Alles voor jou bij

Voetverzorging: hoe zorg je voor stralende voeten?

Onze voeten moeten dagelijks hard werken, en mogen daarom best wel eens verwend worden! Met de voetverzorgingslijn van Etos herstel, verzorg én verwen je je voeten.

Waarom is voetverzorging belangrijk?

Je voeten worden elke dag behoorlijk belast. Niet alleen dragen onze voeten ons volledige lichaamsgewicht, ze zitten ook vaak verstopt in dikke, warme schoenen. Hierdoor treden er vaak ongemakken op. Kloven, blaren, kalknagels, eelt, je hebt er vast wel eens last van gehad. Daarom is het belangrijk om je voeten zo nu en dan wat aandacht te geven. Dit kun je gemakkelijk zelf doen, of je laat je voeten verwennen door een pedicure. Je voeten verdienen eigenlijk net zo veel aandacht als je gezicht en haar!

Hoe kan ik mijn voeten verzorgen?

Je kunt je voeten op verschillende manieren verzorgen. Verwen je voeten af en toe met een luxe behandeling! Denk bijvoorbeeld aan een voetenbad, scrub behandeling of een heerlijke voetmassage.

Natuurlijk kun je ook zélf aan de slag gaan. Etos biedt een voetverzorgingslijn om af te rekenen met ongemakken en heerlijk te ontspannen. Met de 8 verschillende producten herstel, verzorg én verwen je je voeten. Je kunt kiezen uit verschillende producten zoals bijvoorbeeld ontspannende bruistabletten. De bruistabletten ruiken heerlijk fris en de huidvriendelijke formule maakt de huid daarnaast grondig schoon. Of geurig badzout voor vermoeide voeten, met kokos- en avocado-olie. Sluit voor een ultrazachte huid af met de voedende voetencrème met rijke oliën en shea butter. Hallo blije voetjes!

Pijnlijke voeten voor het voetlicht

Eelt, droge voeten, kalknagels en vermoeide voeten zijn veel voorkomende ongemakken. Gebruik de voetverzorging van Etos om hiermee af te rekenen.

Ongemak 1: eelt

Eelt is een verdikking van de hoornlaag. Vaak is deze geel of ietwat glazig, soms zelfs bruin. De verdikking ontstaat wanneer er veel druk op een bepaald gedeelte van de huid staat of er wrijving plaatsvindt.

Ongemak 2: droge voeten

Loop je te lang door met droge voeten, dan kun je allerlei andere voetproblemen krijgen. Een droge huid houdt te veel dode huidcellen vast, waardoor deze hard en ruw wordt. Drogen je voeten nog verder uit, dan kunnen er pijnlijke kloven en dikke plekken met eelt ontstaan. Vaak op de hiel en de bal van de voet.

Tip:

Masseer je voeten in met de Etos Voetverzorging voedende crème.

Etos Voetverzorging voedende crème
75 ml

Ongemak 3: kalknagels

Kalknagels zijn onschuldig maar wel hinderlijk. Je nagels krijgen witte vlekken, worden geel, verdikken en brokkelen af. In het ergste geval laten ze helemaal los. Een kwart van de Nederlandse bevolking heeft er last van. Vooral mensen van veertig jaar en ouder.

Etos voetverzorging kalknagelvloeistof

Etos voetverzorging kalknagelpen

Tip:

Gebruik de Etos kalknagelpen of kalknagelvloeistof en zie zichtbaar resultaat na 1 week.

Wist je dat kalknagels ontstaan door een schimmelinfectie? Hier lees je meer over voetschimmel en kalknagels

Ongemak 4: vermoeide voeten

Een gemiddelde volwassene zet per jaar wel tweeënhalf miljoen stappen. Je voeten dragen continu je gewicht. En ze zitten vaak opgesloten in benauwde schoenen. Na een dag van hard werken, kunnen ze branderig aanvoelen en opgezet zijn.

Tip:

Doe Etos bruistabletten in een voetenbadje en ontspan!

Etos Voetverzorging bruistabletten
8 stuks

Naast deze ongemakken bestaan er nog heel wat andere voetproblemen. Benieuwd wat je tegen likdoorns, hielspoor of een ingegroeide nagel kunt doen? Je leest het hier!


