meisje met blouse op strand

Scheermesjes vergelijken

Gladde oksels, gladde benen en ook nog eens een gladde bikinilijn. We scheren heel wat af met z’n allen! Dames scheermesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan losse scheermesjes, wegwerpscheermesjes en mesjes met een vervangbaar kopstuk. Ook vind je ontelbaar veel merken scheermesjes. Zie je door het enorme aanbod niet meer welk scheermesje het beste aansluit bij je wensen? In dit artikel vergelijken we drie types scheermesjes voor je, zodat je precies weet welke je het beste kunt kopen.

Shop scheermesjes

Welke soorten scheermesjes voor vrouwen bestaan er allemaal?

De vrouwenhuid is vaak gevoeliger en dunner dan de mannenhuid. Ook scheren vrouwen meestal andere lichaamsdelen dan mannen. Kortom: de vrouwenhuid verdient speciale aandacht. Gelukkig zijn er heel veel verschillende scheerproducten te verkrijgen, die speciaal gemaakt zijn voor de vrouwenhuid. Maar welke scheerproducten voor vrouwen bestaan er allemaal en wat zijn de voordelen?

Wegwerpscheermesjes

Wegwerpscheermesjes, we kennen ze allemaal. Hartstikke handig, want ze zijn vaak goedkoop en na een paar keer gebruiken gooi je ze gemakkelijk weg. Wegwerpscheermesjes zijn daarom vaak hygiënischer dan scheersystemen of navulmesjes. Bovendien is het niet zo erg als je er eentje kwijt raakt, want je pakt zo een nieuwe. Wegwerpscheermesjes komen dan ook goed van pas wanneer je op vakantie gaat. De wegwerpmesjes nemen een stuk minder ruimte in dan andere scheerproducten, waardoor ze ook gemakkelijk in je handbagage passen. Een nadeel van wegwerpscheermesjes is dat ze sneller bot worden, waardoor ze niet zo lang meegaan.

Scheersystemen

Een scheersysteem is een scheermes dat meerdere scheerbeurten mee gaat. Dit systeem heeft vaak meerdere mesjes. Het ene scheersysteem heeft meer mesjes dan het andere. Hoe meer mesjes het scheersysteem heeft, hoe minder druk er ontstaat op je huid. Hierdoor ontstaan minder snel irritaties. De mesjes van een scheersysteem zijn vaak flexibeler dan de mesjes van wegwerpscheermesjes. Flexibele mesjes passen zich beter aan aan je huidoppervlak, waardoor je een gladder resultaat krijgt. Door de flexibiliteit van de mesjes spoel je een scheersysteem gemakkelijk schoon, omdat je deze eenvoudig onder de kraan kunt houden. Hierdoor blijven er geen haartjes of scheerschuim achter. Wel ligt de prijs van scheersystemen vaak net iets hoger dan de prijs voor wegwerpscheermesjes.

Losse mesjes

Losse mesjes zijn losse scheermesjes die je op het handvat van een scheermes klikt. Met losse scheermesjes kun je gemakkelijk afwisselen tussen verschillende mesjes. Zo ontdek je snel welk type scheermesje het beste bij jouw wensen past. Ervaar bijvoorbeeld eens het verschil tussen losse mesjes met drie, vier of vijf mesjes. De prijs van losse mesjes ligt meestal tussen dat van wegwerpmesjes en scheersystemen in. Bovendien kun je losse mesjes langer gebruiken dan wegwerpmesjes.

Waar moet je op letten bij het gebruik van scheermesjes?

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk en dat geldt ook voor het gebruik van scheermesjes. Zorg dat je voor het scheren altijd een warme douche of bad neemt, hierdoor ontspant je huid. Ook raden we aan voor het scheren een douchegel met scrub-werking te gebruiken, hiermee verwijder je je dode huidcellen, waardoor je scheermesje niet verstopt raakt en je minder kans hebt op ingegroeide haartjes.

Het is belangrijk dat je ontdekt welke manier van scheren jij prettig vindt. Zo vergt het scheren van je bikinilijn vaak een andere techniek dan het scheren van je benen. Zorg dat je een scheermesje vindt dat goed aansluit bij jouw wensen en jouw manier van scheren. Heb je bijvoorbeeld last van een gevoelige huid? Of ben je meer op zoek naar een scheermesje waarbij je geen extra scheerschuim meer nodig hebt? Ieder scheermesje heeft zijn eigen kwaliteiten. Kijk altijd goed naar de omschrijving van de verschillende soorten scheermesjes, zodat je zeker weet dat je jouw nieuwe scheermesje op de juiste manier gebruikt.

