hand met glitters

Festival make-up

Deze zomer neigen de make-up trends naar het minimalistische. In het straatbeeld zien we steeds meer de puur-natuur-look, afgekeken van de surfers en nomaden. Dit kun je natuurlijk doortrekken naar de festivals die je hebt gepland. Wil je toch wat meer uitpakken? Wij hebben voor jou uitgezocht wat deze zomer dé trends zijn zodat je de show steelt!

Artikel opslaan

Glitters

Gek op goud of glitters? Dan mag je die liefde deze zomer ook doortrekken in je make-up! Je kunt de glitter aanbrengen waar je wilt. Of je nou voor je ogen, wangen of lippen kiest. Zorg er wel voor dat je de rest van je make-up verder rustig houdt. Zo maak je echt een statement met je glitters!

Ogen

Bekijk voor je ogen vooral eens de collectie van L.O.V.. Deze oogschaduw heeft een hoog draagcomfort en een minimale uitval. Eén keer aanbrengen en de rest van de dag heb je er geen omkijken meer naar! Wil je vooral een subtiele glans, kies dan voor een licht witte of zilverkleurige glitter. Echt de aandacht trekken? Kies dan bijvoorbeeld voor een fel blauwe glitter voor op je oogleden.

Fel, feller, felst

Goed nieuws! Knalkleuren zijn terug van weggeweest en mogen deze zomer weer! Zorg dat je voor één statement kleur kiest en besluit zelf hoe je deze felle kleur aanbrengt.

Gezicht

Ook je blush mag meer aanwezig zijn deze zomer. Kies voor een felle kleur en breng hem niet alleen aan op je jukbeenderen, maar neem ook je slapen mee.

Ogen

Kies voor je ogen bijvoorbeeld voor een groene eyeliner of een volledig geel bewegend ooglid. In ons artikel over eyeliner vind je een stappenplan hoe je deze gemakkelijk aanbrengt. Wil je je ogen helemaal goed laten opvallen? Laat je oogschaduw dan voorbij je arcadeboog gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om je ogen door je mascara op te laten vallen! Breng extra lagen mascara aan op je wimpers. En vergeet niet om je je onderwimpers ook een goede laag te geven! Let er ook op dat je voorkomt dat je wimpers gaan klonteren. Dit doe je door de mascara in laagjes aan te brengen en een borsteltje te gebruiken om eventuele klontertjes te verwijderen. Wees voorbereid op het Nederlandse klimaat en kies voor een waterproof mascara. Zo zorg je ervoor dat je make-up na een regenbuitje nog goed zit!

Lippen

Liever de aandacht trekken met je lippen? Dat kan natuurlijk ook! Kies er dan voor om je lippen licht te laten glimmen. Denk hierbij aan roze, rood of oranje ! Houd bij de kleurkeuze voor je lippen rekening met de rest van je make-up look.

Bekijk hier al onze lip make-up >

Puur natuur

Voor deze look houd je de basis van je gezichtsmake-up rustig.

Gezicht

Breng een laagje foundation aan met daar overheen een lichte bronzer. Laat je blush spreken! Deze mag je zowel op je wangen als op je slapen aanbrengen. Kies voor een warme kleur, zoals roze, oranje of rood. Creëer zo een zomerse, frisse teint die als basis dient voor je festivallook.

Bekijk hier ons assortiment aan gezichtsmake-up >

Wenkbrauwen

Je wenkbrauwen mogen deze zomer weer groots en wild. Kam je wenkbrauwen met een borsteltje omhoog en zet ze aan met een wenkbrauwpotlood. Houd bij het aanzetten van je wenkbrauwen rekening met de rest van je make-up!

Ogen

Geef je ogen een dromerige, zomerse look door oogschaduw toe te passen in een woestijnkleur. Denk aan oranje, roze of rood en houd het bij één kleur.

Lippen

Wil je je lippen licht accentueren? Kies dan voor om stained lippen. Breng een beetje lippenstift aan op je lippen en veeg deze met je vinger uit. Dit werkt mooi bij rode lippenstift. Is dat iets te heftig voor jou? Kies dan voor een lichte, natuurlijke kleur zoals roze of nude.

Shop nu

Bijna uitverkocht
Promotie: Promotie voorwaarden: L'Oréal Paris make-up alle varianten, combineer en profiteer!. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 15.99
stick
Spaar 15 punten
Bijna uitverkocht
€ 18.99
Spaar 18 punten
Bijna uitverkocht
Promotie: Promotie voorwaarden: Maybelline alle varianten, combineer en profiteer! M.u.v. Instant Anti Age en Instant Anti Age Eraser. Deze actie wordt verrekend als 50% kassakorting.
€ 12.49
stick
Spaar 12 punten
Bijna uitverkocht
Promotie:
promotie badge
€ 3.99
Spaar 3 punten

Voorbereidingen aan het treffen voor een meerdaags festival? Bekijk dan vooral ook onze festival checklist! En lees ons artikel over festival haar om je festival look helemaal af te maken.

Meer weten? Wij adviseren je graag in de dichtstbijzijnde Etos-winkel.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.