Jodiumtabletten

Welkom terug!

Wil je opnieuw je laatst gebruikte filters toepassen?

  filters

  Welkom terug!

  Wil je opnieuw je laatst gebruikte filters toepassen?

   Filter - Jodiumtabletten

   Sorteren

   Sorteer
   2 Resultaten
   Product overzicht en filters zijn verfijnd.

   producten

   € 3.09
   geneesmiddel, tablet
   Bijna uitverkocht
   € 12.95
   tablet
   Spaar 5 Air Miles
   • Gratis bezorging vanaf €30
   • Gratis bezorging vanaf €30
   • Gratis retour binnen 30 dagen
   • Korting op Etos Merk met Mijn Etos

   Jodiumtabletten kopen 

   Jodiumtabletten zijn tabletten met kaliumjodide, een ongevaarlijk type jodium dat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het behoort tot de groep van schildkliermiddelen. Jodiumtabletten worden voorgeschreven bij schildklierproblemen, bij de zeldzame schimmelinfectie sporotrichose, en om de schildklier te beschermen bij een nucleaire ramp.

   Bij Etos kan je jodiumtabletten kopen van Etos Merk en Orthica.

   Jodium bij schildklierproblemen 

   Jodium wordt gebruikt in de behandeling van schildklierproblemen. Bij een te trage schildklierwerking kan een arts bijvoorbeeld extra kaliumjodide voorschrijven om het tekort aan jodium op te heffen. Wil je meer leren over de werking van jodium en kaliumjodide? Lees dan ons adviesartikel over jodium.

   Kaliumjodide tegen radioactief jodium 

   Jodiumtabletten kunnen bij een nucleaire ramp de schildklier beschermen tegen radioactief jodium, dat schildklierkanker kan veroorzaken bij jonge mensen. Door op het juiste moment tabletten met kaliumjodide te slikken, raakt de schildklier verzadigd met stabiel jodium. Hierdoor is er minder ruimte voor radioactief jodium in de schildklier.

   Let op: jodiumtabletten werken alleen tegen radioactief jodium als je ze op het juiste moment inneemt. Wacht hierbij altijd op bericht van de overheid. Lees meer over het nemen van jodiumtabletten bij een kernramp op de website van de Rijksoverheid.

   Jodiumtabletten tegen sporotrichose 

   Kaliumjodide helpt bij het bestrijden van sporotrichose, een zeldzame schimmelinfectie van de huid en lymfevaten. De schimmel die sporotrichose veroorzaakt komt voor in aarde, planten en tuinafval. Sporotrichose komt dan ook voornamelijk voor bij mensen die veel tuinieren.

   Overig gebruik van jodiumsupplementen 

   Naast het ondersteunen van de schildklierwerking en het bestrijden van sporotrichose, draagt jodium bij aan het behoud van een gezonde huid, een goed functionerend zenuwstelsel en een heldere geest. Ook ondersteunt jodium je energieniveau en helpt het bij de normale groei van kinderen. Om voldoende jodium binnen te krijgen is een gezond en gevarieerd eetpatroon belangrijk.

   Kaliumjodide kopen 

   Kaliumjodide is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist. Slik het echter nooit preventief. Als je allergisch bent voor jodium of aan bepaalde zeldzame ziektes leidt, mag je geen kaliumjodide slikken. Overleg voor gebruik dus even met de huisarts en lees altijd de bijsluiter. Kaliumjodide is een medisch hulpmiddel.

   Jodiumtabletten-aanbieding 

   Koop jij jodiumtabletten het liefste in de aanbieding? Houd dan onze online aanbiedingen en de Etos-folder in de gaten. Daarin vind je regelmatig de beste aanbiedingen op supplementen, van jodium tot kalium.

   Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder. 

   Top
   Bekijk

   Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.