Mag je scheermesjes meenemen in je handbagage?

Neem je graag je eigen scheermesjes mee als je op reis gaat? Dan hebben we goed nieuws voor je: scheermesjes mag je namelijk meenemen in je handbagage. Let op: je mag alleen wegwerpscheermesjes en losse mesjes in een houder meenemen in je handbagage. Open scheermesjes zul je dus thuis moeten laten.

Hoe kun je scheermesjes het beste schoonmaken?

Het is belangrijk dat je je scheermesje goed schoonmaakt. Op deze manier worden je scheermesjes minder snel bot, waardoor ze minder snel wondjes of ingegroeide haartjes veroorzaken. Maar hoe maak je je scheermesje het beste schoon? Wij hebben een aantal tips:

  • Spoel je mesje na iedere strook goed af met water.
  • Tik tijdens het schoonmaken kort tegen de wasbak of muur van je douche. Zo zorg je dat het mesje goed schoon wordt van haartjes en schuim.
  • Droog je scheermesje na het schoonspoelen altijd goed af met een handdoek. Hierdoor roest je scheermesje minder snel, waardoor deze langer mee gaat.
  • Bewaar je scheermesje niet in de douche of badkamer. Dit klinkt misschien gek, maar door de vochtige omgeving wordt je scheermesje nat, waardoor deze sneller bot of roestig wordt.

Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen?

Hoe vaak je je scheermesje moet vervangen, hangt af van hoe vaak je je scheert. Sommigen spreken over zes tot acht dagen, anderen zeggen dat de meeste scheermesjes twintig scheerbeurten mee gaan. Dit zijn aanwijzingen dat je je scheermesje moet vervangen:

  • Je hebt het idee dat je scheermesje aan je haartjes trekt. 
  • Je scheermesje voelt ruw aan op je huid.
  • Je voelt huidirritatie opkomen na het scheren.

Scheermesjes voor vrouwen vergelijken

Gillette Venus Sensitive Navulmesjes

✓ Losse mesjes ✓ Voor de gevoelige huid ✓ Met vochtstrip, die beschermt tegen sneetjes en wondjes

Lees meer
Promotie:
€ 23,95

Wilkinson Intuition Fab Scheersysteem

✓ Scheersysteem ✓ Moeiteloos scheren in beide richtingen ✓ Water geactiveerde gel, voor een zacht resultaat

Lees meer
Promotie: Promotie voorwaarden: Wilkinson scheerapparaten alle varianten.
Van € 14,69 voor € 7,34

Etos Wegwerpmesjes 4-Blads

✓ Wegwerpmesjes ✓ Gladscheerstrip met Aloë Vera, Arganolie en Vitamine E ✓ Met flexibele kop

Lees meer
Promotie: Promotie voorwaarden: Etos dames scheren en ontharen alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. 5-blads scheermesjes en 5-blads scheerapparaten en mini's.
€ 3,15

Shop hier scheermesjes

Promotie:
€ 12,59
€ 6,29
Promotie: Promotie voorwaarden: Wilkinson scheerapparaten alle varianten.
Van € 8,99 voor € 4,49
Promotie: Promotie voorwaarden: Wilkinson scheermesjes alle varianten, combineren mogelijk.
€ 16,25
Promotie:
€ 2,59
Promotie:
€ 9,55
Promotie: Promotie voorwaarden: Etos dames scheren en ontharen alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. 5-blads scheermesjes en 5-blads scheerapparaten en mini's.
€ 3,15
€ 7,49
Promotie:
€ 7,65
Promotie:
€ 19,39
Promotie:
€ 18,79
Promotie: Promotie voorwaarden: Wilkinson scheerapparaten alle varianten.
Van € 13,09 voor € 6,54
€ 5,29
Promotie: Promotie voorwaarden: Wilkinson scheermesjes alle varianten, combineren mogelijk.
€ 15,99
Promotie: Promotie voorwaarden: Etos dames scheren en ontharen alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. 5-blads scheermesjes en 5-blads scheerapparaten en mini's.
€ 3,15
Promotie:
€ 8,59

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.