ETOS VOETVERZORGING

Anti-transpirant gel
voor voeten

- Beschermt effectief tegen transpiratie
- Met 24H natuurlijke, deodoriserende werking

Etos Anti-transpirant gel voor voeten beschermt effectief tegen transpiratie én heeft een langdurige deodoriserende werking. Het toegevoegde ingrediënt Dermasoft Decalact Deo met salie olie is een natuurlijk deodoriserend ingrediënt met een bewezen 24-uurs werking. Pentavitin® is een gepatenteerde moisturizer die langdurig de hydratatie van de huid regelt. De soepele, fris geurende gel trekt zeer snel in en laat een zacht en droog huidgevoel achter.

Gebruik
1 tot 2 maal daags op de voeten aanbrengen.

Scrubcrème
voor voeten

- Milde scrub voor zachte voeten
- Met natuurlijke scrubdeeltjes en vitamine E

Etos Scrubcrème voor voeten is een effectieve peeling. De scrubcrème bevat scrubdeeltjes met vitamine E, laat zich soepel uitwrijven en is geschikt om de voeten lekker lang mee te masseren. De toegevoegde glycerine bevordert een optimale hydratatie van de huid. Deze crème heeft een frisse geur en houdt de voeten mooi en zacht.

Gebruik
1 x per week inmasseren op een vochtige huid en afspoelen met lauw water.

Voedende crème
voor voeten

- Langdurige hydratatie voor de droge, breekbare, ruwe huid
- Met rijke oliën en shea butter voor zachte voeten

Etos Voedende crème voor voeten bevat zeer effectief hydraterende ingrediënten. De rijke oliën en de shea butter verzachten, verzorgen en beschermen de huid intensief. De voeten voelen meteen na het aanbrengen heerlijk zacht. Bij regelmatig gebruik helpt deze formulering een droge, ruwe huid voorkomen. Deze crème heeft een frisse geur, trekt snel in en plakt niet.

Gebruik
1 tot 2 maal daags op de voeten aanbrengen.

Badzout
voor voeten

- Ontspant en verfrist vermoeide voeten
- Met kokos- en avocado-olie

Etos Badzout reinigt, verkwikt vermoeide voeten. Het badzout bevat kokos- en avocado-oliën welke een verzorgende werking hebben. Na een voetbad met Etos badzout zijn de voeten weer heerlijk zacht en fris.

Gebruik
Vul een voetenbadje met handwarm water en los hierin een handje Etos Badzout op. Ga op een gemakkelijke stoel zitten en baad de voeten gedurende 10 tot 15 minuten en geniet van een heerlijk ontspannen moment.

Scrub Zeezout
voor voeten

- Stimuleert en verfrist de huid
- Verwijdert dode huidcellen

Etos Scrub Zeezout voor voeten bevat zuiverend zeezout, dat de huid tot diep in de poriën reinigt. Deze scrub verwijdert de dode huidcellen en verzacht de ruwe huid. Na de voetmassage zal de huid zacht en soepel aanvoelen.

Gebruik
2 tot 3 maal per week gebruiken. Masseer de scrub met ronddraaiende bewegingen op de vochtige huid. Na gebruik goed afspoelen met warm water. Niet gebruiken bij een beschadigde huid.

Bruistabletten
voor voeten

- Ontspant en verfrist vermoeide voeten
- Helpt tegen transpiratiegeur

Etos Badbruistabletten ontspannen en verfrissen vermoeide en overbelaste voeten. De huidvriendelijke formule maakt de huid grondig schoon en helpt tegen transpiratiegeur.

Gebruik
Vul een voetenbadje met handwarm water en leg hierin een Etos Badbruistablet. Ga op een gemakkelijke stoel zitten en baad de voeten gedurende 10 tot 15 minuten en geniet van een heerlijk ontspannen moment.

Hielkloven-
pleister

- Effectieve behandeling van kloven op de hiel
- Resultaat merkbaar binnen een week

De cosmetische hielpatch is ideaal voor behandeling van kloven op de hiel. Een speciaal samengestelde formule van ingrediënten, hydrateert, kalmeert en beschermt tegen droge en gebarsten hielen.

Gebruik
Maak de huid schoon en droog. Breng vervolgens de hielpatch aan volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de hielpatch pas na 12 uur en binnen 24 uur. Voor merkbaar resultaat dagelijks de behandeling met een nieuwe hielpatch herhalen, maar niet langer dan 14 dagen achtereen.