vrouw ligt op blauwe achtergrond met witte schoenen aan

Jeuk en bultjes na het scheren

Heb jij ook vaak last van jeuk en bultjes na het scheren? Balen! Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wij vertellen je wat de boosdoener kan zijn en geven je alle tips en tricks over hoe je hier vanaf komt.

Wat is de oorzaak van jeuk en bultjes na het scheren?

Jeuk en bultjes na het scheren kunnen door een aantal dingen veroorzaakt worden. Eén van de meest voorkomende oorzaken is het gebruik van een oud of bot scheermesje. Daarnaast kan scheren in de verkeerde richting (tegen de haartjes in) er voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt en er kleine wondjes en bultjes kunnen ontstaan. Een andere oorzaak is droog scheren (zonder scheerschuim of -gel) of scheren met gewone zeep. Wil jij graag scheren zonder bultjes? Hieronder hebben we een aantal tips voor je! 

Hoe kun je jeuk en bultjes na het scheren voorkomen?

Scheren zonder bultjes: het lijkt soms een onmogelijke klus. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor scheren zonder bultjes of jeuk een stuk gemakkelijker wordt: 

  • Zorg dat je je huid scheert wanneer het nat is. 
  • Verwijder dode huidcellen met een scrub om vastzittende haartjes los te maken. 
  • Gebruik altijd scheerschuim of scheergel als je met je scheermes aan de slag gaat.
  • Gebruik altijd een schoon en scherp scheermesje. Vervang je scheermesje dus regelmatig.
  • Scheer altijd met de richting van de haargroei mee.
  • Spoel je huid na het scheren met koud water. Hierdoor sluiten je poriën.
  • Smeer je huid na elke scheerbeurt in met een voedende bodylotion of huidolie.

Naast scheren, kun je natuurlijk ook ontharingscrème gebruiken om van ongewenste haartjes af te komen. Wil je weten hoe je ontharingscrème gebruikt en welke ontharingscrème het beste bij je wensen past? Je lees het in ons artikel over ontharingscrème vergelijken

Wat helpt tegen bultjes en/of jeuk na het scheren?

Scheerbultjes voorkomen is natuurlijk altijd fijner dan ze achteraf behandelen. Heb je toch last van bultjes of jeuk na het scheren en wil je daar zo snel mogelijk vanaf? Dan zijn er eigenlijk twee manieren hoe je scheerbultjes kunt behandelen. Zie je het haartje in het scheerbultje zitten? Dan kun je ervoor kiezen om het haartje te verwijderen met een gesteriliseerde pincet. Zie je geen haartje zitten? Gebruik dan een crème om je geïrriteerde huid te kalmeren. Er bestaan verschillende soorten crèmes, gels en oliën die helpen tegen huidirritatie en jeuk na het scheren. Let op: vermijd producten met alcohol en/of parfum. Hierdoor raakt je huid namelijk nog meer geïrriteerd. 

Shop onze favoriete producten!

€ 21.90
spray
Promotie: Promotie voorwaarden: Etos dames scheren en ontharen alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. 5-blads scheermesjes, apparaten, prijstoppers en mini's.
€ 1.65
olie
€ 9.79
olie
Promotie: Promotie voorwaarden: Venus navulmesjes alle varianten, combineren mogelijk. M.u.v. duopakken.
€ 19.49
Promotie: Prijstopper
€ 0.99
schuim
€ 10.39
wax

Wil je meer weten of heb je advies nodig? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.