Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
meisje kijkt naar beneden met uitgroei in haar

Uitgroei verven

Was je haar een paar weken geleden nog zo mooi van kleur, maar komt je eigen haarkleur nu alweer tevoorschijn? Help, uitgroei! Heb je geen tijd om naar de kapper te gaan om iets aan je uitgroei te laten doen? Wij vertellen je stap voor stap hoe je gemakkelijk zelf je uitgroei kunt verven, zodat jij toch zorgeloos op vakantie of naar die belangrijke afspraak kunt. Lees verder!

Shop haarverf:

Artikel opslaan

Wat heb je nodig om je uitgroei te verven?

Dit heb je nodig voor het verven van je uitgroei:

Shop alles wat je nodig hebt:

Uitgroei verven: zo doe je dat

Stap 1: Borstel je haar en mix de verf

Borstel je haar goed door, totdat er geen klitten meer in zitten. Mix vervolgens de haarverf met het kwastje in het bakje.

Stap 2: Verdeel je haar in gelijke delen

Knoop de handdoek om je schouders en verdeel je haar in vier gelijke delen. Om je uitgroei te verven, hoef je je haar niet eerst te wassen.

Stap 3: Smeer de uitgroei in met de haarverf

Pak één van de vier gedeeltes van je haar. Doop de kwast in de haarverf en smeer hiermee je uitgroei in. Nadat je alle haren bij de uitgroei hebt ingesmeerd, kun je beginnen met het tweede gedeelte van je haar. Herhaal dit, totdat je gehele uitgroei is bedekt met haarverf.

Onze favoriete haarverf producten:

Stap 4: Laat de verf inwerken

Hoe lang je de haarverf moet laten zitten, verschilt per merk. Let op: houd altijd de inwerktijd aan die staat aangegeven in de bijsluiter.

Stap 5: Spoel de verf uit en was je haar

Spoel de verf uit, wanneer de inwerktijd voorbij is. Was vervolgens je haar, waarbij je de shampoo met cirkelvormige bewegingen inmasseert. Op deze manier wrijf je de verf los van je hoofdhuid, wat vooral belangrijk is bij donkere kleuren. Donkere kleuren zijn namelijk zichtbaarder op je huid dan lichtere kleuren.

Tips bij het verven van je uitgroei

Vind je het spannend om je eigen uitgroei te verven? Geen zorgen: deze tips maken het je extra makkelijk.

  • Draag wegwerphandschoenen en oude kleding tijdens het verven van je uitgroei: op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je verf morst op je favoriete kledingstuk!
  • Gebruik vaseline: om te voorkomen dat je vlekken op je hoofdhuid krijgt, raden we je aan een vettige crème aan te brengen langs je haarlijn. Smeer wat vaseline op je voorhoofd, oren en nek, voordat je begint met verven. Zo verwijder je de verf gemakkelijk van je hoofdhuid, zodra je wat hebt gemorst. Let op: zorg ervoor dat de crème niet op je haar terechtkomt. De haarverf trekt dan minder goed in, wat voor kleurverschil kan zorgen.
  • Balayage of highlights: het is mogelijk om zelf je uitgroei te verven, zolang je haar geheel dezelfde kleur is. Heb je balayage of highlights in je haar? Dan raden wij je af om zelf je uitgroei te verven. In dat geval is het namelijk erg moeilijk om je lokken allemaal de juiste kleur te geven.

Shop vaseline:

Heb je grijs haar? Lees ook eens onze pagina over het verven van grijs haar.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.