Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen

Natuurlijke deodorant

door Etos 5 min 24 juli 2023

natuurlijke deodorant
natuurlijke deodorant

Op zoek naar een deodorant zonder aluminium? Dan is een natuurlijke deodorant voor jou de beste match! Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een natuurlijke deodorant? Dan ben je op de juiste plek: in dit artikel hebben wij 3 verschillende merken natuurlijke deodorants voor je op een rijtje gezet.

Shop hier onze natuurlijke deodorant

Wat is natuurlijke deodorant?

Natuurlijke deodorant is een deodorant zonder chemische toevoegingen. Deze deodorant is aluminiumvrij en bevat natuurlijke, antibacteriële stoffen die je beschermen tegen ongewenste lichaamsgeurtjes. Natuurlijke deodorant zorgt er op twee manieren voor dat je niet naar zweet ruikt:

  • De ingrediënten maskeren de geur.
  • De ingrediënten doden de bacteriën (antimicrobieel).

Natuurlijke deodorant helpt je dus om frisser te ruiken, maar gaat niet je zweetproductie tegen. In plaats van niet-natuurlijke ingrediënten zoals parabenen, alcohol en aluminium, bevat natuurlijke deo ingrediënten zoals etherische oliën die geur maskeren (bijvoorbeeld kokosolie en amandelolie) en minerale zouten die de bacteriën doden.

Wat doet aluminium in deodorant?

In tegenstelling tot natuurlijke deodorant, bevat 'normale' anti-transpirant-deodorant het ingrediënt aluminiumchloorhydraat. Dit stofje blokkeert je zweetklieren en vernauwt je poriën, waardoor je minder gaat zweten. Het stofje droogt als het ware je oksels uit.

We gebruiken deodorant natuurlijk om niet naar zweet te ruiken, maar zweten is eigenlijk hartstikke goed voor je. Als je zweet, ruimt je lichaam namelijk gifstoffen op. Wil je graag een natuurlijke deo die je oksels niet uitdroogt en goed voor het milieu is? Check dan onze vergelijker hieronder. Hierin vind je:

  • natuurlijke deodorant op crèmebasis (aan te brengen met je vingers)
  • natuurlijke deodorant in stickvorm 
  • natuurlijke deodorant in rollervorm

Onze natuurlijke deodorant

1
Happy Earth deodorant

Happy Earth deodorant

Natuurlijke deo zonder aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën

2
The Lekker Company

The Lekker Company

100% natuurlijk en plantaardig, geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen en triclosan

3
Weleda

Weleda

Bevat geen aluminiumzouten, parabenen, drijfgassen, triclosan

Is aluminium in deodorant schadelijk?

Aluminium in deodorant kan bij sommige mensen jeuk, irritatie of een allergische reactie veroorzaken. Heb je last van huiduitslag of -irritatie bij het gebruik van deodorant? Dan is een natuurlijke deodorant het proberen waard. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een natuurlijke deodorant zonder parfum. Geurstoffen kunnen namelijk ook irritatie veroorzaken. Er gaan verhalen de ronde dat aluminium in deodorant de kans op borstkanker zou vergroten. Dit is niet wetenschappelijk bewezen. Naast anti-transpirant-deodorant vind je de stof aluminiumchloorhydraat ook in andere producten, zoals tandpasta's, zonnebrandcrèmes en andere cosmetica. Ook kun je deze stof binnenkrijgen via voeding en water. Wil je meer weten over wat wél risicofactoren voor borstkanker zijn? En hoe je zelf je borsten kunt controleren op symptomen? Lees dan ons artikel over borstonderzoek bij jezelf.

Welke deodorant bevat geen aluminium?

Ben je op zoek naar een deodorant zonder aluminium? Kies dan voor een natuurlijke deodorant. Hieronder hebben wij verschillende natuurlijke deodorants voor je op een rijtje gezet. Deze zijn allemaal dierproefvrij en vegan.

Shop hier je natuurlijke deodorant

Wil je graag je steentje bijdragen aan een beter milieu, maar vind je natuurlijke deodorant een té grote stap in één keer? Misschien kun je dan eens beginnen met het gebruiken van een roller in plaats van een spuitbus. Roll on deodorant bevat geen drijfgas en is dus beter voor het milieu!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Overige hulp

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.