manicure kan behoorlijk prijzig zijn. Ga je daarom liever zelf aan de slag? Zó doe je zelf een manicure:

 1. Vijl je nagels met een nagelvijl in de vorm die bij jouw nagels en handen past. Vijl in één richting (dus niet heen en weer) en zet niet te veel kracht. Anders kunnen je nagels scheuren of afbreken.
 2. Polijst je nagels met een polijstvijl. Let op: polijsten maakt je nagelbed dunner. Doe dit daarom niet te vaak.
 3. Scrub je handen met een handscrub voor zijdezachte handen.
 4. Maak een lauwwarm handbadje klaar en laat je handen en nagels weken tot ze zacht en soepel zijn.
 5. Droog je handen en nagels goed af en breng wat nagelcrème of nagelolie aan op je nagels en nagelriemen.
 6. Duw voorzichtig je nagelriemen terug met een bokkenpootje en knip losse velletjes af met een nagelschaartje.
 7. Lak je nagels in een kleurtje naar keuze. Laat de nagellak ongeveer tien minuutjes drogen. Voor een optimaal eindresultaat breng je eerst een basecoat en tot slot een topcoat aan.
 8. Breng tot slot een verzorgende handcrème aan. Tijdens het aanbrengen kun je jezelf een ontspannende handmassage geven.

Benieuwd hoe je zelf nepnagels aanbrengt? In ons artikel over acrylnagels, lees je precies hoe je deze kunstnagels zelf kunt zetten. 

Start jouw manicure

Wat is een french manicure?

Bij een french manicure geef je je nagels een natuurlijk kleurtje en voorzie je de uiteinden van je nagels van een wit randje. Dit oogt natuurlijk en verzorgd. Om een french manicure bij jezelf aan te brengen heb je wél een vaste hand nodig. Durf je het aan? Zó breng je bij jezelf een french manicure aan:

 1. Zorg ervoor dat je nagels gevijld en gepolijst zijn.
 2. Breng een laagje transparante basecoat aan.
 3. Breng daarna een laagje gekleurde nagellak aan. Kies voor een natuurlijke en zachte kleur, bijvoorbeeld lichtroze.
 4. Lak vervolgens de uiteinden van je nagels wit.
 5. Breng tot slot een glanzende topcoat aan. Zo maak je je french manicure helemaal af.

Alles voor een french manicure

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.