Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Acrylnagels zetten

Acrylnagels zetten

Nepnagels zijn een tijdje minder populair geweest, maar tegenwoordig maken acrylnagels een ware comeback. Je kunt acrylnagels laten zetten bij een salon, maar dit kan ook hartstikke makkelijk thuis. Wij vertellen je hoe je acrylnagels zelf kunt zetten, wat je er voor nodig hebt én hoe je acrylnagels kunt verwijderen.

Shop hier alles voor je nepnagels

Artikel opslaan

Wat zijn acrylnagels?

Je handen zijn je visitekaartje wordt ook wel eens gezegd. Mooie nagels zorgen voor een verzorgde uitstraling en daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Ga je graag voor een extra verzorgde look? Dan zijn acrylnagels echt iets voor jou. Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder. Wanneer je deze aanbrengt ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee je een nieuwe nagel creëert op je eigen nagel. Het fijne van acrylnagels is dat ze je nagels langer laten lijken en dat je je nagels de vorm kunt geven die jij in gedachten hebt. En wist je dat acrylnagels wel tot vier weken kunnen blijven zitten? Dit maakt ze het meest longlasting van alle nepnagels! Oké, genoeg over de voordelen: hoe kun je acrylnagels zelf zetten?

Wat heb je nodig om acrylnagels te zetten?

Wanneer je aan de slag gaat met het zetten van acrylnagels heb je het volgende nodig:

Producten die je goed kunt gebruiken bij het zetten van acrylnagels:

Hoe kun je zelf acrylnagels zetten?

De voorbereidingen voor het zetten van acrylnagels

Nu je alle spullen klaar hebt liggen, kun je beginnen met de voorbereidingen. Deze bestaan uit zeven stappen:

Stap 1: Was je handen. Doe dit grondig, zodat je zeker weet dat je handen goed schoon zijn.
Stap 2: Dek de tafel waaraan je gaat zitten af. Zo maak je deze niet vies, wanneer je per ongeluk wat knoeit. 
Stap 3: Vijl je nagels. Knip je natuurlijke nagels kort en vijl je nagels glad en rond. Duw hierna je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Pak hierna de vijl er weer even bij en maak de bovenkant en zijkanten van je nagel ruw. Hierdoor blijft de acrylnagel straks goed zitten.
Stap 4: Leg de tips (kunstnagels) op de goede volgorde. Houd de tips even boven je nagels. Zo kun je controleren of ze op de goede plek liggen. 
Stap 5: Ontvet je nagels met nagelreiniger. Zo zorg je ervoor dat de acrylnagels zometeen goed hechten aan je nagel. Laat je nagels daarna goed drogen. 
Stap 6: Breng de tips aan. Pak de nagellijm en spuit een beetje op de binnenrand van de tip. Laat de lijm vervolgens een paar seconden drogen. Druk de tip nu tegen het bovenste gedeelte van je nagel aan. Zorg dat je goed op de randjes drukt, zodat er geen luchtbellen op je nagels ontstaan. Breng daarna de rest van de tips aan op de bovenkant van je andere nagels. 
Stap 7: Knip de tips af op de gewenste lengte en vijl de scherpe randjes weg. Vijl ook de bovenkant van de tips. Ontvet je nagels hierna opnieuw met nagelreiniger en laat je nagels daarna goed drogen. Breng vervolgens een dun laagje nagelprimer aan op je eigen nagel.

Zelf acrylnagels zetten: het échte werk

Is het gelukt met de voorbereidingen? Mooi! Dan kun je nu beginnen met het daadwerkelijk zetten van de acrylnagels. Geen zorgen: dit is een stuk makkelijker dan je denkt en bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Breng het acryl aan. Wanneer de nagelprimer goed opgedroogd is, kun je de acryl aanbrengen. Leg de droge doek alvast klaar, zodat je straks het overtollige acryl van je penseel kunt vegen. Doop het penseel in de acrylvloeistof en smeer de acryl uit op je nagel en tip. Deze handeling is vergelijkbaar met de manier waarop je normaal gesproken je nagels lakt. Doe dit vervolgens ook bij de rest van je nagels. Let op: zorg dat je de acryl netjes aanbrengt rond de randjes van je nagel en nagelriem. Zo voorkom je slordige restjes. 
Stap 2: Vijl je nagels glad. Heb je alle nagels gedaan en is de acryl goed opgedroogd? Vijl dan nu de randen van je nagels in de vorm die jij voor ogen hebt et voila: je hebt zelf acrylnagels gezet! 
Stap 3: Lak je nagels en smeer je handen in met handcrème. Nadat je zelf acrylnagels hebt gezet, kun je er nog voor kiezen om je nagels een leuk kleurtje te geven met nagellak of gellak. Smeer je handen hierna in met een goede handcrème voor extra verzorging. Wie had ooit gedacht dat acrylnagels zetten zo gemakkelijk was? 

Hoe kun je zelf acrylnagels verwijderen?

Beginnen er barstjes, scheurtjes of verkleuringen in je acrylnagels te ontstaan? Dan is het tijd om ze te verwijderen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door middel van aceton. Verder heb je de volgende dingen nodig:

Heb je alle spullen klaar liggen? Dan kun je nu aan de slag! Volg de volgende stappen tijdens het verwijderen van acrylnagels: 

Stap 1: Was je handen en dek de tafel af. Begin ook bij het verwijderen van acrylnagels weer met het wassen van je handen, Zo weet je zeker dat je handen vrij zijn van vuil. Dek ook de tafel af zodat je deze niet vies kunt maken als je onbedoeld wat morst. 
Stap 2: Knip de acrylnagels af. Zorg dat de acrylnagels nog net over je vingertoppen heen steken. Vijl hierna de acryl op je nagels ruw en dunner. Let op: doe dit voorzichtig, zodat je niet je huid beschadigt. 
Stap 3: Breng verzorgende olie aan op je nagelriemen. Hiermee laat de acryl gemakkelijker los én bescherm je je huid tegen uitdroging door de aceton. 
Stap 4: Breng wat aceton aan op één van de wattenschijfjes en draai deze rond over je nagel. Pak nadat je met het wattenschijfje over je nagel hebt gewreven wat aluminiumfolie en wikkel de folie om het watje. Let op: aceton is licht ontvlambaar. Zorg dus dat je het weghoudt van warmtebronnen zoals een kaars of aansteker. 
Stap 5: Verwijder de wattenschijfjes en aluminium na ongeveer 25 minuten. Met de metalen bokkepoot vijl je nu voorzichtig de acryl van je nagels. Laat de acryl niet goed los? Begin dan opnieuw vanaf stap 3. 
Stap 6: Was je handen goed schoon wanneer de acryl helemaal verwijderd is. Voelen je nagels gevoelig aan? Maak je geen zorgen, dit is heel normaal. Verzorg je nagels met olie voor extra verzorging. 

Deze producten helpen je bij het verwijderen van acrylnagels:

Heb je nog vragen over het zetten van acrylnagels of wil je graag persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.