Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vrouw met creme op gezicht

Dagcrème met SPF

UVA- en UVB-stralen zijn 365 dagen per jaar aanwezig, zelfs als het regent of bewolkt is. Smeer daarom iedere dag een dagcrème met SPF op je huid. Zo voorkom je rimpels en donkere vlekjes. Wil je weten welke soorten dagcrème met SPF er zijn, welke factor je kan gebruiken en wat de beste dagcrème met SPF is voor jouw huidtype? Lees dan verder.

Bekijk hier ons assortiment aan gezichtscrèmes met SPF

Dagcrème met SPF

Artikel opslaan

 

Waarom een dagcrème met SPF?

Dagelijkse invloeden kunnen je huid uitdrogen en beschadigen. Gewone dagcrème hydrateert en beschermt je huid, maar dagcrème met SPF beschermt daarnaast tegen uv A- en uv B-straling. Gebruik jij een dagcrème? Check dan even of hier ook een SPF in zit. SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt je huid tegen schadelijke uv-straling. Je krijgt met een gezichtscrème met SPF dus niet alleen de juiste voeding voor je huid, maar ook de juiste bescherming.

Het maakt niet uit of je de zon ziet of niet. Zelfs als het regent of bewolkt is komt er nog uv-straling op je gezicht terecht. We snappen dat je met bewolking niet per se een speciale gezichtszonnebrand op je gezicht smeert. Daarom raden we aan om alle dagen van het jaar een goede dagcrème met SPF te gebruiken. SPF in gezichtscrème zorgt ervoor dat je huid het hele jaar lang beschermd wordt tegen tekenen van huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken.

Tip: wil je extra ondersteuning bieden aan je ouder wordende huid? Kijk dan ook eens naar de rol die de afname van collageen speelt in het verouderingsproces.

Het verschil tussen UVA- en UVB-straling

Uv A-straling is verantwoordelijk voor huidveroudering, en uv B-straling voor verbranding. Uv B-straling voel je dus op je huid, uv A-straling niet. Uv A-straling is het hele jaar door aanwezig en straalt zelfs door regen, wolken, kantoorramen en autoramen heen. Beide soorten uv-straling kunnen, in te hoge dosis, leiden tot huidkanker.

Een goede dagcrème met SPF beschermt tegen zowel uv A- als uv B-straling.

Onze dagcrèmes met SPF

Welke SPF zit er in dagcrème?

Net zoals zonnebrand verschillende factoren heeft, heeft ook dagcrème verschillende sterktes in SPF. Ook hier geldt: hoe hoger de factor, hoe langer je beschermd bent tegen uv A- en uv B-straling. Een dagcrème met SPF 30 beschermt je minder lang dan een dagcrème met SPF 50. Bij een gezichtscrème met SPF kan je meestal kiezen uit SPF 15, 30 en 50.

Dagcrème met SPF 15

Gebruik je een SPF 15 in je dagcrème? Zorg er dan altijd voor dat je nog extra zonnebrandcrème opsmeert als je naar buiten gaat. Een SPF–15-dagcrème beschermt vooral in de wintermaanden tegen de schadelijke straling op bewolkte dagen. Let op: dit geldt niet op wintersport. Gebruik tijdens het wintersporten altijd een zonnebrandcrème. Ook in de zomer heb je een hogere SPF nodig of een losse gezichtszonnebrandcrème.

Dagcrème met SPF 30 of SPF 50

Als je een dagcrème met SPF 30 of een dagcrème met SPF 50 gebruikt, dan ben je voor korte periodes goed beschermd tegen de zon. Maar let op: smeer nog wel extra als je een dag naar het strand gaat of op een terras gaat zitten. Dagcrèmes met SPF 30 en SPF 50 bieden voldoende bescherming als je kort naar buiten gaat, maar gebruik een zonnebrandcrème als je langer de zon in gaat. Bekijk hier ons hele assortiment aan zonnebrandcrème.

Tip: gebruik een gezichtscrème met SPF altijd als laatste stap in de ochtend, want hoe meer producten je over de SPF smeert, hoe minder de SPF werkt.

Wist je dat er ook foundation en BB-creams zijn met een zonnefactor? Als je deze over je dagcrème met SPF gebruikt, ben je nog beter beschermd. Een BB-cream kan je zelfs in plaats van je dagcrème gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de laag die je opsmeert dik genoeg is om van de SPF te profiteren.

