Goede voornemens: dat voelt beter!

Wat voelt het lekker als je een overwinning op jezelf behaalt! Of het nu gaat om stoppen met nagelbijten of met roken, afvallen of dat je energieker door het leven wil gaan. Wij helpen je graag om je goede voornemen te realiseren én vol te houden! Inspiratie om een betere versie van jezelf te worden.

A fit new you!

We hoeven niet allemaal een gespierde fitgirl of fitboy te zijn, maar als je gezond wilt blijven kom je uit je luie stoel. Voldoende bewegen verkleint namelijk het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressiviteit.

Kom in actie!

Gezondheidsvoordelen

Er zijn zelfs aanwijzingen dat de kans op borst- en darmkanker door lichamelijke inspanning wordt verkleind, aldus de Gezondheidsraad. De laatste beweegrichtlijnen, afgegeven in de zomer van 2017, raden volwassenen aan om minstens tweeënhalf uur per week matig of zwaar intensief te bewegen. Kinderen moeten dagelijks minstens een uur zich lichamelijk lekker kunnen uitleven.

Krachtpatsen

Stevig doorwandelen, potje voetballen met de kinderen of tuinieren: alle beweging is goed. Als je hartslag er maar ook flink van omhoog gaat. Daarbij zou je minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen én veel stilzitten voorkomen.

Meer over sportvoeding

Sportmaatjes

Etos Magnesium Tabletten: Het ‘relaxmineraal’ magnesium ontspant je spieren.

Voltaren Emulgel: Gewrichtspijn ontstaat vaak door vermindering van het smeermiddel tussen de gewrichten. Of door slijtage of verstijving van het kraakbeen. 

Leg pijn aan banden: bandages ondersteunen jouw verzwakte gewrichten bij het sporten en bewegen. Ook compressiebandages bieden stevigheid aan stijve, zwakke of geblesseerde gewrichten.

Stap voor stap

Heb je de Etos app al? Hierin zit een stappenteller. Bij elke mijlpaal die je bereikt, ontvang je van ons extra spaarpunten voor het spaarprogramma Etos Cadeau Sparen. Count your blessings!

Download de app met stappenteller

GEZOND GEWICHT

Ga voor een gezond gewicht

Wil jij weten of je een gezond gewicht hebt? Bereken dan je Body Mass Index (BMI). De BMI is een methode om je gewicht in relatie tot je lengte te beoordelen. Zo zie je in één oogopslag of je een gezond gewicht of onder- of overgewicht hebt.

Bereken je BMI

Slankmakers

Lekker makkelijk lijnen

Met Etos maaltijdshakes en -repen let je heel makkelijk op je gewicht. De shakes zijn heerlijk romig van smaak en verpakt in handige sachets om in je tas mee te nemen.

Lees er alles over

Maximaliseer je gewichtsverlies

Heb jij het goede voornemen om af te vallen? Etos en XL-S Medical gaan je helpen, zodat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt op de weegschaal.

Meer weten?

ROKEN

Stoppen met roken? Je kan het echt!

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Je lichaam krijgt te maken met ontwenningsverschijnselen. Dat komt doordat de nicotinereceptoren in je hersenen geen nicotine meer toegevoerd krijgen. De kans dat je stoppoging slaagt is veel groter als je nicotinevervangers gebruikt. De nicotinevervanger bouwt het aantal nicotinereceptoren stap voor stap af, zodat je werkt aan het doorbreken van je gewoontes. Op deze manier houd je het stoppen met roken beter vol.

Lees meer

 • Geeft de hele dag een regelmatige dosis nicotine af. Hierdoor verdwijnt de trek in een sigaret.
 • Door op het tablet te zuigen komt er nicotine vrij.
 • Door te kauwen op een kauwgumpje verdeelt de nicotine zich over je lichaam.
 • Plak telkens op een andere plek een nicotinepleister.

VITAMINES

Breng je energiepeil omhoog

De laatste hap avondeten heb je net naar binnen gewerkt of je voelt jezelf al doodmoe. En ’s ochtends kwam je ook al bijna niet je bed uit.

Energie-opwekkertjes

Roter D-Pro ondersteunt je lichamelijke en geestelijke energie. Het voedingssupplement vult je vitamine D-gehalte aan wanneer er te weinig zon is en voegt ook vitamine B12 toe.

