Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
gewichten in de sportschool

Beginnen met sporten

De drempel om te beginnen met sporten kan hoog zijn. Zeker als je nog nooit eerder hebt gesport. Ook als je al een tijdje niet hebt gesport, kan het lastig zijn om het sporten weer op te pakken. Daarom geven wij je tips hoe je beginnen met sporten een stuk makkelijker én leuker kunt maken.

Artikel opslaan

Tip 1: stel een doel

Het is gemakkelijker om je aan je sportschema te houden als je naar een doel toewerkt. Doe eens gek en schrijf je in voor die ene tien kilometer run. Als je dat wilt behalen, dan moet je wel trainen! Probeer wel realistisch te blijven. Als je ineens vanuit het niets traint voor een marathon volgende week, dan is de kans op een blessure groter dan het behalen van je doel. Geef jezelf de tijd om goed te trainen, zodat je je doel ook écht kunt behalen.

Lees hier hoe je voor hardlopen moet trainen.

Tip 2: kies een sport die je leuk vindt

Kies een sport waar je enthousiast van wordt. Iets wat je leuk lijkt en waarbij je jezelf comfortabel voelt. Je hoeft echt niet ineens fanatiek te gaan fitnessen als je dat niet ziet zitten. Probeer eens creatief te zijn. Misschien is padel (racket sport in een afgesloten ruimte) of bolderen (klimmen zonder touw) wel iets voor jou! Kom je er zelf niet uit? Vraag dan de mensen om je heen om advies. Het gaat er vooral om dat je in beweging komt.

Tip 3: investeer in sportkleding

Zorg voor een leuke outfit die fijn zit en waar je je goed in voelt. Veel winkels hebben voor een prima prijs goede sportkleding. Zorg er daarnaast voor dat je goede sportschoenen hebt. Ga hiervoor naar een speciaalzaak en laat je helpen door een medewerker. Zo kun je veel pijnlijke blessures of voetproblemen zoals blaren voorkomen.

Hulp bij blaren

Tip 4: begin klein

Wees realistisch! Als je nooit sport, plan dan niet ineens vijf sportsessies in per week. De kans is vrij groot dat je dit maar kort volhoud en voor je het weet zit je weer te kniezen op de bank, omdat je bijvoorbeeld veel last hebt van spierpijn. Bouw het sporten langzaam om en begin met één keer per week sporten. Dan kun je er langzaam aan wennen. Merk je dat dit steeds gemakkelijker gaat? Bouw het sporten dan langzaam op.

Tip 5: zoek een sportmaatje

Een sportmaatje heeft twee voordelen. Allereerst kan een sportmaatje je motiveren om tóch naar de sportschool te gaan als je geen zin hebt. Daarnaast is een sportmaatje ook gewoon gezellig. Na de les even bijpraten over je week. Dan lijkt het meer een gezellig uitje dan een moetje.

Tip 6: maak een playlist

Maak een playlist met goede powerbeats. Hierdoor krijg je veel energie en voelt die work-out als een lekkere energizer. Voor je het weet ben je al door die sportsessie heen!

Tip 7: plan je work-outs

Laat je niet verrassen door je eigen sportschema. Zorg dat je op vaste dagen en tijdstippen gaat sporten. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en kom je nooit in de knoop met de rest van je agenda. Noteer je work-out in je agenda, zodat het als een echte afspraak voelt. Zo moet je wel gaan sporten! 

Shop producten die kunnen bijdragen aan verlichting van spierpijn of de normale werking van spieren:

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.