Iberogast

Iberogast

Bij meerdere maag- en darmklachten. Het geneesmiddel Iberogast bevat 9 geneeskrachtige kruiden voor een natuurlijke en effectieve verlichting van meerdere maag- en darmklachten.

Wist je dat jouw maag in 70 jaar maar liefst 50.000 liter vloeistof en 30.000 kilo aan voedsel verwerkt? En daar komt nogal wat bij kijken. Het begint al met het kauwen van je eten, het begin van je maag- en darmpassage. Eenmaal aangekomen in je maag, via de slokdarm, begint het echte werk. In de maag wordt het eten gemengd met spijsverteringssappen en gekneed, zodat de darmen de noodzakelijke voedingsstoffen eenvoudig eruit kunnen halen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Iberogast de maag-darmpassage reguleert en daarmee meerdere maag- en darmklachten tegelijk kan verlichten. Iberogast ontleent zijn naam aan de bittere scheefbloem, ofwel de iberis amara. De iberis amara is een van de 9 geneeskrachtige kruiden in Iberogast. Samen hebben de kruiden een positief effect op de motiliteit van je maag en darm. Motiliteit staat voor de beweging en de intensiteit van de beweging van de maag- en darmspieren. De kruiden worden volgens een strict proces gewonnen uit de verschillende planten en moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Iberogast bestaat al sinds 1960 en werd ontworpen door het Duitse familiebedrijf Steigerwald. En tot op de dag van vandaag is Iberogast in Duitsland het best verkochte middel tegen maag- en darmklachten.* Iberogast kan gebruikt worden door volwassen en kinderen vanaf 12 jaar. Inname gebeurt door drie keer per dag 20 druppels in te nemen, opgelost in vloeistof zoals water, thee of vruchtensap.

*Op basis van aantal verkopen in Duitsland, IQVIA OTC report, okt 2019. Lees voor gebruik de bijsluiter. Als de symptomen na 2 weken niet geheel zijn verdwenen of als ze verergeren dient een arts geraadpleegd te worden.

bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.