Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken

Uitgelicht product

2 voor 5.00 Promotie: Promotie voorwaarden: Etos scheren en ontharen alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. 5- en 6-blads scheermesjes en apparaten, voordeelpakken en mini's.
€ 2.99
Spaar 1 Air Mile

Bikinilijn scheren: 10 tips

Geniet jij ook altijd zo van die eerste lentedagen van het jaar? Je voelt de zon op je gezicht en kunt eindelijk de deur uit zonder jas. Heerlijk! Misschien herinnert het eerste lentezonnetje je er aan dat je je bikinilijn wilt ontharen. Heb je snel last van rode bultjes, jeuk of irritatie na het scheren? Lees dan onze tien tips voor een gladde bikinilijn.

vrouw in bikini in zwembad

Tip 1: gebruik een schoon en scherp scheermesje

Eén van de meest gemaakte fouten is dat vrouwen een bot, vies of veelgebruikt scheermesje gebruiken. Voor de scheren van de bikinilijn heb je een scherp en schoon scheermes nodig. Gebruik dus geen mesje waarmee je al een maand je benen scheert. Verder is het belangrijk dat het scheerapparaat een strookje rubber en meerdere mesjes bevat. Het rubber vormt een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid.

Tip 2: knip het haar eerst bij

Zijn de haartjes die je wilt scheren erg lang? Knip of trim deze dan eerst, voordat je met het scheermesje aan de slag gaat. Als je haartjes korter zijn, kun je namelijk beter zien wat de richting van je haargroei is.

Tip 3: neem voor het scheren een warme douche of warm bad

Na een warme douche of warm bad staan je poriën meer open en zijn de haartjes zachter. Dit maakt het scheren makkelijker en zorgt voor een gladder eindresultaat.

Tip 4: gebruik scheergel of scheerschuim

Een scheergel of scheerschuim zorgt ervoor dat het mesje soepel de haartjes kan verwijderen. Wil je er zeker van zijn dat er geen irritaties ontstaan bij het scheren? Gebruik dan ongeparfumeerde, pH-neutrale gel of schuim.

Onze scheerschuim en scheergels!

Tip 5: scheer met de haargroei mee

Scheer langzaam en rustig met de richting van de haargroei mee. Dit is meestal naar beneden. Houd bij het scheren de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen.

Tip 6: spoel regelmatig met lauw water de haartjes uit het scheermesje

Spoel de haartjes regelmatig uit het scheermesje met lauwwarm water. Doe je dit niet, dan blijven de haartjes in het scheermesje hangen en schuren ze langs je huid. Hierdoor kun je last krijgen van een jeukende huid en rode bultjes

Tip 7: spoel je intieme zone af met lauw water en herhaal het proces

Spoel na het scheren je intieme zone af met water. Breng daarna een nieuwe laag scheergel aan en herhaal het scheerproces voor een extra glad eindresultaat.

Shop nu:

Tip 8: smeer na het scheren babycrème op

Babycrème tegen luieruitslag is ongeparfumeerd en kan irritaties na het scheren helpen voorkomen. Je kunt ook talkpoeder of zinkzalf gebruiken. Het is een kwestie van uitproberen welk product voor jou het beste werkt.

Tip 9: scrub regelmatig de geschoren huid

Dode huidcellen kunnen de haarschacht verstoppen, waardoor je last krijgt van ingegroeide haartjes. Door regelmatig te scrubben voorkom je ingegroeide haartjes. Gebruik geen grove scrubgel: dat kan juist een averechts effect geven.

Onze scrubs en benodigdheden

Tip 10: neem de tijd

Het scheren van de bikinilijn is een secuur klusje. Neem daarom de tijd en scheer met een rustige hand. Ga nooit gehaast aan de slag. Voordat je het weet schiet je uit en heb je een pijnlijke snijwond te pakken.

Meer weten? Lees ook eens ons artikel over scheermesjes vergelijken.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.