Supradyn Complex Energy voorziet je lichaam van vitamines en sporenelementen als aanvulling om je energieniveau en je weerstand te ondersteunen.

Centrum Energy levert belangrijke voedingsstoffen voor je energie, weerstand, concentratie en uithoudingsvermogen. Met onder andere een verhoogde samenstelling van B-vitamines, Ginkgo biloba en ginseng.

TUSSEN DE LAKENS

Sportief tussen de lakens

George Michael zong het vol overtuiging: “Sex is natural, sex is fun.” Los daarvan is een vrijpartij ook nog eens goed voor je gezondheid.

Trainen in bed

Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk en laat je bloed sneller stromen. Dat is goed voor je hart en bloedvaten. Zo goed dat twee keer per week seksen de kans op een hartaanval bij mannen vermindert. Vrouwen trainen er hun bekkenbodemspieren mee. En die zorgen er weer voor dat je minder snel urine verliest.

Knuffelhormoon

Ook handig: Je maakt tijdens een stoeipartijtje oxcytocine aan. Dit ‘knuffelhormoon’ zorgt ervoor dat je jezelf verbonden voelt met je partner. Je valt er ook makkelijker door in slaap. Maarre…niet te snel wegdoezelen hè.

Etos Massage Olie is een zachte gel op waterbasis die je kunt gebruiken voor intieme massages en als glijmiddel.

Durex Orgasm Intense Glijmiddel werkt stimulerend bij de vrouw. Een paar druppeltjes van de gel op de clitoris zorgt voor tintelende sensaties en een hogere gevoeligheid.

NAGELS

Stop met nagelbijten!

Knibbel, knabbel, lelijk knuistje… Hoewel nagelbijters zich vaak schamen voor hun onverzorgde handen, kunnen ze vaak toch niet stoppen. Afgekloven nageltjes zijn natuurlijk verre van charmant. Maar erger is dat nagelbijten kan zorgen voor ontstekingen en misvormde nagels en vingertoppen, mondinfecties en zelfs gebitsafwijkingen. Toch kun je er vanaf komen.

Byte-X is een onschadelijke goedje dat je als een soort onzichtbare nagellak dagelijks op je nagels kunt smeren. Wanneer je daarna uit gewoonte je nagels tussen je tanden stopt, schrik je van de vieze smaak.

GENIETEN

Enjoy life

Het leven is mooi, maar het is zo zonde dat je soms geen tijd lijkt te hebben om je dat te beseffen.

5 tips om meer te genieten.

 1. Zet je telefoon eens een uur uit. Zo heb je tijd om voor je uit te kijken. Van je vervelen word je creatief!
 2. Kijk goed om je heen wanneer je ergens naartoe loopt. Zie de kleine dingen waar je normaal overheen kijkt.
 3. Volg een cursus mindfulness.
 4. Ga een kwartiertje op in goede muziek en doe even niets anders.
 5. Probeer je gedachtes positief te sturen.

TOP TIPS

 • Wist je dat …Voeding een belangrijke energieleveraar is? Wanneer je een vitaminen- en mineralentekort hebt, zul je lusteloos worden. Zorg dus voor gezonde voeding.
 • Wist je dat …Voldoende slaap belangrijk is? Zorg dat je genoeg uren maakt (ook niet te veel), dat je elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat en dat je in een niet te warme kamer ligt (rond de 16 graden).
 • Wist je dat …Je doorbloeding beter wordt als je beweegt? Hierdoor krijgen alle cellen in je lichaam meer zuurstof en wordt je lichaam sterker en krijg je meer energie.
 • Wist je dat …Je voedingssupplementen continu kunt slikken, bijvoorbeeld wanneer je veel sport, of tijdelijk wanneer je lijf behoefte heeft aan extra aanvulling van vitamines en mineralen?
 • Wist je dat …Het knijpen in een stressbal helpt om geen nagels meer te bijten in periodes van stress?
 • Wist je dat …Het insmeren van je nagelriemen met olie of handcrème helpt tegen het stoppen met nagelbijten? Losse, harde velletjes nodigen uit tot afbijten.
 • Wist je dat …Acupunctuur kan helpen bij het stoppen met nagelbijten?
 • Wist je dat …Een anti-bijtlak met een vies smaakje een goede oplossing is om van het nagelbijten af te komen?