Onze favoriete foundation en BB-creams met SPF:

Wat is de beste dagcrème met SPF voor jouw huid?

Er bestaat niet zoiets als één beste dagcrème met SPF. Welke gezichtscrème met SPF het beste bij jou past, is heel persoonlijk. Het hangt af van je huidtype, maar ook hoeveel uren op een dag je gezicht wordt blootgesteld aan de zon. Daarom hebben we bij Etos een groot assortiment met verschillende dagcrèmes met SPF. Zo is er voor iedereen een dagcrème met zonnefactor die je huid voedt en beschermt tegen schadelijke straling.

Wij lichten verschillende soorten gezichtscrèmes met SPF voor je uit:

Dagcrème met SPF voor de vette huid

Heb je een vette huid? Dan kan je het beste een dagcrème met SPF voor de vette huid gebruiken. Gebruik bij voorkeur een dagcrème met gelstructuur. Als je een vette huid hebt, kan dit komen door een overproductie aan talg. Goede dagcrèmes met SPF voor de vette huid verstoppen de poriën niet en zorgen voor een gladde huid. Veel dagcrèmes met SPF voor de vette huid zijn vaak ook matterend. Dit voorkomt dat je een glimmend gezicht krijgt.

Dagcrème met SPF voor de droge huid

Heb je een droge huid? Dan kan je het beste een hydraterende dagcrème gebruiken met SPF. Neem bijvoorbeeld de NIVEA Essentials hydraterende dagcrème met SPF 30. Maar ook Biodermal heeft een hydraterende dagcrème met SPF.

Onze hydraterende dagcrèmes met SPF

Dagcrème met SPF voor de rijpe of oudere huid

Heb jij een rijpe of oudere huid? Ga dan voor een gezichtscrème met SPF die ingrediënten bevat die de rijpe huid ondersteunen. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld een anti-aging-dagcrème met SPF van Biodermal. Door de anti-age-ingrediënten én de zonnefactor ga je hiermee huidveroudering effectief tegen.

Dagcrème met SPF zonder parabenen of zonder parfum

Voor de meer gevoelige huid zijn dagcrèmes met SPF zonder parabenen of zonder parfum geschikt.

Parabenen worden vaak gebruikt om crèmes langer houdbaar te maken. Parabenen lijken op oestrogenen en deze kunnen de hormoonhuishouding in de war brengen. Ben je op zoek naar een dagcrème met SPF 30 zonder parabenen, dan kan je bijvoorbeeld een dagcrème van NIVEA kiezen. Etos verkoopt verschillende NIVEA Cellular-dagcrèmes met SPF 30 zonder parabenen. Van Etos Merk bestaat er ook een Ageless-dagcrème met SPF 30 zonder parabenen.

Voor een gevoelige huid is een dagcrème met SPF zonder parfum een goede keuze.

Heb je een gevoelige huid en kan je niet goed tegen parfum, dan zijn er ook dagcrèmes met SPF zonder parfum. Parfum kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Dagcrèmes met SPF zonder parfum zijn geschikt als je snel last hebt van acne of eczeem.

Natuurlijke en vegan dagcrème met SPF

Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu en gebruik je liever een natuurlijke dagcrème met SPF, dan is er ook voor jou genoeg keuze! Natuurlijke dagcrèmes met SPF worden steeds populairder omdat we ons steeds meer bewust zijn van onze invloed op de natuur. Natuurlijke dagcrèmes met zonnefactor zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen. Ben je op zoek naar de beste dagcrème met SPF die vooral natuurlijk ingrediënten bevat, dan kan je kiezen uit verschillende gezichtscrèmes met SPF van merken zoals Louis Widmer, Biodermal of Drs. Leenarts.

Veel natuurlijke dagcrèmes met SPF zijn bovendien volledig veganistisch. Een vegan dagcrème met SPF bevat geen dierlijke bestanddelen en is niet op dieren getest. In ons assortiment vind je vegan gezichtscrèmes met SPF van verschillende merken, waaronder Louis Widmer, Biodermal en Etos Merk. Deze vegan dagcrèmes met SPF zijn verkrijgbaar in SPF 15, 20, 25, 30 en 50.

Onze dagcrèmes met SPF die parfumvrij, parabenenvrij of vegan zijn

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Huidanalyse

De Huidanalyse is tijdelijk niet beschikbaar.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.